Pogled na drugu godinu rada

Još jedna godina je iza nas, svako od nas će je pamtiti po drugim stvarima, mi na ProHrvanju ćemo je pamtiti po turbulentnoj godinu u kojoj je bilo svega i svačega. Dobrog i lošega.

Dok bi mogli reći kako je dvije godine rada i truda slučajnost, dvije godine više nije. Radilo se, osmišljane su se nove stvari, recenziralo se i odgledalo na stotine, možda i tisuće mečeva tijekom godine. I dalje znamo koliko je teško wrestling predstaviti našim sunarodnjacima, pogotovo kada nemaju dodir s time na televiziji i što je kulturološki itekako različito od onoga na što smo navikli. No nije nas to pokolebalo, nije nas zastrašilo, znamo u što smo ušli i nastavljamo s istim putem, premda ponekada na tom putu promijenimo planove.

Bila je ovo bogata godine – napisano je otprilike 700 članaka (što vijesti, recenzija, pregleda, predviđanja), što je skoro dva po dan. Ta brojka bi mogla više, mogli smo napisati puno više vijesti i pratiti još kompanija, no koje svi u uredništvu imamo uspjeli smo povećati brojku za 40% posto u odnosu na prošlu godinu, a nadamo se kako ćemo nastaviti trend rasta. Od velikih noviteta pokrenuli smo YouTube kanal s kojim smo imali (i još imamo) puno ideja, no za sada jedino za što on služi su epizode Podcasta koje smo počeli snimati ove godine. Dugo smo govorili o tome, a onda smo ih prilično spontano krenuli snimati.

Druga velika stvar koju smo napravili koncem godine je lansiranje vlastitog foruma, potez na koji se nije bilo lako odlučiti. Napravili smo to i sada ćemo ga nastaviti razvijati – također malim koracima. Nastavili smo pisati komentatorski stol, polako se približavamo njegovom stotom broju, redoviti smo u recenzijama i predviđanja za WWE događaje, ali i za neke drugih kompanija. Trudimo se popratiti što je više moguće, a u zadnje vrijeme to uključuje i domaći proizvod(e).

I zato, još jednom moram uputiti zahvalu svima vama koji čitate i pratite ono što pišemo, vi ste naše pogonsko gorivo. Razmišljanje koje imamo vodi nas ka tome da na jednom mjestu okupimo sve ljubitelje ovog tipa zabave, da im pružimo mjesto gdje mogu pričati, razmišljati, raspravljati o svojoj omiljenoj aktivnosti bez da ih itko čudno gleda. Hoćemo li u tome uspjeti? Nemam pojma, nadam se kako hoćemo, ali to ovisi i o vama – mi vas ne možemo niti ne želimo natjerati da radite nešto što ne želite.

Isto tako, svim urednicima, svima onima koji su na ovaj ili onaj način pripomogli na stvaranju i radu ProHrvanja, moja iskrena zahvala. Bez vas ovo ne bi bilo u stanju u kakvom danas je.

Stoga, plan za 2017. godinu je jednostavan – biti bolji nego do sada. Nadam se kako ćemo to uspjeti.

Vedran Karlić, glavni urednik ProHrvanja

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Pogled na drugu godinu rada"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*