Raw pregled – Dean Ambrose era

Nakon veoma zanimljivog završetka na Money in the Banku gdje su u intervalu od pet minuta sva tri člana bivšeg Shielda držala glavni pojas, prebacujemo svoj fokus na ovotjedni Raw i sljedeći PPV koji je pred nama – Battleground.

Ovotjedni Raw donio nam je nekoliko povrataka, ali većinom je nastavio s pričama koje su započele prije Money in the Banka. Glavna točka večeri je bio Dean Ambrose i tko će biti njegov sljedeći izazivač. Osobno mislim kako je Raw dostavio, bilo je vrlo malo nepotrebnih stvari, a dosta onih dobrih.

Novi prvak je i otvorio show. Prvo su ga prikazali kako je došao taksijem i skoro je zaboravio svoje zlato u autu. Ambrose je došao u ring i imao dobar promo o tome kako je radio mnogo kako bi dospio gdje sada je i osvojio titulu. Reigns ga je prekinuo i čestitao Ambroseu na pobjedu, ali glavni razlog što je došao je bio taj da želi meč. Rollins je isto to napravio. Shane je izašao i bookirao revanš Rollinsa i Reignsa čiji će pobjednik ići na Ambrosea na Battlegroundu. Bio je ovo veoma dobar segment koji je odlično postavio još jedan meč Rollinsa i Reignsa. Svatko je imao validan razlog zašto bi baš on trebao dobiti meč za titulu, no cijela situacija s Money in the Banka je postavila temelje za to. Ambrose je bio veoma dobar tijekom segmenta. Dopustio je Reignsu i Rollinsu da se krenu svađati oko toga tko će ići na njega jer njega zapravo nije briga tko će to biti, njemu je svejedno. On se samo smijao i pratio situaciju sa strane.

Meč između Rollinsa i Reignsa opet je bio veoma dobar. Nije uspio doseći razinu njihovog meča s PPV-a, ali je svejedno bio jako zabavan. Ambrose je tijekom meča s komentatorskog stola dobacivao obojici da se pokrenu kako bi im što više probudio želju za pojasom. Na kraju je tuča izbila van ringa te su obojica odbrojani što znači da nismo dobili pobjednika. Shane je izašao, rekao je kako mora biti nekakva solucija, a Ambrose je predložio – Triple Threat meč, što je Shane i učinio službenim za Battleground.  Zatim je podijelio Dirty Deeds (ne Pedigree, Michael Cole) obojici. Jako mi se svidjelo kako su bookirali Ambrosea u segmentu nakon meča. Nije ga bilo briga za prijateljstvo s Reignsom jer zna da bi ga prevelika odanost mogla koštati titule, nego mu je jednostavno udario Dirty Deeds i pokazao mu tko je prvak. Main event za Battleground je najavljen. Malo zaista je čudno što nam taj meč daju na nekakvu B- PPV-u, ali valjda imaju razlog za to.

AJ Styles odlučio se ispričati Ceni zbog onakvog završetka, no rekao je kako bi i bez pomoći Cluba ga pobijedio. Zatim je pozvao Gallowsa i Andersona da se ispričaju što su oni i učinili nakon što je Styles pozvao Cenu da im se pridruži. Bilo je očito da je sve to bio sarkazam koji bi se oni izrugali Ceni, no bilo je veoma dobro odrađeno. Cena naravno nije povjerovao u to nego je održao lekciju Stylesu kako je ovaj pregazio svoju riječ kada je potpisao ugovor gdje je pisalo ‘Styles vs Cena’. AJ je zatim ponudio Ceni meč, ali ne s njim nego je mogao birati između Gallowsa i Andersona. Ceni je bilo svejedno jer je znao kako će ionako svi biti tu, no Styles mu je onda nametnuo Andersona. Meč je bio kratak i Cena je udario AA Andersonu u trećoj minuti meča, no Club je brzo reagirao te su napali Cenu prije nego što je mogao pobijediti. Nakon meča su ga istukli. Bilo je ovo dosta dobro se skupa, Styles je imao odličan promo. Imam jednu zamjerku – tu što je Cena imao Andersona pobijeđenim u tri minute. Razumijem da ga žele učiniti superiornim, ali to je bilo previše. Rivalstvo Stylesa i Cene se nastavlja kao i očekivano.

Sasha Banks napokon je napravila svoj povratak u diviziju! Napokon! Čekao sam sto godina da se vrati na TV i napokon sam dočekao. Nadam se da će ići odmah ravno na titulu i da nećemo dobiti možda kakav tag team meč na Battlegroundu opet. Sasha mora ubrzo uzeti titulu Charlotte! Što se tiče meča između Paige i Charlotte za titulu, nije bio ništa posebno, standardna akcija i očekivan rezultat.

I Wyatt obitelj se vratila! Ne u cijelosti, Luke Harper još nedostaje, ali drago mi je da su opet tu. Imali su prilično zanimljiv segment s New Dayom. Izgleda da će sada te dvije frakcije stupiti u rivalstvo. To bi mogao biti pun pogodak jer su te dvije frakcije totalna suprotnost što se tiče gimmicka, a upravo zbog toga se može isto tako dogoditi da to baš i ne ispadne dobro. Ako ovo znači da će Wyatti uzeti titule New Dayu, ja sam za.

Kevin Owens i Sami Zayn imali su zabavan kratki meč u kojem su još jednom pokazali svoju dobru kemiju. Malo sam skeptičan oko rezultata, mislim kako Zayn nije trebao vratiti pobjedu na običnoj epizodi Raw-a nego da su to trebali ostaviti za PPV. Jer ako se prisjetimo njihovog rivalstva u NXT-u, toliko su gradili tu Zaynovu pobjedu i osvetu nad Owensom koja se ondje nije čak ni dogodila nego su to odlučili prebaciti na glavni roster. Tako da mi je ovo malo glupo i više bih volio da je meč završio diskvalifikacijom Owensa. Ali onaj brawl nakon meča u backstageu je bio fantastičan. Valjda će dobiti nekakvu stipulaciju na Battlegroundu i imati odličan meč.

Big Johnny se pojavio i htio je voditi SmackDown, ali ga je Shane udaljio sa showa. Ne razumijem baš poantu svega ovoga, ali bilo je lijepo vidjeti Johnnya u njegovom fantastičnom crvenom odijelu.

Rusev i Titus O’Neil su imali jako zabavan brawl, iako mi baš i nije nešto drago što će njih dvojica nastaviti svoje rivalstvo. Nadam se da će to riješiti u narednim tjednima pa da Rusev dobije nekog boljeg za PPV. Zašto ne Apollo Crews recimo?

Natalya i Becky su imale solidan segment u backstageu. Becky je imala jako dobar promo.

Enzo i Cass pobijedili su Vaudevillainse u kratkom meču. Solidan način da im se vrati malo momentuma nakon što nisu uspjeli osvojiti titule na PPV-u. Vaudevillainsi su gotovi. Mislim kako je ovaj meč bio znak da će uskoro postati ogromni jobberi u diviziji.

Corbin je pobijedio Rydera u još jednom kratkom meču. Baš me zanima što će sada napraviti s njime, ali izrazito mi je drago da je njegovo rivalstvo sa Zigglerom gotovo.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Dean Ambrose era"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*