Pogled odozgo – Prvakinja koja to zaslužuje biti

Umjesto Raw pregleda ovaj tjedan (koji je bio prilično dobar), napisat ću jedan pogled na trenutnu situaciju u Raw Women’s diviziji. Čak sam smislio i kvalitetan naziv za svoju kolumnu koju ću sada provoditi i dalje, Pogled odozgo. Nadam se da vam se sviđa. Sigurno vam se sviđa, zapravo.

No, da se vratimo na temu. U drugom dijelu prošle godine, ženska divizija na Rawu je u određenim trenucima, tjednima i danima bila malo mučna za pratiti. Jer su u centru pažnje bile Sasha Banks i Charlotte koje su imale možda 6-7 mečeva i isto toliko promjena prvaka u samo nekoliko mjeseci. Toliko da je Sasha Banks na treptaj oka postala trostruka prvakinja, a Charlotte je već došla i do brojke četiri, pet ako računamo Divas titulu. Sve je to bilo, barem meni užasno za pratiti i uopće nisam pretjerano velik fan dotičnog rivalstva.

No, ove godine, nakon WrestleManije, dogodio se taj shakeup koji je donio nekoliko stvari od kojih te zaboli glava, ali je donio nekoliko pametnih odluka. Alexa Bliss postala je zvijezda na SmackDownu u nekoliko mjeseci. Slobodno se to može reći. Sjećate li se onog njenog vremena u NXT-u kada je bila pozitivka koja je glumila princezicu i plesala uokolo, kada nije bilo neke nade da će ona jednog dana postati netko i nešto u WWE-u? Zaboravite to, dogodilo se upravo suprotno. Alexa Bliss postala je zvijezda na SmackDownu, ne zaslugom drugih nego svojom zaslugom. Ondje je dva puta osvojila titulu i ako mene pitate, ja ću vam reći da mi se ta odluka izrazito svidjela.

No, onda je došla na Raw prije nekoliko tjedana i automatski se pobjedom u 4-way meču, u meču u kojem su bile i Nia Jax i Sasha Banks, ugurala u meč za Women’s titulu protiv Bayley. Nitko nije očekivao da će u tako kratkom vremenu, tek nakon što je prebačena na Raw, odmah preskočiti i Sashu i Niu u redu za Women’s titulu. No, to se dogodilo. I bilo mi je iznimno drago zbog toga.

Tjedan dana kasnije, Alexa je razvalila na mikrofonu u segmentu s Bayley i Sashom kada je rekla da će omalovažavati Bayley pred njim prijateljima u svom rodnom gradu na Paybacku. Bilo je to toliko sjajno za slušati jer je Alexa točno pogodila ton svake svoje riječi, svaku riječ koju je trebala naglasiti, naglasila je i uvijek je znala izvući najveću moguću reakciju iz publike.

Zatim, na Paybacku, nitko nije vjerovao da Alexa ima neke pretjerane šanse za osvajanjem titule. Bilo nam je već čudno i što je ovako ‘rano’ dobila meč za titulu, a sada još da i osvoji. Bayley i Alexa imale su dobar meč i onda se dogodilo ono što nisam niti ja, a vjerujem niti netko drugi očekivao, Alexa je uzela titulu nakon prilično čistog završetka. Moram priznati da sam bio oduševljen i iznenađen ovom odlukom. Jer postao sam veliki obožavatelj Alexe Bliss. Vratite se u moje NXT preglede tamo krajem 2015. i početkom 2016. godine kada je Alexa postala heel i kada je bila u timu s Blakeom i Murphyjem, sigurno sam nekoliko puta napisao kako u ovoj curi ima potencijala.

To je ona pokazala na SmackDownu, pokazala je već u nekoliko tjedana na Rawu i po meni potpuno zasluženo osvojila titulu. Cura je miljama iznad svih ostalih cura na Rawu po pitanju mikrofona. Tu je nitko ne može dotaknuti. Ne jedna Bayley, koja je postala užasno generična i dosadna, koja govori svaki puta isto i u istom tonu. A ne niti jedna Sasha Banks koja je nekad razvaljivala na mikrofonu kao negativac u NXT-u, no sada je ovdje i ona postala samo mediokritet. Alexa je tu čista prvakinja.

To je pokazala i na sinoćnjem Rawu. Sjajno je nosila onaj segment na početku showa koji nije bio nimalo kratak. Jedino je ona govorila u tom segmentu i mora se priznati da ga je nosila veoma dobro i da je publika uvijek bila uključena. To je neka odlika dobrog talkera. Njena doza sarkazma u svojim govorima i njeni izrazi lica su nešto neprocjenjivo.

U ringu Alexa nije fantastična, no zabavna je. Zanimljiva je. A ako je to, onda možeš očekivati dobar meč od nje. I to je ono što smo dobili na Paybacku, ali i skoro u svakom njenom meču u zadnjih nekoliko mjeseci. Odličan spoj agresivnosti, kontrole nad mečom i istovremeno rada s publikom kako ona ne bi zamrla tijekom control segmenta u meču, što zna biti česta pojava kod 90% mečeva u WWE-u. Nije odlična, ali je sve bolja i bolja.

Stoga, zaista nemam ništa protiv što je Alexa postala prva cura koja je osvojila i Raw i SmackDown Women’s titulu i koja se samo tako ugurala u Raw diviziju i osvojila titulu. Ako se mene pita, cura to zaslužuje. I neka ima vladavinu još nekoliko mjeseci, nemam ništa protiv. Dokle god je zabavna, dokle god rastura na mikrofonu, mislim da je kvalitetnija od gotovo cijelog ženskog rostera.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Pogled odozgo – Prvakinja koja to zaslužuje biti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*