Raw pregled – Je li Cena obranio US titulu?

Nakon dugo vremena, Authority (Stephanie McMahon, Triple H i Seth Rollins) otvara Raw. Triple H je odmah prešao na posao i najavio nekoliko meča za show. Rollins je zatim progovorio i nazvao sebe odličnim prvakom. John Cena ga je prekinuo i nazvao ga šalom i lošim prvakom, a onda zatražio meč za WWE titulu na Raw-u. Rollins je rekao da Cena morao prvo zaslužiti. Steph je pitala fanove o toj ideji i oni su naravno htjeli taj meč, no Steph je rekla ne. Ali, Triple H je rekao kako ćemo ipak imati meč između Rollinsa i Cene, no taj meč će biti za US titulu. Ovaj segment nije bio ništa posebno. Neki mečevi su najavljeni, no to se moglo i najaviti bez dolaska Authority u ring. Cena/Rollins konfrontacija je bila u redu i imamo meč njih dvojice za US titulu. Zanimljivo. Oni bi trebali imati meč na SummerSlamu, a sada imaju na Raw-u. Vidjet ćemo kako će to odigrati.

 

Dean Ambrose vs Big Show – **

Svidjela mi se priča u ovom meču kako je Big Show nezaustavljivi div koji ima veliku prednost razlike nad Ambroseom, dok Ambrose na sve načine pokušava srušiti Big Showa i dobiti ga. No, nije mi se svidio kraj i mislim da Ambrose u 2015. godini ne bi trebao gubiti od Big Showa, pa čak niti odbrojavanjem. Poslije meča, Ambrose je bio naslonjen na zaštitnu ogradu, Big Show se zatrčao na njega, ali se Ambrose izmakao. Barem nešto, hajde. Drago mi je da je Ambrose bio taj koji je ovdje zadnji stajao. Ne znam jedino zašto je Ambrose stavljen ovdje kada je uključen u priču s Wyatt obitelji, ali vidjet ćemo.

 

Neville vs Fandango – 1/2*

Vrlo kratak meč i Neville očekivano pobjeđuje s Red Arrow. Poslije meča, Stardust se još jednom pojavio na ekranu i imao promo koji je bio upućen Nevilleu, slično kao i na SmackDownu gdje ga poziva da bude njegov heroj. Ovo mi se sviđa i to dosta. Ova dva karaktera se baš podudaraju jer Nevillea zovu ‘Čovjek kojeg je gravitacija zaboravila’, a Stardust valjda ima nekakav karakter koji je povezan sa svemirom, zvijezdama i slično, stoga se sve ovo poklapa i zato mi se sviđa što su odlučili uložiti barem malo truda u ovo jer se isplatilo. Nadam se da će njih dvojice imati meč na SummerSlamu.

 

Paige vs Sasha Banks – ***

Prije meča u backstage, Team Paige i Team B.A.D. su imali konfrontaciju o tome tko će odnijeti ovu Divas revoluciju prema naprijed. Meč je očekivano bio dobar i drago mi je da su ga napravili i da su ove cure dobile vremena. Tokom meča, ostatak cura koje su bile pokraj ringa (Charlotte, Becky, Naomi, Tamina) su otjerane u backstage zbog svađanja kraj ringa i to je ostavilo samo ove dvije u ringu. Aasha Banks je onda dobila Paige s Banks Statement. Nisam očekivao da će Sasha Banks odnijeti čistu pobjedu ovdje, ali drago mi je da je. Dobro je što su otjerali ove cure tako da su ostale samo njih dvije u ringu. Kao što rekoh, zasada izvrsno bookiraju cure iz NXTa.

 

Rusev i Summer Rae su došli u ring. Rusev je govorio o Summer i kako joj se sviđa, a zatim joj odlučio dati poklone. Prvo joj je dao psa i nazvao ga je Dolph Ziggler, sudeći po njegovom izgledu. Zatim joj je izvadio ribu koja nije imala glavu te ju nazvao Lana. Prava Lana je zatim došla u ring, potpuno smirena za razliku od prije, udarila Summer Rae, zabila joj glavu u ribu, a onda dala Rusevu šamar i otišla. Rusev je za nagradu bacio ribu na nju. Rusev je totalno smiješan lik, ali to mislim u pozitivnom smislu. Prije nije bio ovakav dok je imao više karakter razbijača. Sada je onako opušteniji i smireniji i umirao sam na njega ne samo ovdje, nego u prijašnjim tjednima. No, kad je bacio ribu na Lanu, to je bilo vrh. Ovaj segment mi se čak svidio, za razliku od njihovih prijašnjih. Izgleda da će Rusev i Ziggler kad se vrati imati meč na SummerSlamu. To bi moglo biti dobro, vidjet ćemo.

