Pogled odozgo – Izgubljeno povjerenje

Shield je svojevremeno bio jedna od najzanimljivijih stvari u WWE-u posljednjih nekoliko godina i zapravo jedna od najbolje bookiranih frakcija ikada u WWE-u, ona koja je dobila legendarni status, baš kao što je to dobio i Evolution prije nje, DX, Hart Foundation i ostale. Bili su zaista nešto posebno.

No, nećemo duljiti o tome, svi znamo kako je završilo sve to – Shield se raspao 2014. godine kada je Rollins svojoj braći zabio stolicu u leđa i tako ih izdao. Prošlo je nešto više od tri godine otkako se to dogodilo i u međuvremenu, njih trojica su imali sjajne međusobne mečeve (ponajprije Ambrose i Rollins), a prošle godine na Battlegroundu su imali i taj dugo čekani Triple Threat meč.

I iako smo dobili neke naznake mnogo puta da će se to dogoditi, Shield se nikada ponovno nije ujedinio. Uvijek je bilo naznake da će se to desiti, nekada je trojac bio prisiljen surađivati zajedno, nekada su se čak dvojica od njih našla na pravom mjestu u pravo vrijeme i bila prisiljena surađivati, no nikada se pravi Shield reunion nije dogodio.

Sve do sada. Naime, Ambrose je već mjesecima u feudu s Mizom koji je krenuo biti užasno dosadan u zadnje vrijeme. Sve dok u to nisu uključili i Rollinsa koji je pomogao Ambroseu da se riješi Miztouragea. No, Rollins je kazao kako on to nije napravio da bi pomogao Ambroseu nego da se jednostavno osveti Mizu jer je Miz i njega blatio tijekom dotičnog segmenta.

Ambrose i Rollins se ne vole. Ili to barem tako izgleda izvana. Ali su bili prisiljeni u ovoj situaciji raditi zajedno kako bi se riješili trojice protivnika. Jer nekada su i oni bili trojac koji bi imao prednost u brojnosti pa bi s lakoćom rješavali vidno slabije protivnike od sebe. No, sada je njih bilo manje. No, problem je bio što su oni dvije trećine Shielda. A svi znamo kako je Shield odlično surađivao zajedno.

No, meni se najviše svidjela priča koju su oni ispričali prije meča. Ambrose nije pristao na ovaj tim jer je prihvatio Rollinsovu ruku pomirenja, on je jednostavno pristao na ovaj tim jer se napokon želio riješiti Miza i njegove ekipe. No i dalje nije oprostio Rollinsu za ono što mu je on učinio, čak iako je Rollins po prvi puta rekao da mu je žao zbog toga, što je bio tako dobro odrađen trenutak. No, Ambrose i dalje nije odlučio vjerovati Rollinsu. I ovdje ću istaknuti onu jednu Ambroseovu rečenicu iz backstage segmenta kojeg su imali prije samog handicap meč protiv Miztouragea: “Ti se trebaš brinuti za trojicu, ja moram paziti na četiri čovjeka”. Bila je to predivna rečenica koju je Ambrose kazao kako bi naglasio svoje nepovjerenje Rollinsu jer Rollins je izgubio Ambroseovo povjerenje još prije tri godine.

I onda je došao Handicap meč koji je meni bio jako dobar. Vidjelo se kako su obojica bili izuzetno motivirani u ringu jer zaista fantastično rade zajedno, bilo to jedan protiv drugog ili jedan s drugim kao u ovom slučaju. I naravno pobijedili su. Nisu mogli izgubiti ovdje baš. No, svejedno ovo nije bila pobjeda koja je Ambrosea uvjerila da je Rollins sada drugi čovjek koji se pokajao za ono što je učinio i koji doista želi ponovno biti prijatelj Ambroseu, prijatelj s potpunim međusobnim povjerenjem. Jer Ambrose je nakon meča odbio pružiti šaku i staviti je uz onu Rollinsovu, što je bio Shieldov signature čiste sloge i povjerenje za vrijeme njihovih slavnih dana. Rollins je pružio, no Ambrose je odbio učiniti isto.

Sinoć na Rawu, Ambrose je kazao kako je čak na trenutke pomislio kako bi njegovo ujedinjenje s Rollinsom opet moglo funkcionirati te kako je Rollins doista nov čovjek, no kako još uvijek ne želi potpuno oprostiti Rollinsu. A tada su u priču ušli trenutni Raw Tag Team prvaci Sheamus i Cesaro koji su ismijavali Rollinsa jer je izgubio svačije povjerenje. Jako mi se svidjelo što su povukli paralelu između Rollinsa i Ambrosea te njih dvojice jer ako se sjetimo prošle godine, Sheamus i Cesaro su imali ogromne probleme isprva kada ih je Mick Foley prisilno stavio u tom. No, s vremenom je njihova mržnja prerasla u nešto sasvim drugo, a danas evo stoje kao prvaci. S druge strane, Ambrose i Rollins su tek negdje gdje su oni bili prošle godine, možda čak ni tu.

Kasnije, Rollins i Sheamus su imali meč u kojem je Rollins ostvario pobjedu, no nakon njega Rollins je bio pretučen od strane prvaka. Ipak, iako je trebalo prilično dugo da se pojavi, Ambrose je došao u pomoć ali su prvaci i njega uspjeli dokrajčiti jer Rollins je bio bespomoćan da mu pomogne. Poslije u backstageu, Rollins mu je zahvalio, ali se i pitao zašto mu je izašao pomoći, a Ambrose je kazao kako ga je Rollins stavio u tu neugodnu poziciju gdje, ako ne bi izašao, bio bi negativac, publika bi ga prezirala i onda bi doveo sebe u problem. Zato je izašao pomoći. Meni je to bilo sjajno opravdanje. Kada je Ambrose izašao pomoći Rollinsu, zapitao sam se kakav će sada razlog smisliti jer Ambrose nema nikakvog doticaja sa Cesarom i Sheamusom i nema razloga izađi van i pomoći Rollinsu osim ako mu zaista ne želi pomoći, no kazao je kako to nikada neće napraviti. I onda su smislili ovaj razlog koji je meni bio sjajan.

I zaista mi je drago da su glasine točne i da će Ambrose i Rollins vjerojatno sada ići na Sheamusa i Cesara na SummerSlamu. Meni taj meč izgleda sjajno i potencijalno bi mogao biti takav. Ambrose i Rollins predivno rade u timu, a Sheamus i Cesaro su jedan kvalitetan tim također. I ne bih imao problem da Ambrose i Rollins osvoje Tag Team titule. Što ako su singles wrestleri? Donijet će itekakav prestiž tituli kao prvo, a kao drugo, to pristaje storylineu. Jer onaj trenutak kada oni osvoje titule i kada cijela publika bude ustala na noge bit će fantastičan pay-off i feel-good moment za sve ono što viđamo trenutno.

Sa sigurnošću mogu reći kako je ovo najbolji storyline koji WWE radi u ovom trenutku na Rawu, a možda i u cijeloj kompaniji.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Pogled odozgo – Izgubljeno povjerenje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*