Posljednja stanica do Wrestlemanije – Raw pregled

Ostalo je još samo šest dana do najvećeg događaja u svijetu profesionalnog hrvanja – 31. godišnjica Wrestlemanije! Ako neko još nije siguran da li bi trebao kupiti i gledati taj PPV, ovo je WWEu bila zadnja šansa da ih uvjeri u kvalitet ovog spektakla.

-Raw je po prvi put u historiji otvorio Ikona Sting. Sting je imao kratak ali sasvim solidan govor o tome kako je on posljednja brana WCWa, ali da se on ne bori za WCW, vec se bori da sruši Triple Ha. Sviđa mi se način na kojem je WWE ponovno ogradio Stinga od WCWa u smislu da ne žele da predstave njegov rivalitet sa Triple Hom kao WCW vs WWE. Pojava Stephanie, te napetost između Stinga i Triple Ha poslije je samo pridonijela dosta dobrom otvaranju. Što se mene tiče, ova dvojica su položila još prije dvije sedmice. Svoju su borbu na sjajan način izreklamirali i spreman sam za nju.

1. Prva borba večeri je bila tag team između Ambrosea & Trutha i Stardusta & Harpera. Borba je bila sasvim pristojna, ali ništa više od toga. Truth je pinao Stardusta, što je sasvim uredu jer R Truthu najviše fali kredibiliteta. Wade Barrett je radio dobar posao na komentatorskoj poziciji takođe. Na kraju je Dean Ambrose plesao sa R Truthom, što je neprihvatljivo u mojim očima. Ambrose je psihicki nestabilan samotnjak, i plesati sa svojim protivnikom na Wrestlemaniji je zadnje što je trebao uraditi. Ambrose je jednostavno trebao opaliti Dirty Deeds Truthu i krenuti nazad u svlacionicu.

-WWE je napravio lijep video uredak o Roman Reignsu. Ovo je najmanje što i mogu uraditi, s obzirom koliko je slabo građen njihov rivalitet. Heyman je bez dileme jedan od najboljih na mikrofonu, ali nije ni on mogao izvesti nemoguće. Kreativni tim WWEa ovdje nije obavio najbolji posao, a ni Lesnarovo odsustvo nije uopće pomoglo. Imat će konačnu konfrontaciju njih dvojica kasnije večeras, i to bi trebao izvući slabo kuhanje rivaliteta do sada.

2. 5v5 tag team borba između članova Andre the Giant Battle Royala je bezveze bilo. Ništa se zanimljivo nije desilo. Miz je opet izgledao preslabo, Ryback je izgledao prejako i odnio je pobjedu za svoj tim. Prošle godine je ovaj battle royal izgledao trunčicu važniji nego što je to slučaj sada. Sada je predstavljen kao ono što zapravo i jest – lagan način da uguraju što više ljudi na Wrestlemaniju.

3. Publika je za Ortonovog protivnika izabrala Rollinsa i J&J Security. Ovo je bilo vrlo dobro za ono što je trebalo da bude. Orton i Rollins nisu imali značaju interakciju. Joey je za kraj popio RKO i Orton je pobijedio. Orton već treću sedmicu u nizu izlazi kao pobijednik. Možda nagovještaj da će se stvari obrnuti na Wrestlemaniji?

4. Divas borba za titulu je bila sasvim solidna. Nije ništa revolucionarno, ali je bilo solidno s obzirom šta smo navikli gledati od njih godinama već. Pokušali su napraviti stvari još boljim kada je Nikki kick outala iz završnog poteza Paige Turner, ali mislim da u zadnjih par godina previše forsiraju to kao način da borba izgleda bolja. Gradnja njihove priče je bila jako dobra jer je AJ koštala Paige titule kada ju je slučajno udarila laktom u glavu. Nikki je to iskoristila i pinala je za pobjedu nakon Rack Attacka. AJ i Paige su se pobile na kraju te dovele u pitanje njihovu mogućnost da ostanu ujedinjene kao tim. Meni se ovo sviđa. Ipak se iz onakvog užasa mora kretati malim koracima.

5. U narednoj borbi, Tag team prvaci Brass Ring Club (Tyson Kidd i Cesaro) i Natalya su poraženi od Los Matadoresa i El Torita. Ovo je već vrijedno apsolutnog zaborava. Kao tag team prvaci, ova dvojica bi trebali nastupati u ozbiljnijim stvarima i trebali bi izgledati dobro. Barem niko od njih nije pinan, već Natalya… od El Torita… da… ovo se nije desilo.

