Raw pregled (9.9.2019.)

Odlučih i ja nakon sigurno nekoliko mjeseci odgledati jedan čitav Raw. Nije to bezveze tako jer očito je ovo trebao biti jedan poseban Raw budući da se emitirao iz Madison Square Gardena te je WWE u skladu s tim pokušao napraviti što je bolji mogući show. Iz tog razloga sam odlučio pogledati čitav show, a je li bilo tako dobro saznat ćemo u nastavku.

Show je otvorio Stone Cold jer trebamo barem jednu legendu na ovakvom showu koja će prodati ulaznice jer ostali inače ne mogu, koja će biti specijalna atrakcija na showu jer ostatak rostera to ne može biti, koji će podijeliti pokoji Stunner što će izazvati apsolutno ludilo u publici jer se isto to ne može reći za ostatak rostera. Prije nego što je Stone Cold odlučio napraviti ono za što je bio zadužen, a to je biti svojevrstan domaćin potpisivanja ugovora između Strowmana i Rollinsa, odlučio je podijeliti s nama par nostalgičnih priča vezane uz Breta Harta i Undertakera. Publika je to obožavala, meni je to bilo samo nepotrebno trošenje vremena koje je produžilo ovaj segment na jednu prilično neprihvatljivu dužinu.

No, došlo je vrijeme i za potpisivanje ugovora i Strowman je odmah na početku ostao u sjeni SC-a jer ovaj nije htio prihvatiti rukovanje s njim. Po meni vrlo nepotreban moment koji se mogao izbjeći. Konfrontacija Rollinsa i Strowmana bila je generična i predvidljiva, koristili su Stone Colda kako bi dobili jeftine reakcije i nisu doslovno rekli ništa novo. Nisam gledao Rawove prošlih tjedana, ali imam osjećaj da oni koji jesu gledali ovdje su sigurno imali deja vu osjećaj jer su Rollins i Strowman sigurno imali identičnih segmenata gdje su govorili doslovno isto što i ovdje. Jedino što je ovdje bio Austin koji je trebao učiniti ovaj segment posebnim, ali meni je ovo bilo prilično dosadno.

Tu su se pojavili OC te je Styles uspio izvući par dobrih rečenica u konfrontaciji s Austinom, ali publike je već tada prilično preuzela segment s dosadnim ‘what’ uzvicima, Rollins i Strowman su napali OC i kako bi ipak segment završio u ‘dobroj’ vibri, Stone Cold je udario Stunner Stylesu jer svi smo očekivali da će se to dogoditi u jednom trenu. Sve skupa, puno predug segment za ono što su htjeli postići, a to je Austinov Stunner na Stylesu i ništa više od toga. Gotovo dvadesetak minuta potrošeno na jedno veliko ništa.

Veselio sam se meču između Stylesa i Alexandera, to je bila prva najava koja me nekako natjerala da pogledam ovaj Raw, ali i to su uspjeli skratiti i upropastiti maksimalno. Umjesto da su ovome meču dali onoliko minuta koliko je dobio početni segment, oni su napravili sve obrnuto. Meč je bio solidan za vrijeme dobiveno, ali su dobili ispod deset minuta, tako da nije moglo ni biti pretjerano dobro. Upleli su se Gallows i Anderson i napali Alexandera, ali su se tada pojavili War Raidersi i poravnali račune. Dolazak War Raidersa mi je bio fora i njegova ofenziva je uvijek zanimljiva za gledati. Post-meč je bio zabavan, ali nikako dovoljno dobar da se iskupe za upropaštavanje potencijalno odličnog meča.

Reigns se pojavio i govorio o svojoj borbi s leukemijom, a onda pozvao nekoliko djece koji se bore sa sličnim problemima i naglasio kako im treba pomoć. Jedna lijepa gesta od strane WWE-a i Romana Reignsa, to je sve što imam reći o ovome.