 

Lucha Dragons vs Los Matadores – **1/2

Prime Time Playersi su bili na komentatorskom mjestu. Ovo je bio poprilično zabavan meč s dobrom, brzom akcijom, nekoliko dobrih izmjena i kul potezima oba tima. Problem je bio jedino što publika nije bila uživljena u meč sve do Hot Taga Kalista. Razumijem ih jer su Matadoresi samo odjednom došli i pobijedili Tag prvake. Hot Tag Kalista je bio jako zabavan kao i uvijek. Trebaju mu dati još više slobode, bilo bi još bolje. No, New Day je došao s transparentom koji je ismijavao Titusa kao tatu godine. Kalisto je zatim ostvario pobjedu. Izgleda da ćemo vidjeti meč s ova četiri tima na SummerSlamu. To mi se sviđa, nismo od WrestleManije vidjeli Tag Team meč s više od dva tima, stoga bi trebalo biti zabavno. Nadam se da će Lucha Dragonsi osvojiti Tag Team titule ondje.

 

Bray Wyatt i Luke Harper su došli u ring. Bray Wyatt je govorio o ljubavi prema obiteljima i kako roditelji svojoj djeci lažu da ih vole. Wyatt je zatim govorio o svojem ljubimcu kojeg je imao i kako ga je pustio na slobodu, no on se uplašio i vratio. Harper je zatim progovorio i obećao svoj život Wyattu jer ga je ovaj spasio. Wyatt je zatim progovorio o situaciji s Reignsom i poručio mu da makne Ambrosea iz ove situacije prije nego obojica stradaju. Ovo je bio dosta dobar promo za Harpera i Wyatta. Svidjela mi se ona metafora s ljubimcem jer je taj ljubimac zapravo Luke Harper kojeg je Wyatt pustio na slobodu, no ovaj mu se vratio. Ništa od Reignsa. Izgleda da su zato stavili Ambrosea u meč s Big Showom. Ne znam zašto je Reigns propustio Raw, nisu ništa rekli o tome. Sviđa mi se ovo zasada i nadam se da će sve ovo rezultirati Tag Team mečom na SummerSlamu.

 

Alicia Fox & Nikki Bella vs Becky Lynch & Charlotte – **1/4

I još jednom cure dobivaju i drugi meč na ovome showu. To mi se jako sviđa. Zabavan Tag Team meč. Nije bio dobar kao Paige/Banks meč, ali nisu dobili ni toliko vremena. Becky Lynch je dobila Hot Tag, pročistila ring i pobijedila s Armbarom te tako i ona ostvarila svoju prvu pobjedu na Raw-u. Drago mi je zbog toga, Becky Lynch je trenutno moj favorit među ženskama. Za SmackDown je najavljen meč između Nikki i Becky. To bi moglo biti zanimljivo i iako Becky pobijedi, mogla bi dobiti meč za Divas titulu. To mi se sviđa.

 

Kevin Owens vs Randy Orton – **1/2

Sheamus je bio na komentatorskom mjestu. Veselio sam se ovome meču kad sam čuo da ćemo ga vidjeti na Raw-u, no iako je ovo bio solidan meč, očekivao sam malo više od ove dvojice. Bilo je previše tučnjave oko ringa bez ikakve konkretne akcije s nekim near fallovima i tako. Sheamus je zatim udario Brogue Kick Ortonu za diskvalifikaciju. Poslije meča, Sheamus je napao Ortona, no Cesaro je došao u obranu! Cesaro je napao i Sheamusa i Owensa, no na kraju njih dvojica su i njega uspjeli nadmudriti i Owens je udario Pop-Up Powerbomb. I da, Owens je nakon meča na stageu napravio Randy Orton pozu. Izvanredno. Sviđa mi se ova priča između Cesara i Owensa i nadam se da će rezultirati mečom na SummerSlamu. S druge strane, ne veselim se baš još jednom meču Sheamusa i Ortona, osim ako ne dobiju stipulaciju.

 

John Cena vs Seth Rollins (United States Championship) – ***1/4

Ovo je očekivano bio dosta dobar meč. Isprva čak i nisam mislio da će se ovaj meč dogoditi, no ipak je. Dobili su dosta vremena i iskoristili su to. Zabavna akcija tokom cijelog meča, pogotovo u završnim minutama. Svidjela mi se Rollinsova Suerplex/Falcon Arrow kombinacija poteza, trebao bi to češće raditi, no onda je promašio Phoenix Splash i Cena ga je uzeo u STF te je Rollins tapkao. Shvaćam što su htjeli postići ovdje. Rollins je u početnom segmentu rekao da Cena treba zaslužiti meč za WWE titulu, stoga se morao ovdje dokazati. I sve je to u redu, no pitanje je zar je Rollins trebao tapkati? Cena je mogao samo dobiti s AA i to je to. Sviđa mi se ideja ovoga, no ne sviđa mi se kako je realizirano. Njih dvojica će vjerojatno sada imati meč za WWE titulu na SummerSlamu i nadam se da će ondje Rollins odnijeti pobjedu. Dobro, barem je Rollins izgledao jako ovdje kad je razbio Ceni nos i raskrvario ga.

 

Iako mi se nekoliko stvari nije svidjelo, ovo je bio solidan Raw. Ne tako dobar kao prošli ili pretprošli, ali svejedno mi se svidio. 6.5/10

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Je li Cena obranio US titulu?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*