Pro Wrestling Guerrilla Untitled II pregled

17. Oktobra 2014. godine održan je jedan od poslednjih Pro Wrestling Guerrilla događaja u godini, riječ je naravno o eventu pod nazivom Untitled II koji je ovoga puta imao i specijalne goste u publici a to su UFC borac Ronda Rousey i članovi njene grupe pod imenom “The Four Horsewomen”. Za ovaj show kao glavna borba najavljen je meč između PWG prvaka Kyle O’Reillya i izazivača Roderick Stronga, tag team prvaci World’s Cutest Tag Team takođe su imali odbranu naslova i to protiv teama koga čine Chuck Taylor i Johnny Gargano, bivši PWG prvak se našao u meču protiv Trevor Leea kao i mnogo iščekvani debi zvijezde nezavisne hrvačke scene pod imenom Uhaa Nation.

pwg-rounda-rosey

Tommaso Ciampa vs. Biff Busick

Bio je ovo veoma ‘čudan’ meč. Oba hrvača imaju toliko sličnosti u izlgedu, stilu hrvanja i opremi da ih je gotovo nemoguće bilo raspoznati u nekoliko navrata tokom meča. Bilo je tu dobre i intenzivne akcije kao i odličnih spotova, koji su podigli publiku na noge i zagrijali za ostatak večeri, treba svakako spomenuti spot kada Busick skače preko konopaca na Ciampu ali ga on pogađa stolicom dok je ovaj još u zraku na što naravno publika totalno ludi. Ciampa izlazi kao pobjednik ovoga sukoba ali Busick nastavlja da se dokazuje PWG publici i pruža još jedan izvanredan nastup.

Bobby Fish vs. Cedric Alexander

Vrlo dobar meč, koji je započet dobrim chain wrestlingom između ova dva hrvača da bi se ubrzo zatim pretvorio u brutalne i nemilosrdne napade od strane Fisha koji je sjajan napadač (zahvaljujući prvenstveno svome MMA iskustvu) i koga je Cedric Alexander pokušao da prati u stopu što je gradilo jednu sasvim dobru priču tokom meča. Na kraju Alexanderova agilnost mu donosi pobjedu, ali je Fish kao novopridošli hrvač (poput Busicka) “ukrao” show i dokazao da se itekako može nositi sa konkurencijom u PWG-u.

Brian Cage vs. Uhaa Nation

Uhaa Nation je neko o kome se već duže vrijeme pričaju dobre stvari i nije rijetkost da neko ne uspije dorasti tolikom hvaljenju, ali Uhaa Nation nije samo ‘neko’ već jedan od najboljih hrvača današnjice na nezavisnoj sceni. Sjajan potez PWG kreativnog tima da u svom prvom meču Uhaa ide protiv nezaustavljive mašinerije kakav je Brian Cage jer su konstitucijski veoma slični jedan drugome. Meč bi se jednostavno mogao okarakterisati kao “sudar divova” jer obojica imaju nevjerovatnu snagu, izdržljivost, masu ali i dalje bez problema mogu izvesti poteze koji zahtijevaju veliki nivo agilnosti. Uhaa Nation je imao odličan debi i zaista se sjajno pokazao ali pobjedu ipak odnosi Brian Cage koji je takođe pružio vanserijski nastup naročito ako se uzme u obzir da mu je ovo bio povratnički meč nakon ozbiljne povrede.

World’s Cutest Tag Team vs. Chuck Taylor and Johnny Gargano

Sledeća na redu je odbrana naslova trenutnih PWG Tag Team prvaka World’s Cutest Tag Team koga čine (Joey Ryan i Candice LeRae) protiv Chuck Taylora i Johnny Gargana. Meč je započet sa Ryanom i Taylorom u ringu ali nije prošlo mnogo vremena pre nego što je publika počela navijati i zahtijevati da se Candice LaRae uključi u meč što se naravno i desilo na veliko oduševljenje publike. Candice i Gargano su odradili odličnu akcijom ispunjenu drugu polovinu meča, za kraj Candice izvodi Ballsplex na Tayloru i završava meč čime je WCTT jos jednom uspješno odbranio titulu prvaka i time postao jedan od najpopularnijih timova u PWG-u.

Adam Cole vs. Trevor Lee

Trevor Lee sa svojih 21 godinu ima sve ono što jedan uspješan profesionalni hrvač treba da ima, veoma impresivan i inovativan arsenal poteza, pokrete i brzinu. Sve se to odlično pokazalo na dijelu u njegovom sedmom meču za PWG protiv jednog od najvećih negativaca trenutno u svijetu profesionalnog hrvanja a to je naravno Adam Cole. Oba hrvača u ovom meču imala su nešto da dokažu, Cole da je i dalje jedan od glavnih u PWG-u nakon što je izgubio naslov prvaka u Guerilla Warfare meču protiv O’Reillya a Trevor Lee da je spreman i da ima ono što je potrebno da postane najbolji borac u promociji, ono što je uslijedilo bila je sjajna borba i odlična prezentacija dvojice hrvača, iako je Cole iskusniji i prljaviji igrač to mu ipak nije bilo dovoljno te Trevor Lee ovde odnosi svoju četvrtu pobjedu u PWGu.

The Young Bucks vs. A. R. Fox and ACH

Meč je počeo i prije nego je zvono najavlio regularni početak tako što su za promjenu ovaj put A.R Fox i ACH izveli po superkick na The Young Bucksima, ono što je uslijedilo nakon zvona može se opisati sa dvije riječi – totalno ludilo. Iako su njegove hrvačke sposobnosti diskutabilne zvijezda meča bio je svakako A. R. Fox koji je pretrpio par uistinu brutalnih spotova. Tijela i udarci su letjeli na sve strane i u ringu i izvan njega, međutim Bucksi nastavljaju svoju dominaciju i uzimaju pobjedu zahvaljujući Piledriver/Superkick kombinaciji.

pwg-kyle-oriley

Kyle O’Reilly vs. Roderick Strong for the PWG World Championship

I poslednji ali ne i najmanje bitan meč za PWG naslov prvaka, Kyle konačno ima priliku da se osvetu Strongu nakon svega što mu je učinio i onih divljačkih napada na njega tokom prethodnih PWG eventa a Strong konačno iskorištava priliku da izazove prvaka koju je zaradio u meču protiv Adam Colea. Meč počinje totalnom dominacijom O’Reillya dok Strongu ne preostaje ništa drugo osim da se brani i povremeno pokušava da preokrene čitavu situaciju u svoju korist u čemu na kraju i uspijeva te nastavlja brutalno prebijati PWG prvaka, Kyle nekako uspijeva da se odbrani i izvede svoj submission zahvat (Triangle Choke) te primorava Stronga da se preda čime je uspješno odbranio naslov prvaka. Ali Strong to odbija da prihvati i napada Kylea nakon meča kao i sudiju Rick Knoxa čime završava još jedan sjajan PWG show.

Iako ovaj show nije na nivou PWG klasika i dalje je itekako vrijedan pažnje, bilo da redovno pratite PWG ili gledate po prvi put. Ispod možete pogledati oficijelni kratki video pregled kompletnog eventa.

Be the first to comment on "Pro Wrestling Guerrilla Untitled II pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*