Jako, jako dobar tag meč gdje su Charlotte i Becky ujedinile snage protiv Banks i Bayley. Stvarno izvrstan TV meč, mislim da nešto bolje na Rawu nisam vidio ove godine koliko sam gledao. Ovo bi na većini ovogodišnjih WWE PPV-ova bio meč večeri. Dobili su dosta vremena, lijepo su gradili akciju, nije bilo pretjerane dominacije nijednog tima, tako da je uvijek bilo dosta izvrsnih izmjena poteza. Ono što mi se nimalo ne sviđa je čist poraz Bayley i Banks. Čak bih se usudio reći da mi se ne sviđa poraz njih dvije, bio čist ili ne. Nisu smjele ovo izgubiti. Trebale su dobiti jer nedavno su se ujedinile i ovo im sasvim sigurno ne ide u korist. Dobar meč ih malo štiti u tom porazu, ali čak ni to ovdje ne pomaže jer baš su morale dobiti ovo. Šteta, po meni priličan booking promašaj.

Ni Mysterio i Metalik nisu dobili dovoljno minuta da izgrade nešto posebno dobar meč. Ovo je bilo onako čistih nekoliko egzibicijskih minuta da ispucaju nekoliko fancy poteza u lucha stilu, bez ikakve pretjerane strukture ili reda. Šteta, ovo je isto mogao biti jedan jako dobar meč da su dobili više vremena i da im se dopustilo da odrade meč kako treba. Pobjedu Mysterija sam očekivao.

Jako dobar triple threat za odlazak u finale KOTR turnira. Krenulo je malo sporo, ali kasnije se dosta popravilo i stvarno je bilo vrlo lijepih poteza, čak je i Corbin uspio udariti pokoji solidan potez. No, ono što me nikako ne veseli je to da je Corbin uzeo ovaj meč i time otišao u finale turnira. Zaista sam se nadao kako će WWE ovaj puta držati Corbina sa strane, ali izgleda da će mu dati čitav turnir, što je zaista žalosno. Ali, nekako me ni ne čudi, pošto je publika ovdje cijelo vrijeme skandirala za Corbina i bio je definitivno najpopularniji čovjek u meču, tako da očito WWE sluša svoju publiku, zar ne? Ipak je MSG publika vrlo pametna publika. Još postoji ona jedan trunčica nade kako će netko drugi osvojiti ovo.

Ništavan meč između Natalye i Lacey Evans. Bolje da se nije ni dogodio. Ali eto. Što je tu je.

Izvanredan Firefly Funhouse segment Wyatta. Zaista uživam u njegovim stvarima.

U main eventu nismo dobili ništa posebno. Bio je to 10-man tag meč koji je služio kao svojevrstan preview triju mečeva koji će se dogoditi na Clash of Championsu. Bilo je zabavnih trenutaka u meču, ali ne mogu reći da je čitav meč bio pretjerano zabavan. Alexander je uzeo pin nad Stylesom i tako si zaradio meč za US titulu. Hajde, sviđa mi se što je to ostvario u tag meču a ne u jedan na jedan meču ranije na showu, barem su se sjetili na neki način zaštititi prvaka. No, ono što mi se nije svidjelo je to da je iste sekunde kad je Alexander uzeo pobjedu krenula Austinov theme te je on istog trena izjurio van kako bi proslavio pobjedu s njima. Glupa ideja, umjesto da su stavili spotlight na Cedricu nakon meča, oni su odlučili i završiti show s Austinom jer eto, to je izgleda kul i svi to vole.

Sve skupa, ovaj je Raw imao par vrlo dobrih mečeva, ali i jednako toliko jako upitnih booking odluka. Mečevi su učinili ovaj Raw gledljivim, ali recimo da su početni segment i većina trećeg sata bili čist filleri. Ovo između je čak bilo i okej, ali neki su mečevi trebali dobiti više vremena definitivno.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled (9.9.2019.)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*