Raw pregled – Čudovište među ljudima

Možda je Superstar shakeup bio ono što je trebalo Rawu da postane kvalitetan. Jer ovotjedni Raw zasigurno je bio jedan od kvalitetnijih olve godine. Dali su nam pokoji prilično dobar meč, Strowmanovo razbacivanje ljudima i onda na kraju trenutak koji će mnogima ostati u sjećanju. Poprilično dobro, sve skupa, moram biti zadovoljan.

Strowman je otvorio show gdje je rekao kako je ponosan zbog svega što se dogodilo prošli tjedan i kako je poslao Romana Reignsa u bolnicu. No, tada je izašao Angle i rekao kako će Strowman ići na Reignsa i to na Paybacku. Strowman je htio nekoga i za ovaj Raw, no Angle mu je htio dati slobodnu večer. Strowman je zatim obećao da će uzeti stvar u svoje ruke. Bio je ovo solidan segment u kojem smo dobili neke nove informacije, ali i činjenicu da ćemo Strowmana još vidjeti nekoliko puta tokom večeri, što bi trebalo zainteresirati gledatelje da nastave gledati.

Tijekom večeri vidjeli smo kako Strowman razara Kalista, Goldusta, R-Trutha i ekipu jer ne dobiva ono što hoće…sve dok se nije pojavio Big Show koji se nije bojao prići Strowmanu te ga je udario. Time je najavljeno kako će Strowman ići na Big Showa u main eventu.

Sam meč je bio u redu, no ništa više od toga. Prvi dio meča je bio dosta spor, u nekim trenutcima je djelovalo kao da gledam usporenu snimku meča. No, čekao se taj jedan spot – onaj kojim je i ovaj meč završen kada je Strowman napravio Superplex Big Showu te kada je ring potpuno eksplodirao. Onaj tko je pozorno pratio ring tijekom showa, mogao je primijetiti kako su ring stupovi bili drugačiji onaj tjedan, tj. koristili su se oni jednostavniji i tanji stupovi. Ja sam to isto primijetio, no nisam mogao povezati kakvog bi to utjecaja trebalo imati na bilo što sve dok se ovaj spot nije dogodio. Ovaj spot nije nešto novo, vidjeli smo ga prije 10+ godina na SmackDownu u meču Lesnara i Big Showa, a i 2011. godine u meču Big Showa i Henrya. No, uvijek ga je fora vidjeti jer izgleda dobro i brutalno. I netko mora odati počast sudcu Johnu Coneu koji je pretrpio vjerojatno najveći bump večeri. Kada je ring eksplodirao, on je doslovno odletio iz ringa.

Strowman je u ovom trenutku super bookiran, no imam razloga biti ne baš toliko optimističan o budućnosti. Imat će meč protiv Reignsa na Paybacku i to bi mogao pobijediti (glasine već sada kažu kako bi to mogao biti Ambulance meč kako bi Roman izgubio bez da pretrpi pin) jer će vjerojatno ići na Lesnara uskoro, no što će se dogoditi jednom kada Reigns odradi osvetu? Mislim kako će sve ovo jednom biti samo hrana koja će nahraniti Romana prije nego što bude išao na Lesnara.

Meni osobno najbolja stvar na showu bio je Miz TV. Gost je bio trenutni Interkontinentalni prvak Dean Ambrose. Miz ga je prozvao zbog toga što smatra da je loš prvak i da nije IC titulu uspio održati na onom nivou gdje ju je Miz ostavio kad je izgubio titulu, a onda ga je nazvao i čistom šalom od prvaka koji ružno izgleda. Ambrose mu je odgovorio kako njega nije briga za to kako izgleda i kako se oblači nego kako on svaki puta kada dođe u taj ring dadne sve od sebe i da uživa u onome što radi. Ambrose je zatim napao Miza, a ovaj je uspio pobjeći.