6. Slijedila je borba između Jack Swaggera i Ruseva. Ovo je već postao novi Orton vs Barrett, Del Rio vs Mysterio ili Ziggler vs Kofi, samo s manjkom kvalitete. Time želim reći da je ovo postao jedan od onih borbi koje WWE pravi počesto, skoro svako malo. U svakoj od navedenih borbi je postojao neki stari rivalitet koji WWE odluči podiči iz mrtvih iz ne baš konkretnog razloga i samo idu s tim iako je već postalo izlizano. Swagger vs Rusev je upravo to. Barem nije dugo trajalo i Rusev je završio s njim i došlo je do onoga što je trebalo, a to je sukob sa Cenom. Cena je na kraju izgledao bespomoćno na komentatorskom stolu dok mu Rusev radi Accolade. Dobra završnica inače ne baš zabavnog rivaliteta. Svi očekujemo pobjedu Cene na Wrestlemaniji i sve osim toga će biti ogromno iznenađenje.

-Bray Wyattov govor je slijedio. Do sada je pružao ono baš najbolje, pa sam se možda i razmazio. Ovo mi je bilo solidno, ali pretpostavljam da sada očekujem dosta više od njega zbog visoko postavljenog kriterija. Ništa novo nije izrečeno, znamo šta je na liniji, to je uloga ‘novog lica straha’, svi shvatamo i svi smo spremni za tu borbu na Wrestlemaniji. Kakva god borba bila, vrijedilo je dosta dobre gradnje rivaliteta i to je Bray Wyatt činio potpuno sam već više od mjesec dana.

7. Dean Ambrose je bio izabran za specijalnog suca za borbu između Bryana i Zigglera. Borba je bila sasvim dobra, s obzirom da su se vjerovatno još čuvali za spektakularan ladder match koji nas očekuje za šest dana. Ambrose je mogao biti iskorišten dosta bolje, za neke komedijske rutine ili nešta slično. Inače je čitavu borbu samo stajao tu. Ziggler je iznenađujuće uzeo pobjedu nakon Zig Zaga i nakon toga ga Ambrose udara sa Dirty Deeds te izbija veliki sukob između svih sedam učesnika ladder matcha. Svi su ušli u trki da skinu Intercontinental titulu koja je visila iznad ringa, ali niko nije uspio. Ovo je odlična odluka bila. Neizvjesno je uistinu, ko bi mogao pobijediti na Wrestlemaniji.

-Konfrontacija između Brock Lesnara i Roman Reignsa je uslijedila kao završnica Rawa. Heyman mi je uistinu drag, ali stvarno nije ništa novo rekao. Ovo sve govori još od Royal Rumblea. To je i problem ovog rivaliteta. Nije ništa drukčiji sada, nego što je bio prije dva mjeseca, a to je loše. Svidjelo mi se kada je Heyman rekao šta je potrebno da Reigns uzme titulu Lesnaru tj. da mu upadne u kuću, uzme ženu i hranu njegovoj djeci. To je bilo genijalno, samo ono što Heyman i može smisliti, ali to i dalje ne mijenja činjenicu da se ništa nije promijenilo dva mjeseca. Na kraju je sve završilo tako što su se Reigns i Lesnar otimali za titulu. To je dobro jer je Roman predstavljen kao neko ko se ne boji Lesnara i ko je spreman da mu istrgne titulu iz ruku, ali loše jer bi Lesnar trebao biti u stanju da ga nokautira na licu mjesta. WWE ipak nije želio da njih dvojica dođu u kontakt prije Wrestlemanije, što je isto u neku ruku sasvim razumljivo. Opet, da li se moglo bolje to odraditi? Itekako, jer bi ovo trebala biti glavna priča za Wrestlemaniju, a stvarno tako ne izgleda.

Sve u svemu, Raw je bio pristojan. Pošto je ovo posljednji Raw do Wrestlemanije, vjerovatno su neke stvari trebale biti bolje odrađene, prvenstveno sa Reigns-Lesnar rivalitetom. Kada bih dvaao ocjenu vjerovatno bi bila oko 6/10. Nadajmo se da će ova Wrestlemania ipak biti iznad svih očekivanja!

Be the first to comment on "Posljednja stanica do Wrestlemanije – Raw pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*