Raw pregled (30.9.) – Carevo novo ruho

Toliko puta spomenuta ‘nova sezona’ RAW-a donijela je neke promijene, no globalno gledano. Sve je i dalje ostalo isto. Kao vesta koju dobijete za Božić, ima neke druge nijanse, nešto drugačiji šareni papir, no nije adresiran problem što ta vesta nije ono što ste htjeli. Tako je i ovaj RAW napravio neke stvari, no mislim da niti jedna od tih nije ona koju su fanovi htjeli.

Rey Mysterio je otvorio show. Njegova prepoznatljiva figura pokazala se ispred sasvim drugačije postavljenih panela, koji su više izgledali kao skate park nego nešto što bi trebalo zadiviti gledaoce. Ali je vatromet bio tu. Znam kako su ga mnogi prizivali. Meni osobno potpuno nepotreban za stalnu upotrebu. Vatromet radi vatrometa nije mantra koju se ja vodim. I svega četiri minute od prve špice (također nove) je trajala istina koju je ovaj RAW donio. Kada su komentatori kazali kako otvaramo mečom za Universal titulu, što je Rey negirao kazavši da će to biti kasnije u showu. To se pak nije dogodilo, pošto je došao Lesnar, razio Reya, a zatim razbio i njegova sina. Segment je bio pomalo apsurdan pošto nitko nije htio doći pomoći jadnom Reyu, čak ni Seth jedva-čekam-meč-s-njim Rollins. Da, isti onaj koji se u zadnje vrijeme voli zvati Beast Slayer. Vjerojatno je bio previše zauzet glancanjem pojasa i gledanjem svoje ljubljene slike u istom pa nije vidio da zvijer radi probleme u ringu. Ali glavno da je kasnije plakao kako neće imati taj meč. Ipak, segment je imao neku svrhu.

The Miz je ugostio Ric Flaira i Hulk Hogana. I slušajući ih na mikrofonu dobili smo jasnu sliku i problematiku današnjeg doba. Njihovi promoi su bili tako dobri da poželiš da imaju meč jedan protiv drugoga, prije nego se sjetiš koliko im je godina i odustaneš od te ideje. Što više govori o tome u kakvom su stanju današnje zvijezde nego o njima. Da skratim priču, najavili su timski meč za Saudisjku Arabiju. Hogan će imati Rollinsa i Ruseva, koji je došao nakon dugo vremena, pomoći svom novom partneru nakon što su ga napali članovi tima Flair – Orton i Corbin. I zato što mu je došao pomoći Rusev je tražio meč za titulu. ‘Ajde, ima nekog smisla, ako zanemariš kako je Rusev jako dugo irelevantan.

Main event je bio upravo taj meč za titulu. Koji je završio overbookiranjem koje bi vam moglo biti sjajno ili 180 sjajno – to jest nešto toliko loše da postane dobro. A to je onaj trenutak kada se pojavio Lashley, a nakon njega i Lana. Yap, imamo novu ljubavnu priču (uz fusnotu kako ‘Rusev nije otac Marijinog djeteta’) gdje je novopečeni Amerikanac izgubio svoju bolju polovicu u tako strasnom zagrljaju da bi argentinska verzija plesa sa zvijezdama bila ljubomorna. Hoće li je ovog puta gađati ribom? To ne znam, no Lashley je ovog puta mogao uživati, barem ne mora imati segment s tri sestre. I dok je Rusev imao te probleme, Setha je napao Bray Fiend Wyatt. Go home RAW show koji je bio sve samo ne to.

Kroz ostalo ću samo proletjeti. Sasha i Bliss su imale grozan meč u kojem je više fokusa bilo na Lynch za komentatorskim stolom, koja je dosadna od kada je postala prvakinja. No to je barem bio bolji meč nego su imale Natalya i Evans. Meč za RAW tag titule je bio solidan u ono vremena što je dobio, za razliku od meča između Cedrica Alexandra i AJ Stylesa. I još barem dva meča koja nisu vrijedna spomena.

Generalno je dojam kako ‘nova sezona’ nije donijela ništa novo. U tjednom od najvažnijih wrestling tjedana u povijesti ušli smo prilično slabo. RAW nije dao razloga zašto bi ga redovito gledali. Ili barem ne onima koji traže neku dozu kvalitete. Par dobrih stvari u tri sata trajanja je problem koji im nije stran.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

3 Comments on "Raw pregled (30.9.) – Carevo novo ruho"

  1. Prestao sam odavno pratiti ovu stranicu (i ako pratim WWE) pošto ste vi neka stranica koja voli i prati pro hrvanje a zapravo vrijeđa sve oko sebe.Ne kažem da to radite svaki put ali stvarno mi se to kod vas zgadilo.

    • Postoji razlika između argumentiranog kritiziranja i neopravdanog blaćenja. Naši se urednici na stranici trude kritički objasniti ako im se nešto ne sviđa, isto kao i ako im se nešto sviđa, mislim da nikad nismo ostali dužni nekog argumenta u bilo kojoj recenziji. Nama je žao ako ste naše komentare protumačili kao vrijeđanje, mi ih jednostavno pokušavamo prikazati kao kritiku koja može biti negativna ili pozitivna. Priznajem da objektivno gledajući imamo dosta kritika prema WWE-u, tako da ako jedino to pratite, možda ste stekli dojam da znamo samo blatiti produkt. No, ako čitate ostale recenzije, vidjet ćete da to nije tako. Ni na kojim način ne želimo vrijeđati pro wrestling. Da želimo to, ova stranica ne bi postojala. Tako da nam je žao ako ste stekli krivi dojam o nama. Nadamo se kako ćete i dalje pratiti našu stranicu te se eventualno registrirati na naš forum za dublju i detaljniju raspravu. Lijep pozdrav. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*