Izvanredan segment, obojica su bili odlični na mikrofonu. Miz je bio taj koji je probudio onu jednu ozbiljnost u Ambroseu koji inače pokušava biti komičan, no u ovom segmentu je Mizu odgovorio na jedan ozbiljan način. Izgleda da će njih dvojica sada na Rawu nastaviti tamo gdje su stali na SmackDownu prije nekoliko mjeseci. Osobno mislim kako ovo nije najbolja ideja ikada, nagledali smo ih se na SmackDownu i sada kada su obojica promijenili brandove, očekivao sam da će ih upariti s nekim drugim. No, možda ovo i neće trajati toliko dugo nego će imati eventualno meč na Paybacku i to je to.

Jericho i Samoa Joe su imali solidan meč koji je završio čistom pobjedom Samoe Joea kada je Jericho tapkao na Coquina Clutch. Rollins je bio za komentatorskim stolom jer će na Paybacku imati meč protiv Joea. Bila je ovo odlična čista pobjeda za njega, daje mu dosta momentuma za Payback, no nisam siguran koliko je ovaj poraz dobar za Jericha koji također ima važan meč na Paybacku, onaj protiv Owensa gdje će, ako pobijedi, uzeti US titulu i otići na SmackDown. Tako da nam nekako sve više telefoniraju da će Jericho izgubiti i ostati na Rawu, ponajprije kada je kasnije u večeri Samson prošao pokraj Jericha tijekom intervjua i Jericho ga je zapisao na listu. I volio bih da Owens i Jericho imaju bilo kakvu konfrontaciju do Paybacka.

Alexa Bliss pobijedila je Sashu Banks, Niu Jax i Mickie James u solidnom 4-way meču i zaradila meč za Raw Women’s titulu protiv Bayley. Meč je bio samo solidan i ništa više od toga. Trajao je možda malo predugo i nije bilo toliko odličnih trenutaka i poteza, a i previše su se uvukli u tu 4-way formulu meča. No, ovdje je više bilo pitanje hoće li Alexa ispred svoje publike pobijediti ili će izgubiti. Jer svi znamo da Vince volio kada neki hrvač izgubi u svom gradu jer time podigne publiku. Na svu sreću, ovdje je pobijedila i to mi je istinski drago. Alexa je sjajna i drago mi je da su je odmah umetnuli u priču za titulu na Rawu.

Jeff Hardy i Cesaro imali su prilično dobar meč. Iznenađen sam zbog količine vremena koju su dobili. Solidno su ga iskoristili iako mislim da je moglo i nešto bolje, no za jedan TV meč je ovo u redu. Hardy je odnio pobjedu, no mislim kako ju je Cesaro ovdje više trebao. Cesaro i Sheamus su već izazivači po tko zna koji puta. Uvijek će pobijediti neki drugi tim, no kada dođu do izazivača, uvijek pokleknu. Tako da opet ulaze s vrlo malo momentuma i šanse u ovaj meč na Paybacku. Time bi Cesaru pobjeda ovdje bila potrebnija. No, ovo je bio Jeffov prvi singles meč nakon povratka tako da su mu odlučili dati pobjedu.

Balor je pobijedio Hawkinsa u kratkom squash meču. Baloru su očito doktori dopustili da hrva već ovaj tjedan, iako naravno ovo nije bio tako kompliciran i težak meč za odraditi, ali to je bilo razumljivo. Nije bilo nikakve konfrontacije između njega i Wyatta ovaj tjedan. Baš me zanima što planiraju s time.

Jack Gallagher i TJ Perkins imali su prilično solidan meč, no bilo je vidno lošije nego njihov meč s 205 Livea prošli tjedan jer su se ovdje više fokusirali na Ariesa i Nevillea koji su sjedili kraj ringa. Na kraju je Perkins gurnuo Gallaghera u Ariesa te je Aries htio napasti Perkinsa, no tada se upleo Neville i udario Ariesa, a Perkins je onda ostvario pobjedu. Zanimljive stvari se događaju ovdje u diviziji, pogotovo ovo udruženje Perkinsa i Nevillea, no mene više pati to što je Gallagher krenuo sve češće gubiti.

Club je pobijedio Enzu i Cassa u potpuno dosadnom i ništavnom meču. Mislim da više nije nikoga briga za ova dva tima. Nažalost. A neki žele vidjeti Shield vs Club meč, a ne shvaćaju da su Gallows i Anderson nula u ovom trenutku.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Čudovište među ljudima"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*