Pregled četvrte sezone Luche Underground

DALJNJI TEKST SADRŽI SPOILERE

 

I evo nas opet u istoj poziciji kao i prije nekoliko mjeseci, kada nismo znali hoće li uopće biti snimljena četvrta sezona meni osobno najdražeg showa. Međutim, Lucha Underground pronašla je nove sponzore koji su bili spremni uložiti u ovaj projekt, i uspješno su snimili još jednu sezonu. Kako im je glavni fokus bio na pronalaženju dodatnih sredstava, booking showa pao im je u drugi plan. Kada su napokon dobili zeleno svjetlo, dosta su ubrzali stvari, pa je se čitava sezona snimila za samo par tjedana. Kada su već krenula snimanja Lucha Underground je htjela napraviti više od 22 epizode, ali već je bilo kasno jer su hrvači već imali zakazane nastupe za ostale promocije.

Sezona je započela Aztec Warfare mečom. Ovaj meč je bio lošiji od prethodnih, ali nije bio loš. U meč kao Lucha Underground prvak ušao je Pentagon DARK, ali je i izašao iz njega kao prvak. Pentagon DARK je bio dominantan prvak, a to je pokazao i u feudu koji je slijedio. Pentagon DARK je pobijedio Cagea u Last Man or Machine Standing meču, te se prikazao kao broj jedan u Luchi Undergroundu. Ako se sjećate koliko je Dario Cueto bio potkupljiv, Antonio je još više. Marty Martinez mu je platio da ga ubaci u meč za Gift of the Gods titulu, a onda su se pravila promijenila. Prema novim pravilima Gift of the Gods prvak više ne mora čekati tjedan dana, za meč za titulu, već ju može zatražiti kad god on to poželi. Marty Martinez je pobijedio u istoj noći El Dragon Aztecu (Gift of the Gods prvak) i Pentagon DARK (Lucha Underground prvak) i time postao prvi hrvač koji je osvojio Gift of the Gods i Lucha Underground titulu u istoj noći. Martyu se pridružila Reklusa, a Pentagon se ekspresno vratio u sami vrh kompanije, i izazvao Marty Martineza na meč za titulu na Ultima Luchi. Na Ultima Luchi dobili smo promjenu prvaka, dvaput. Prvo je Pentagon DARK uzeo titulu Marty Martinezu u Cero Miedo meču, da bi samo par trenutaka kasnije Jake Strong unovčio svoju Gift of the Gods titulu, koju je u međuvremenu osvojio.

 

Jake Strong je došao u Luchu Underground kao novi klijent Famous B-a. Skupa sa Sammy Guevarom i Big Bad Steveom. Jake Strong se odmah okrenuo protiv svojih kolega, ali i svog poslodavca. Strong je imao kraći feud sa Aero Starom i Dragom, iz kojega je izašao još jači. Nakon toga Jake Strong osvaja Gift of the Gods titulu, te je na Ultima Luchi unovčuje i postaje novi Lucha Underground prvak. Na kraju sezone saznajemo da Jake Strong radi za tajnu organizaciju pod imenom “The Order”, i upravo on vraća u njihov posjed izgubljenu željeznu rukavicu. Istu onu koja je bila centar prošlosezonskih zbivanja.

Na kraju prošle sezone King Cuerno napada Mil Muertesa i krade mu željeznu rukavicu. Dok je na početku ove sezone King Cuerno rekao da mu je rukavica ukradena. Za rukavicu se nije znalo sve do samoga kraja sezone, kada su Drago i Aero Star u znak zahvalnosti što su Reptile Tribe pustili Dragu, posudili tu rukavicu Johnny Mundu u njegovom Ultima Lucha okršaju s Matanzom. Johnny Mundo nije bio nova žrtva Bogovima, jer mu je ta rukavica spasila život. Kada je napokon Johnny Mundo vratio rukavicu Aero Staru, Aero Star, King Cuerno i El Dragon Azteca Jr. su raspravljali što učiniti s njom. El Dragon Azteca Jr. je imao neke ne riješene račune, pa je dao rukavicu Black Lotus koja je na kraju ubila Matanzu i tako osvetila svoje roditelje i njenog učitelja El Dragon Aztecu. Na kraju tu rukavicu uzima Jake Strong, i sada je u vlasništvu The Ordera.

