RAW pregled – Braća destrukcije

Tanka je linija između sjajnoga i groznoga, plesati na njih nije lako. Jedan krivi potez i sve može krenuti u krivom smjeru. To je nešto što je WWE napravio u zadnjim minutama ovotjednog RAWa.

Bray Wyatt najavljivan je čitavu večer, to je bio razlog zašto sam prolazio kroz sve amplitude koje je RAW imao. Dobio je svojih pet minuta, nakon sjajnog prošlotjednog nastupa ponovo je pokazao kako mu je rad na mikrofonu jača strana. A onda se dogodilo ono što nisam očekivao – pojavili su se Undertaker i Kane. Braća destrukcije su stigla. Bio sam u šoku, trnci su me prolazili. Očekivao sam još jednu zavadu u kojoj samo jedna strana nastupa dok drugu ne vidimo do PPVa. I sve je bilo super do trenutka kada su se ugasila svijetla i pojavili se ostali članovi Wyatt obitelji.

Kane i Undertaker razbacali su Wyattovce k’o klinci igračke, a mene je glavobolja s kojom se mučim cijeli dan dodatno stegnula. Želite nam prodati Survivor Series, a onda dva člana jednog tima razbacaju cijeli protivnički. Joj. Joj. Joj! Ovo su mogli puno bolje napisati, ovo su mogli puno bolje izvesti. Kane i Undertaker trebali su samo razbiti Wyatta, bez ikakvog uplitanja, zapravo pojavljivanja, ostatka familije. Ona bi to bila osveta za ono što im je napravio. Izgledali bi jako, izgledali bi napaljeno za meč, a Wyatt ne bi izgledao slabo. Želite nastaviti nadnaravnim putem? Wyatt je vaš čovjek, on je budućnost kompanije. Morate to vidjeti. Vjerovat ću da idući tjedan mogu napraviti nešto malo bolje, pošto sam do sada imao velika očekivanja za meč koja su mi danas malo ugasili.

Krenuo sam od kraja, vratit ću se na početak – Triple H je otvorio epizodu prilično energetičnim razgovorom s Roman Reignsom. Bio je to tipičan tip lobiranja u kojem ga pokušava priključiti svojim redovima. Nemam zamjerke na to kako je Triple H sve to odradio, mislim da je bio sjajan na mikrofonu. Imam problem s time što nitko nikada ne kaže da na ovakve ponude. Bilo je ravno nula šanse da Roman pristane, čak ni kada je arena klicala ‘Yes’, bilo je jasno kao dan kako će sve ovo završiti. Zamislite samo da je u tom trenutku Roman pružio ruku i pristao. Zamislite kakav bi to bio šok za sve one u dvorani i ispred TV ekrana. Stoga, ako u nekoj skoroj budućnosti netko ne pristane javnu na takvu nemoralnu ponudu, kompletno prestanite s guranjem istih.

Hoće li Roman zbog toga imati posljedice pošto je mogao biti jedan od dvojce u meču za naslov? Vrijeme će pokazati, samo znam kako Big Show nije bio neka velika prepreka. Taj meč smo ove godine već gledali nekoliko puta i nije bio ništa novo u njemu. Bio je predvidljiv kao i ostatak turnira. Kevin Owens vs Titul O’Neil, Dolph Ziggler vs The Miz i Dean Ambrose vs. Tyler Breeze. Sve su to bili solidni mečevi u kojima se od samog početka znalo tko će dobiti. Mogao je WWE jednog od tih ‘favorita’ izbaciti iz turnira i tako nam dati do znanja kako se sve može dogoditi, a ne ponovo telefonirati direkciju kojom sve ide.

Jedina iznimka u turniru bio je Cesaro vs Sheamus. Bio je to prilično zanimljiv meč u kojem su oba sudionika mogla uzeti pobjedu, a na kraju ju je ugrabio švicarac nakon što se Sheamusov partner King Barrett zakačio sa zvijezdom Manchester Uniteda Wayne Rooneyem (nešto na što je potpisnik ovih redova kao veliki fan tog kluba bio vrlo nezadovoljan i poželio da crvena desetka ode malo trenirati kako bi se vratila u formu).

Divas stvari? Natalya je dobila meč protiv Naomi, a onda batine od cijelog BAD tima. Premda nisam siguran kuda s time svime idu, reći ću “eppur si muove”. Drugi meč mi je bio još čudniji. Becky Lynch je u vrlo kratkom vremenu dobila Paige. Mislim da netko tko ide na naslov ne bi trebao gubiti tako kratke mečeve. Bez obzira na to što je kasnije prebila protivnicu prije nego je došla ‘Baby Flair’ konjica.

Bilo je tu još stvari. Tyler Breeze i Summer Rae su imali sasvim zabavan i dobar promo, što se ne bi moglo reći za Zeb Coltera i Del Ria. Skoro sam umro od dosade i proslinio od gluposti koliko je bilo grozno ono što njih dvojca trenutno izvode. Molim vas, ukinite tu ideju koju izvodite odmah-sada-odmah.

I za kraj ostavio sam najbolje momke današnjice. Neću pričati kako su Neville i The Usos izgubili u jednom vrlo zabavnom meču koji je završio snalažljivošću (oni ne varaju!), pričat ću o tome kako je New Day imao fantastičan govor prije meča. Zabavljali su se, baš kao i ja. Trenutak u kojem su stavili prste na čelo (i meni je došlo da doma napravim isto) kako bi poslali snagu svom palom kapetanu Seth Rollinsu bio je urnebesno dobar. Ne samo to, jednom kada se Seth vrati ovi momci mu moraju pomoći da ponovo dobiju naslov, na sve moguće načine.

U globalu bio je ovo jedan solidan RAW, u svakom slučaju bolji nego što smo imali prije par mjeseci.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

1 Comment on "RAW pregled – Braća destrukcije"

  1. Ponovo će pokopat Cesara. Mogli su ga križat sa Romanom u SF, al ne. Vince jedini ne vidi ono što svi mi vidimo

Leave a comment

Your email address will not be published.


*