Prvi Hrvatski Kečeri: Eliminacija – pregled događaja

Priv Hrvatski Kečeri prošle nedjelje održali su još jedan veoma uspješan show u Močvari. Debelo Đubre je pretukao dva čovjeka, Didi je napravila značajan debi pobijedivši Suzanu Black, a u 4-Way meču dobili smo novog PHK prvaka, Grimma!

Sve je to popratio naš urednik i suosnivač ProHrvanja, Igor Gujić koji, ne samo da je bio nazočan na showu, nego je bio i sudac, tako da je imao veoma blizak susret sa svime što se dogodilo. Evo što je Igor imao reći o showu:

 • Nakon dužeg vremena imamo jedan dobar show Prvih Hrvatskih Kečera. Ovaj put su se svi stvarno potrudili da nam pruže dobru zabavu tokom sva tri meča. Bili su dosta dobro uvježbani i dogovori su bili na razini ovaj put. Sve je izgledalo sigurnije nego na nekim prošlim nastupima.
  Ono što me najviše veseli jest činjenica da su svi akteri (novi i stari) dobili odlične reakcije od publike. Čak i oni koji su prvi put nastupili kao što je DIDI je dobila vrhunske reakcije jer cura jednostavno ima ono nešto potrebno da privuče publiku na sebe. Novi kečer Dario Marty kojeg sam na prvi pogled smatrao bezličnim me je iznenadio pozitivno, uz malo više rada na potezima i akrobaciji može biti ono što je potrebno za uspjeh.
  Pa hajdemo početi od početka.
 • Prvi meč je bio Hendikep meč u kojem je Debelo Đubre nastupao protiv Hansa Grossea i Daria Martya. Do meča je došlo nakon što je Hans prozvao Daria jer ga je on napao na prošlom nastupu. Dario je izašao i krenula je svađa. Sve to je prekinula šefica Suzana koja je naredila da se njih dva moraju zajedno boriti protiv Debelog Đubreta. Naravno Debelo Đubre je je dominirao meč u svom stilu te zasluženo pobijedio. Moram napomenuti da je Dario ovdje napustio Hansa u sred meča pa je Debelo Đubre imao malo lakši posao, no ne sumnjamo da bi on dobio i da je Dario ostao.
 • Sljedeći meč je bio između Suzane Black i nove nade ženskog kečeranja na ovim prostorima zvane DIDI. Didi je izašla u ring i izazvala Suzanu na svoj način te je tako podigla publiku. Suzana je izašla te je meč krenuo. Meč je išao u dobro smjeru sa par dobrih poteza te nekoliko odličnih submissiona. niotkuda se Dario Marty pojavio pored ringa te omeo nespretnog sudca koji nije vidio da je Dario progurao stolicu u ring te tako pomogao DIDI da udari Suzanu, opet taj isti nespretni sudac nije ni to vidio, naravno DIDI je pinala Suzanu te tako pobijedila u svom debitantskom nastupu.
 • Glavna borba večeri je bila eliminacijski meč za pojas prvaka PHK između aktualnog prvaka Frozen Firea, Genesisa, Hardcore Steve te posljednjeg brata Grimma.
  Meč je od početka krenuo žestoko sa dosta brutalnih poteza. Grimm je napravio suicide dive, dok je Genesis izveo Tope Con Hillo na Stevu i Frozena. Međutim, dok je Grimm išao raditi Crossbody na Frozenu, Frozen mu je napravio kontru i bacio u zid, što je definitivno bilo veoma bolno. Suradnja Frozena i Genesisa je koštala eliminacije Hardcore Steve razaranjem kroz stol.
  Na kraju su ostali Frozen Fire i Grimm koji su meč brutalno odradili do kraja. Frozen je bacio Grimma kroz ljestve te nakon toga stavio u nekoliko submissiona ali to nije bilo dovoljno za Frozena koji nije uspio uništiti volju za pobjedom Grimma, Grimm je na kraju pobijedio sa svojim finisherom i počela je nova era prvih hrvatskih kečera, Grimmova era.

Eto, to su razmišljanja Igora, a ako želite dobiti nekakvu viziju onoga što se dogodilo na showu, pogledajte ove fotografije ispod.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Prvi Hrvatski Kečeri: Eliminacija – pregled događaja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*