Raw pregled – Borba protiv raka

Hell in a Cell. Trebala bi to biti zastrašujuća konstrukcija koje sve hrvači boje, trebala bi to biti brutalnost neviđenih razmjera (što samo po sebi zvuči apsurdno u PG eri). Uvertira u tjednima prije bi nas trebala pripremati za to što će se dogoditi. Kazao sam ‘trebala’ tri puta u dvije rečenice, a mi nismo dobili niti ‘t’ od te riječi. Dobili smo samo promoviranje Komen zaklade za borbu protiv raka.

Nemojte me krivo shvatiti, ja sam za borbu protiv raka, za edukaciju ljudi o toj bolesti, o prevenciji iste i siguran sam kako je zaklada u svojim ranima danima to radila. Danas je to zaklada koja svako malo upadne u neku kontroverzu, koju mnogi smatraju muljažom preko koje netko puni vlastiti džep(ove), koja troši na marketing nepotrebne sume mjesto da iste uloži u ono za što se zaista zalaže. Tu je veliko pitanje moralnosti koje se stavlja pod tepih zbog ‘borbe protiv raka’.

Bio keyfabe mrtav ili ne, bolno je gledati kako lider wrestling svijeta stavlja sve drugo ispred onoga čime bi se trebao baviti.

Sada kada samo to izbacio iz sebe moram reći kako je cijeli RAW imao dva segmenta za koja me je bilo briga i kojima sam uživao, ali nekim čudom i na njih imam prigovore. I gel čuda, riječ je opet o istim stvarima kao i zadnji tjedan, ili tjedan prije njega – Shield vs Wyatt i New Day.

Ortonov dolazak nije loše napravljen, ali su mogli ispričati jednu zanimljivu priču na koju kao da su zaboravili. Mogli su napraviti zamjenu uloga, nekada je Orton bio Authority, a Rollins Shield, sada je praktički obrnuto i mogli bi to dobro iskoristiti. Vjerojatno očekujem previše. Shield 2.0 i Wyatti pružili su sasvim dobru akciju, bilo je zabavnih momenata, samo ostaje žal za time što Wyatti nisu ugrabili pobjedu, što je Harper pobrao pin. Trebali bi ih napraviti puno jačima, ovako im malo po malo ruše kredibilitet.

New Day je zlato. Štogod radili mene interesira zato što nikada ne znam što će napraviti. Zabavni su, a još važnije – zabavljaju se radeći ono što vole, nešto što WWE pokušava zatomiti plastičnim i generičnim idejama. Ono što me smeta je to što su sada odlučili ugasiti njihov žar tako da su ih bacili pod autobus zvan John Cena (pitajte Wyatt familiju kako je to). Oni su negativci, troje ih je i opet u borbi za US titulu Cena lakoćom dobiva, ali…

Originalno je u tom meču trebao biti Ziggler kojeg su najzabavniji momci u kompaniji prebili kako bi Big E imao meč, a kada je izgubio cijela grupa je odlučila prebiti Cenu. Kako spasiti Cenu? Konjicom zvanom Dolph Ziggler. Kako začiniti sve to? Zigglerov slučajni superkick Ceni. Tan tan tan. Zavada može početi, osim ako Cena ne ode na godišnji, o čemu smo pisali u zadnjoj epizodi komentatorskog stola. Kako bi zabava bila potpuna stižu i Dudley Boyzi. Rezultat ovog kaosa? Svi na podu osim New Day trojca. Sve ovo nakon meča je bilo genijalno i zabavno.

Teška srca moram reći kako mi večerašnji Lesnarov nastup spada u prosječne stvari. Bio je tamo, odbio se rukovati sa Big Showom, otišao pa se vratio kako bi napravio F5. I sve je to bilo zabavno, samo iza toga je bila jedna velika praznina – ovo je bio Lesnar samo kako bi imali Lesnara u epizodi zbog pada gledanosti. Pomalo propuštena prilika.

Seth Rollins je opet ispao najveća budala u kompaniji. On i vidno ozlijeđeni Kane imali su meč protiv Dudleya, jednog od najboljih timova koji je ikada bio u WWE ringu. Seth nije htio njega kao partnera, pošto je to originalno trebao biti Big Show prije nego mu je Lesnar poklonio F5, a onda kada je svu tu psihologiju trebalo prebaciti u meč, dogodilo se niz gluposti. Seth Rollins je mogao komotno pustiti da Kane u ringu dobiva batine, uopće nije trebao sudjelovati u meču. No ne! On je odlučio, u trenutku kada je bio u Ringu, Kanea zavezati lisicama za stup kako bi se sam borio protiv Dudleya. Istog trena mi je trebao aspirin zato što je bilo jasno kako će ga u nekom trenu slučajno udariti, kako će zatim otići u svlačionicu i kako će se demon Kane pojaviti. Baš kao što se i dogodilo. I Seth Rollins bi ponovo dobio batine da Dudleyi se nisu osvetili za to što im je Kane napravio prošli tjedan na Smackdownu. Netko je dobro kazao, koliko lošije ovo može postati? Prvi tjedan bilo je toliko loše da je bilo dobro, sada samo postaje loše.

Uvertira za ovaj meč bio je segment u kojem su bili Seth Rollins, Kane i Stephanie. Kraljica majka odlučila je stati na kraj razdoru u Authoritiy redovima najavivši na Hell in a Cell meč između Setha i Kanea u kojem se bore za pojas, a u slučaju da Kane izgubi morat će krenuti tražiti drugi posao. Tamo se ponašala kao brižna majka koja želi pomoći svojim sinovima, a već par minuta kasnije kada joj je došao New Day bila je maćeha spram koje ona iz Pepeljuge izgleda kao dobrica. Sve ovo bi trebalo služiti kako lekcija kako ne mijenjati osobine lika unutar iste epizode.

Divas divizija ponovo je dobila malo vremena. Natalya i Paige su imale jedan prosječan meč u kojem je potonja čisto izgubila, dok smo u Team Bella vs Team BAD mogli vidjeti dvije stvari – kolika je zvijezda Sasha Banks i koliko šupljine ima kod Bella, pogotovo kod Brie.

Kada smo već kod curki, Summer Rae je dobila svojih pet minuta. Zaprosila je Ruseva koji je rekao ‘da’. Idila je trajala sve do trenutka kada je kazao kako niš od svadbe dok ne ugrabi pojas. Sve to je izgledao kao trailer za neku novu bugarsku telenovelu (ili sapunicu, ako vam je tako draže).

Kevin Owens je imao meč u kojem je razbio Sin Caru, a Sheamus protiv Nevilla uz Bareetta na komentatorskoj stolici nešto je najgore što sam vidio u zadnjih nekoliko mjeseci. Jedno veliko ništa koje nije pomoglo niti jednom od njih trojce.

Mogao bih reći kako je ovaj RAW bio razbacan na sve strane, puno više lošega nego dobroga. U globalu je bio prilično dosadan i bio bi jedan od gorih ove godine da nije bilo dva segmenta koja sam spomenuo na početku pregleda.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Raw pregled – Borba protiv raka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*