Prvi Hrvatski Kečeri – Kavez Smrti recenzija

Prvi Hrvatski Kečeri i Kavez Smrti u močvari dobio je jednu noć sna prije nego će dobiti recenziju, djelom zbog mog umora, djelom zbog toga kako bi mi se ‘slegli’ dojmovi. I zapravo sam shvatio kako mi se nema što slegnuti, ono što sam sinoć htio kazati je isto ono što i jutros želim kazati. A to se svidi na dvije glavne točke. Prva kaže kako je ovo bio zabavan show, druga kaže kako je ovo najlošiji show po pitanju samog wrestlinga od tri dosadašnja na kojima sam bio. I to osjetno najlošiji po tom pitanju.

Krenimo redom, mjesto radnje je i dalje ona rupa zvana Močvara, štoviše, ovog puta nije bilo baš u njoj nego u nekom šatoru, koji je izgledao na onaj cirkuskih trupa pretprošlog stoljeća, u dvorištu samog noćnog kluba. I dok mi je to kao sama ideja još odbojnije, moram priznati da je za ovaj događaj to bilo osjetno bolje. Bilo je puno više sjedećih mjesta za publiku, koje je po mojoj brzinskoj računici bilo oko 150, te je bilo prostora da se hrvači penju čak i na vrh užadi, što zapravo i nije bilo korišteno. Plus, moram pohvaliti kako je ring izgledao najbolje do sada.

Kaiser Subanovich i Ice Nine su imali prvi meč večeri koji nije pružio baš puno od samog meča. Pogotovo ne po pitanju psihologije, u kojoj je Ice Nine bio underdog. To je bilo loše iz dva razloga, jedan od njih je taj što gabaritima ogromni babyface ne bi trebao biti to, a o drugom ću prilikom opisa zadnjeg meča. Kaiser (koji je jako dobar promo) je u konačnici dobio meč nakon poluge na ruci zbog koje je Ice Nine morao tapkati. I to nakon što je Ice Nine bio ometen od strane Frozen Firea, tipičnim ‘glazba omela našeg junaka’ maneverom.

Nešto malo bolje, ali ne previše, je bilo u meču nakon toga kada je u 2 od 3 meču Debelo Đubre pobjedilo Hans Grossea. Bio je to prilično čudan meč u kojem je došlo do jedan jedan nakon dva prilično antiklimaktična falla. A do trećeg nakon što je Debelo Đubre zahvatom poslalo Hansa na spavanje. Hans nije uspio tapkati nego je jednostavno pao u nesvijest pošto nije mogao pobjeći niti se dokopati užeta kako bi ga prekinuo, gdje ide mala zamjerka sudcu koji je prilikom provjere svijesti sudio kraj nakon drugog dizanja ruke te nije izveo treće. Sitnica, ali za sve one koji gledaju wrestling važna sitnica. PS: drugi put nemojte imati betonski blok za ulazak u ring na kojeg su jednom prilikom skoro oba hrvača zapela prilikom izlaska iz ringa za vrijeme meča.

Treći meč večeri je onaj za kojeg bi se usudio kazati i da je najbolji meč večeri. Michelle De vill Vs Suzana Black su imale kratak no sladak meč koji je imao nekih svojih nedostataka, ali je imao puno manje potez pin strukture nego neki drugi mečevi. Ujedno i treći meč koji je završio predajom. Kako su iz PHK već postavili video na svoje stranice taj meč možete vidjeti. Moram kazati kako mi ovaj meč ne bi bio niti drugi po kvaliteti na prethodna dva showa na kojima sam bio, što pokazuje koliko je slabija kvaliteta wrestlinga bila.

Tu smo dobili 15 minutnu pauzu kako bi se postavio kavez smrti. I kada kažem kavez smrti to je valjda ona od tetanusa, pošto je kavez izgledao kao sastavljen od ukradene željezne armature s gradilišta koju moraju do ujutro vratiti na isto, plastičnih vezica koje ga drže i puno optimizma. Jedna stvar je bila sigurna, usprkos njegovoj ne baš impresivnoj visini nije izgledalo da će se netko penjati preko kaveza kako bi dobio meč. Toliko je nesigurno izgledalo.

Frozen Fire je došao kao hardcore prvak, pozvao Kaisera da provjeri ring, te ujedno da štiti kavez od ulazaka kako bi Frozen Fire ostao prvak. No pojavio se Ice Nine u pratnji Debelog Đubreta te je ušao u ring kako bi imao meč. Sjećate se kako sam vam kazao kako nije bilo dobro što je Ice Nine bio underdog u prvom meču? Nije bilo zato što nije bio u ovom, gdje je u startu bio čak prilično dominantan protiv prvaka. Da, Frozen Fire je predstavljen malo kako kukavica koja će na podle načine izbjeći borbu, ali jednostavno ovo baš i nije odgovaralo. Pogotovo ne da na titulu ide čovjek koji je danas izgubio meč (dok je recimo njegova pratnja Debelo Đubre dobio svoj meč, i priliku za PHK titulu koje nije bilo na showu).

Moram pohvaliti psihologiju meča u kojoj je Frozen Fire konstantno napadao ruku na kojoj je Kaiser u prvom meču izveo polugu. Čak bih rekao da je ovo prvi puta na showu da smo imali neki kompleksniji storytelling u samom ringu. Sam meč mi je bio na putu da postane meč večeri sve dok se nije dogodio trenutak koji je mene jako iziritirao. Frozen Fire je skinuo srednji konopac i počeo gušiti Ice Ninea, koji se oslobodio i bacio Frozena Firea prema kavezu smrti. I to ga je bacio točno tamo gdje su spojena dva djela metala. Malo je falilo da Frozen završi van ringa. No onda su odlučili ponoviti taj spot gdje je bio još malo bliže za izletjeti van. Kada su shvatili da ta strana nije sigurna odlučili su spot ponoviti i treći uzastopni put na jednoj od ‘bočnih’ strana, također na djelu gdje su metali spojeni plastičnim vezicama. Iako je prilikom tog puta izgledalo kao da će kavez puknuti na sreću nije, na nesreću kamerman van ringa je malo nastradao. Ovo me je jako živciralo zato što je izgledalo vrlo vrlo nesigurno, zato što si isto mogao postići bacanjem bliže kutu, gdje je konstrukcija prilično sigurnija. U konačnici je Ice Nine uzeo titulu, gdje moram pohvaliti kako je sigurno izveo prilično opasan finisher (Package piledriver).

Već sam rekao kako je bilo prilično zabavno, ali ProHrvanje je tu prvenstveno da komentira wrestling aspekt koji je dosta podbacio. Već sam rekao kako je ovo najslabiji od tri događaja na kojima sam bio. Kako je po pitanju bookinga i pisanja priče bilo vrlo upitno postavljenih stvari. A ono što možda najviše zabrinjava je to što nije bilo dovoljno ljudi da se ispune svega 4 meča bez da netko mora odraditi dva meča (i onda to napravi onaj tko je prvi meč izgubio, pa dobio priliku za titulu koju je na kraju i uzeo). Isto tako, volio bih da stave veći fokus na samo hrvanje, a na AE gimmick mečeve. Zbilja nije potrebno imati improvizirani kavez (smrti), kada se manje-više ista priča može ispričati i bez toga. Neću kazati kako sam razočaran viđenim, ali neću kazati ni kako nisam.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Prvi Hrvatski Kečeri – Kavez Smrti recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*