Pogled odozgo – Nagrada za pokušaj ubojstva

U svijetu postoje zakoni prema kojima se postupa u određenim situacijama, kaznenim djelima i sličnom. Prema tim istim zakonima, evidencijama, dokazima i ostalom se određuje težina kaznenog djela i onda na kraju krajeva i sama kazna.

No, izgleda su u WWE-u pravila malo drugačija pa se za pokušaj ubojstva dobivaju nagrade! Nikakve novčane kazne, suspenzije, otkazi ili čak zatvori, ako si pokušao ubiti čovjeka dobit ćeš meč za svjetsku titulu! Čak se možeš braniti time da si pokušao ubiti čovjeka i to navoditi kao razlog zašto bi trebao dobiti meč za pojas, vodstvo će te podupirati u tome jer to je…to. To je izgleda kako WWE funkcionira.

U recenziji sam istaknuo kako mi se izrazito svidjelo što su napravili s Romanom i Strowmanom na PPV-u, pogotovo ono što se dogodilo nakon samoga meča. Mislim kako je to bio jedan od najboljih WWE segmenata u zadnje vrijeme, a i jedan od boljih ove godine. Izvanredno su prikazali brutalnost, agresivnost i realističnost. Ali to sam sve već objasnio u recenziji tako da neću duljiti ovdje. Svrha je da mi se taj dio izrazito svidio i da sam uživao u tome jer je bilo nešto potpuno drugačije i van šablone.

I onda je došao sinoćnji Raw gdje smo trebali saznati tko će biti sljedeći izazivač za Lesnara na SummerSlamu jer Brock će nastupiti na dva PPV-a za redom! Kako začuđujuća stvar, ali predobar osjećaj! I saznali smo nešto ipak. A to je da će se sljedeći tjedan Reigns i Joe boriti jedan na jedan, a pobjednik će ići na Lesnara na SummerSlamu.

U vakuumu to ne izgleda nimalo loše. Zanemarimo sve, osvrnimo se samo na to, meč između Joea i Reignsa svi žele vidjeti jer uvijek imaju dobru izvedbu i sigurno će meč biti jako dobar. I kakav god rezultat da bude, bilo tko od njih dvojice protiv Lesnara mogao bi biti potencijalno super meč, čak iako smo jedan vidjeli prije dva dana, ali koji nije ispunio naša očekivanja. No, izađimo iz vakuuma i sagledajmo OKOLNOSTI! Jer okolnosti su bitne! Možda ne WWE-u, ali nama ljudima s mozgom koji ne zanemaruju prošlost i koji imaju vidokrug širi od tjedan dana, nama je to bitno.

Angle već postaje loš GM. Jer svatko njegovu odluku može i smije poklopiti bez ikakvih posebnih koncekvenca. Jer Angle je samo čovjek. On je GM na papiru, on nema moć. On je pristojan, skroman i ponizan, ne želi ići protiv mišljenja drugih ljudi. On je dobričina. Zar ne? Hahaha. A nadali smo se da će se nešto promijeniti kada je Foley smijenjen i kada je došao Angle na vlast. Vlast koju nema. No, da, nije mi se svidjelo kako ga je Heyman poklopio u startu, nije niti htio saslušati što ima reći do kraja. A pazite, Brock Lesnar je glavni prvak branda i Heyman je njegov klijent. Što znači da je ova tema o novom izazivaču jako bitna! Pogotovo kada se radi o SummerSlamu! No, Heyman očito nije imao vremena za takvu malu i nebitnu raspravu pa su odlučili otići jer kako kaže, nije htio da se ovaj sastanak kreativnog tima održi u javnosti. Kao prvo, ovo nije bio sastanak kreativnog tima jer Heyman nije dio istoga. Ovo je bio segment u kojem je Angle i samo Angle trebao kao GM donijeti odluku o tome tko će sljedeći izazvati Lesnara na SummerSlamu, no kao dobričina kakav je, nije se mogao suprotstaviti zvijeri i njegovom zlobnom klijentu koji ga je i ovaj puta poklopio.

I onda je izašao Roman Reigns koji je, kao što sam ranije spomenuo, pokušao ubiti Strowmana na PPV-u. I to je koristio kao štit ovdje, kao alibi, kao razlog zašto bi on trebao dobiti meč protiv Brock Lesnara za titulu! Angle naravno nije bio zadovoljan njegovim postupcima, a Reigns mu je odgovorio ‘U Attitude Eri su se iste i gore stvari radile, zašto bi koncekvence bile drugačije?’. U odnosu na sve drugo u ovom segmentu, to nije loš razlog. Istina je, u Attitude Eri je bilo dosta gorih stvari. Žene su se razapinjale na križ, auta su eksplodirala malo-malo i slično. No, Angelov odgovor je bio glup: ‘To je bilo tada, sada je drugačije.’ Na koji točno način je drugačije? Gdje piše da se ono što je Reigns napravio ne smije danas napraviti, a smjelo se prije? Nigdje. To je bila glupo Angelovo opravdanje jer je i on sam bio dio Attitude Ere i dok možda nije radio takve ridikulozne i brutalne stvari, bio je svjedok istih. Ti smiješ napraviti to, e sada kakve će biti koncekvence, to je na tebi Angle. Hoćeš li ti radi toga dati nekom meč za titulu ili ćeš ga suspendirati, to je na tebi da odlučiš?

