Raw pregled – Dana kada je Miz TV ukrao show

I to se dogodilo. Imali smo Raw koji je Divas diviziju uspio gurnuti još niže, kao Leonidas u 300 perzijca u jamu bez dna. Borba za titulu bila je nešto što nisam htio gledati iz više razloga, i dok je sam meč bio gledljiv ono što se na kraju dogodilo nije. Charlotte je plakala kao kišna godina, pokazavši pritom emocije, a zapravo je pokazala kako sam se osjećao – plakalo mi se od srama što moram to gledati.

Cijela priča oko revolucije bila je debilna, slušati Nikki kako je ona pokrenula diviziju bilo je ponekada i degutantno, no ona je negativka pa to mogu oprostiti. Osim kada nije bila negativka, a to se mijenjalo češće nego polaritet Big showa. Jedina stvar koju je ta revolucija donijela je to da privremeno zaboravimo na Divas titulu, WWE se pravio da ona ne postoji, sve se pripremalo za obaranje rekorda. Al’ ne tako da se naslov brani i dobije neki legitimitet, nego time da se ne brani. Sve do onog dana kada rekord treba biti oboren. Ako ste mislili da će biti, naivni ste.

I preživio bih s time da je zadržala rekord, mogla je komotno napraviti neki DQ, zadržati titulu, pobrati negativne reakcije i bio bih zadovoljan. No oni su izveli twin magic nakon kojeg je Bella izgubila. Ric Flare je došao slaviti s kćeri, a onda se pojavila velika mama i sve uništila. Odlučila je braniti dignitet Divas divizije? Gdje je bila kada je Paige prolazila isti ovaj tretman prije nego što je ta ‘revolucija’ počela? Što onda nije na isti način zaustavila mečeve? Što nije kaznila Brie zbog toga što je tako ušla u meč, recimo s tri mjeseca bez plaće? Trebala je pokazati kako akcije imaju posljedice, no ništa od toga se nije dogodilo. Publika je naprosto zašutjela, kao da gledaju pirotehničara koji treba tišinu kako bi razminirao bombu kako ih ista ne bi ubila. I nakon toga ja bih trebao biti zainteresiran za NotC meč? Ne hvala, nisam.

Nije to jedini meč za kojeg nisu napravili ništa kako bi mi povećali interes. Gledati Stinga protiv Big Showa je jednako kao gledati bilo koje važno ime protiv Big Showa – samo je pitanje na koji će način Big Show izgubiti. Dodati onda Rollinsa i Cenu u taj meč kako bi imali tag tim? Čemu to točno doprinosi? Tome da Sting bude još jedan vodonoša Ceni? Kada sav već kod Cene, imao je ranije te večeri jedan prilično solidan meč protiv Sheamusa, no svi znamo koliko je Cena dobar u ‘no selling’ kategoriji. U drugom meču on je izgledao svjež kao da se tek probudio.

Cesaro i Rusev imali su neki meč kojem je jedina poanta bila ta da Ziggler ispadne pokvarenjak. (mislim kako bi WWE trebao preispitati svoje stavove oko pojmova negativac i pozitivac te znati kako bi se koja skupina trebala ponašati). Owens i Ryback imali su konfrontaciju kao pripremu za NotC meč za IC naslov koja je bila solidna, ali ništa više od toga.

Bilo je i nekih dobrih stvari. Sasha i Paige su imale jedan sasvim solidan meč s potpuno nepotrebnim mlaćenjem na njegovom kraju, to nije ničemu pridonijelo, niti je bilo zabavno za gledati. Volio bih da njihova zavada ima više razloga, al s obzirom što sam sve morao trpjeti i ovo je zadovoljavajuće. Neville i Stardust nastavljaju svoju zavadu. Jedan uz pomoć Lucha Dragonsa, a drugi uz pomoć Ascensiona. Ništa čudno kada ta dva tima nisu u slici naslova tag tim divizije.

Prime Time Players protiv momaka iz novog dana bila je zabavna, premda potpuno očekivana svojim završetkom. Nisam siguran može li mi dosaditi sve što New Day radi, od Big E-a koji radi anđele u snijegu na sredini ringa pa do Woodsa koji svira temu iz Pink pantera za vrijeme meča.

Šećer sam ostavio za kraj – Miz TV. Bray Wyatt je fantastičan kada treba govoriti, unese se u ono što govori i ponaša se kao da je svijet njegov. Ima sigurnost na kojoj bi mnogi mogli pozavidjeti, no ne i Roman Reigns. Momak koji je nakon Royal Rumblea bio na meti kritika zbog svojih loših promoa ovog puta je u ringu odradio sjajan posao. Bio je čvrst, nije pokazao strah i dao je protivnicima do znanja kako je spreman za njih. Jedina sitnica koja me tu zasmetala je to što je Dean Ambrose napao Miza dok ih je najavljivao. Još bih nešto rekao da ih je ismijavao, ovako je ispalo iz čista mira te i dalje mislim kako bokerima treba lekcija iz toga kako bi se pozitivac trebao ponašati. Možda je to zato što je Miz zeznuo prije nego su došli i spomenuo Hell in the Cell, a time nam vjerojatno najavio kako će se zavada nastaviti. Neka, odlična je.

Raw prije PPVa trebao bi napraviti puno više. Trebao bi razviti priče, a ne samo trošiti vrijeme nebulozama. Opet puno previše oscilacija, s opaskom kako oni loši dijelovi su puno lošiji nego su dobri dijelovi dobri.

Konačni sud: 5,5/10

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Raw pregled – Dana kada je Miz TV ukrao show"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*