Kako je Drago bio na početku sezone u timu s Kobrom Moon i Reptile Tribeom, nastupio je u meču protiv Worldwide Undergrounda i Aero Stara. Pošto je oklada bila na liniji, Kobra Moon je održala svoju riječ i pustila Dragu na slobodu kako je i obećala. Aero Star je čitavu sezonu proveo vraćajući Dragu u ono mentalno stanje prije Reptile Tribea, i uspio je. Kako se Aero Star fokusirao na Dragu drugi prijatelj mu je bio u opasnosti, Fenix. Naime, Fenix je izgubio od Mil Muertesa u Grave Consequences meču. U tom meču je bio i Jeremiah Crane, kojega je kasnije Kobra Moon spasila, i od tad se zove Jeremiah Snake. Aero Star je vratio Fenixa u život, ali Fenix nije bio onaj stari. Okrenuo je leđa svojim prijateljima, pa čak i svojoj curi Melissi Santos. Njoj je u pomoć priskočio El Dragon Azteca, te su njih dvojica imali 2 out of 3 falls meč na Ultima Luchi Cuatro. Melissa je pokušala smiriti tenzije između njih dvojice, ali samo je pogoršala stvari, i uz njenu ne s(p)retnu pomoć Fenix je pobijedio El Dragon Aztecu Jr.-a.

 

Kada su Johnny Mundo i Worldwide Underground pobijedili Kobru Moon i Reptile Tribe, Taya se naljutila na Johnnya jer od svih želja on je odabrao da Kobra oslobodi Dragu. Tada je Johnny Mundo kleknuo pred Tayu i zaprosio ju. Ricky Mundo se cijelo vrijeme pokušavao približiti Johnny Mundu i postati legitiman član Worldwide Undergrounda, ali Johnny Mundo ga je uvijek gledao kao na nekog potrčka. Ricky je našao neku ukletu lutku po imenu Rosa, koja ga je kasnije i opsjednula. Kako je Johnny bio sve gori i gori prema Rickyu, Ricky je odlučio upropastiti im vjenčanje. Na dan vjenčanja Ricky Mundo je oslobodio Matanzu, te ih je Matanza napao, što je Ricky priznao da je on zaslužan za taj napad. Zbog tih događanja Taya je imala meč s Ricky Mundom na Ultima Luchi, a Johnny Mudno je imao Sacrifice to the Gods meč protiv Matanze. Nakon Tayne pobjede ona je ponijela Rosu sa sobom. Rosa je i nju opsjdnula, te se Taya okrenula protiv Johnny Munda.

Evo da spomenemo i Trios titule. Na kraju treće sezone titule su držali Killshot, Dante Fox i The Mack. Na početku četvrte sezone saznajemo da se Dante Fox nije vratio, te da će njihov treći član biti Son of Havoc što Killshotu nije bilo drago. Tu počinju svađe između njih, što rezultira gubljenjem titula od Reptile Tribea, te vodi do njihovog Mask vs Mask meča na Ultima Luchi. Reptile Tribe i dan danas drže Trios titule. Rabbit Tribe je bio blizu preuzimanja trona, pogotovo jer su izmijenili skoro čitavu postavu, ali ipak nisu bili uspješni na Ultima Luchi.

 

Za kraj bio dodao neke moje dojmove, za ovu sezonu.

Dobre stvari:

  • Jak booking Jake Stronga, i odlična priča za Aero Stara kroz čitavu sezonu.
  • Novi temple, nije više bio toliko “Underground”, ali imao sam osjećaj kao da je nudio više.
  • Pentagonova dominacija, jer su ga izgradili kao ime koje će nositi promociju.
  • Velika većina istih hrvača, i ljudi koji su do sada bili u kompaniji, poput Melisse Santos, te komentatora.
  • Zadnji segmenti sezone, te sami kraj.

Loše stvari:

  • Priče nisu povezane s prošlom sezonom, ili ako jesu onda se drže na koncu.
  • Željezna rukavica koja je bila centar prošlosezonskih zbivanja, sada smo je vidjeli u tragovima.
  • Kvaliteta mečeva je osjetno opala.
  • Prevelik broj ubojstava. Ako sam dobro izračunao bilo je 12 ubojstava u 22 epizode.

Ako je ovo zadnja sezona za Luchu Underground, mogu reći da je onda ovo jako dobar završetak. Saznali smo sve što se tajilo u protekle tri sezone. Napokon smo vidjeli Vampirovog gospodara, saznali tko je lider The Ordera, i vidjeli smo dugo spremanu osvetu Black Lotus. The Order je sada jači nego ikada, i ako se ovako završi, može se slobodno reći da je mračna strana pobijedila. Ako ne, onda se može ispričati priča kako Dario okuplja svoju vojsku za rat protiv oca i The Ordera.

Za sada nema nikakvih vijesti, ali prema nagađanjima trebalo bi biti pete sezone.

Be the first to comment on "Pregled četvrte sezone Luche Underground"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*