No, da, Reigns je to koristio kao alibi. Čekaj zašto? Ti si izgubio, potpuno čisto! Ti si svoju priliku izgubio! Imao si priliku dokazati se, pobijediti i zaraditi si meč za titulu, no nisi. To što si ti napravio to nakon meča je čisti potez kukavice i jednog heela koji nije mogao podnijeti poraz pa je odlučio ostaviti neki impact, kakav takav da je, jer je prije toga najavio kako će izazvati Universal prvaka na SummerSlamu! To je čisti heel potez. I ovo što je zatražio meč za titulu na osnovu toga je čisti heel potez. U ova dva dana bookirali su ga kao čistokrvnog heela. Ali ne bojte se, to nije heel turn. Nema šanse. Oni ovo ne rade zbog toga. Oni niti ne znaju da to što oni rade zapravo priliči više jednom heelu nego faceu. Oni samo napišu nešto i smisle scenarij, boli njih briga za razvoj karaktera, polaritet i dosljednost. To uopće nije bitno.

I onda je Heyman spomenuo još jedan debilni razlog. Pa da, Reigns je pobijedio Undertakera na WrestleManiji, on zaslužuje meč za titulu, on to doista zaslužuje! Kakva smijurija. Zašto bi on na osnovu toga trebao dobiti meč za titulu? Idemo vidjeti. Undertaker je zadnji puta bio prvak 2010. kada roster nije bio niti približno ovako velik, raznovrstan i bogat kao sada. Undertaker nikada nije niti bio Universal prvak niti je izazvao za istu. Undertaker je već godinama slab u ringu i pobjeda protiv njega ne znači apsolutno ništa! Pogotovo za jednog Romana Reignsa koji je u svojim zlatnim godinama. Zar bi se on trebao toliko hvaliti pobjedom nad čovjekom od 50 godina koji izgleda kao da umire svaki puta da je u ringu? To što je Roman pobijedio Undertaker još prije 3 mjeseca ne znači apsolutno ništa! Undertaker nije smio biti mjerilo za to! Undertaker nema veze sa SummerSlamom niti mečom za Universal titulu! Reignsov meč sa Strowmanom je trebao biti mjerilo jer Strowman je jedan od najvećih i najbolje bookiranih ljudi na brandu, da je Reigns pobijedio njega, onda je tek mogao to koristiti kao alibi za Universal titulu. Ovo je čista debilana.

No, bilo je najgore to što je na kraju Roman Reigns dobio ono što je htio! Pazite, na početku segmenta Angle mu je rekao ‘Imaš ogromnu hrabrost kada si došao u ovaj ring nakon onoga što si učinio’. I to mi se svidjelo, Angle se tu postavio kao autoritet i bio je bijesan na Reignsa što je napravio ono što je napravio i nije mu htio dati meč za Universal titulu na osnovu toga. I onda, na kraju segmenta, on učini upravo to! I to je čisti dokaz kako Angle gubi svoj autoritet nad ljudima. Nije se mogao suprostaviti Heymana, a sada niti Reignsu. Svi su ga prešli, svi su ga smrdali, svi su dobili ono što su htjeli preko njegovih leđa. Jer Angle je dobričina zar ne?

A mogu još govoriti o Joeu. Joe na mikrofonu ovdje što se tiče same izvedbe. Ali svi oni razlozi koje je on naveo zašto bi još jednom trebao izazvati za titulu nemaju smisla. Sori, ali ti si izgubio od Lesnara u šest minuta na PPV-u. I to nakon što si napao Lesnara prije meča i bacio ga kroz komentatorski stol te mu tako oduzeo dobar dio snage prije samog meča. I svejedno si popušio nakon 6 minuta i to nakon jednog F5-a. Što bi tek onda bilo da ga nije napao prije meča?

I eto, imamo tu situaciju da se dva gubitnika bore za pravo borbe za Universal titulu. Reigns je dobio meč jer je pokušao ubiti čovjeka, jer je izgubio u meču prije toga i jer je pobijedio Undertakera u 1. stoljeću prije Krista. A Samoa Joe je dobio meč jer izgubio od onoga protiv koga želi meč prije samo 24 sata. Zvuči tako relevantno i tako realistično zar ne? Bray Wyatt ima booking takav kakav ima, ali je on pobijedio u svom meču na PPV-u. I pobijedio je na Rawu. Ako je itko trebao dobiti meč za titulu u ovom trenutku, onda je to on.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Pogled odozgo – Nagrada za pokušaj ubojstva"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*