Pogled odozgo – Ima li nade za Braya Wyatta?

Bray Wyatt je čovjek koji je imao mnogo uspona i padova tijekom svoje karijere. Kada je debitirao tamo još 2013. godine, imao je prilično dobar booking, no ubrzo je početkom 2014. godine postao hrana velikome Ceni i otada je krenulo sve nizbrdo. U međuvremenu je uspio pobijediti Ambrosea nekoliko puta, no onda je izgubio na WrestleManiji 31 protiv Undertakera, a zatim cijela ta 2015. godina u kojoj je bio i u feudu s Reignsom za njega je bila prilično loša. Nije imao booking kakav je trebao imati i njegov karakter jednostavno nije uspio naša očekivanja. Bio je samo još jedan čovjek, a mogao je biti nešto više od toga s ovakvim gimmickom.

I prošle godine je došao taj brand split gdje je Wyatt otišao na SmackDown. Nedugo zatim je ušao u feud s Randyjem Ortonom. Taj feud je u početku bio prilično generičan, no onda je prerastao u nešto mnogo više. Postao je fantastičan. Orton se ujedinio s Wyattom jer ga nije mogao pobijediti i njih dvojica, zajedno s Harperom, postali su fantastičan i zanimljiv trio. Osvojili su Tag Team titule, njihova priča i ujedinjenje svakim tjednom su rasli i uvijek je bilo zanimljivo vidjeti što će se dogoditi sljedeće. Doživio sam ovo kao nekakvu renesansu Wyattove karijere i gimmicka jer su napokon uspjeli napraviti ono što su trebali davnih dana – stavili su Ortona kao onoga koji je odlučio prihvatiti Wyattove zahtjeve i pratiti ga u svemu, nešto što je Wyattu u svojoj karijeri falilo jer on je vođa koji svojim propovijedima okuplja ljude oko sebe da ga prate. To mu je ovdje uspjelo i napokon sam mislio da znaju što će s njim i što će s njegovim karakterom.

No, to nije bio vrhunac svega. Vrhunac svega je bio kada je na Elimination Chamberu osvojio WWE titulu pobijedivši Cenu, Stylesa, Ambrosea i mnoge druge. I to čisto. Prije samo nekoliko mjeseci nitko nije mislio da će se ovo dogoditi, no ipak je i Wyatt je postao prvak na jedan prilično izvanredan način.

Tada se pak očekivao Ortonov turn na Wyattu kako bi ponovno ušao u feud s njim i izazvao ga za WWE titulu pošto je Orton osvojio Rumble. To se i dogodilo ubrzo kada je Orton zapalio Wyattovu kolibu. Sjećate li se koliko je taj segment bio moćan? Koliko je tada taj feud već bio zakon i nešto najbolje što se moglo vidjeti u tom trenutku u WWE-u?

Nažalost, WWE nije uspio pratiti tempo koji su sami sebi zadali. Wyatt je držao titulu nekoliko tjedana, no nije se osjetilo da je bio prvak. Imao je zatim meč protiv Ortona na WrestleManiji i Wyatt je trebao tu pobjedu. On je morao pobijediti. Ne samo da zadrži titulu jer ju je držao jedva tri tjedna nego jer je morao pokazati da i on nekada može pobijediti kada treba i da može nadvladati Ortona u igri koju je on postavio par mjeseci ranije. To se nažalost nije dogodilo. Wyatt je izgubio od Ortona u meču koji je dobio 10 minuta na najvećem showu godine koji je trajao 5 sati, te tako izgubio pojas. Nakon toga smo se pitali, koja je bila poanta tako kratke vladavine za Wyatta? Koja je bila poanta tolikog builda za ovaj feud samo da Orton s takvom lakoćom pobijedi Wyatta kao da se ništa prethodno nije dogodilo? Wyatt je izgubio titulu, ali već danas se niti ne osjeća da je prije dva mjeseca držao tu titulu. Zašto? Samo WWE zna zašto su to napravili i zašto su Wyattu dali poraz u onom trenutku kada mu je pobjeda najviše trebala.

Povodom Shakeupa Wyatt je prebačen na Raw, no svejedno je imao zakazan meč protiv Ortona na Paybacku. Ipak taj meč nije bio za WWE titulu samo iz tog razloga jer je Wyatt prebačen na Raw. Onda smo se mogli pitati, pa koja je poanta ovoga meča, zašto Wyatt želi ići u taj meč ako titula nije na liniji? Meč se dogodio, bio je to House of Horrors meč i Wyatt je uzeo jednu potpuno prljavu pobjedu uz pomoć Jindera Mahala i braće Singh. Je li to prava pobjeda? Ja mislim da ne. Može on imati tisuću takvih pobjeda, ali tako recimo može i plišani medo pobijediti Johna Cenu u meču ako Cenu netko nokautira prije toga. To nije pobjeda koja je Wyattu trebala. Pobjeda koja je njemu trebala se morala dogoditi na WrestleManiji – i to čista pobjeda. No, nije.

I sada, Wyatt je u feudu s Balorom i situacija baš ne ide mu u korist. Očito je da WWE vidi nešto više u Baloru u ovom trenutku i žele ga gurnuti prema tituli u nekom trenutku, stoga možemo slobodno pretpostaviti da će Wyatt izgubiti u ovom feudu. A to mu nikako nije trebalo.

Wyatt je jednostavno mogao pobijediti na WrestleManiji čisto, ostati prvak na SmackDownu, zatim čak i nastaviti svoj feud s Harperom nakon toga, a onda prijeći na neku novu priču. Možda AJ Styles je mogao biti njegov izazivač. Možda su u jednom trenutku mogli staviti Shinsukea Nakamuru na njega. Ili čak Corbina. Koliko bi to bila idealnija situacija danas za Wyatta samo da je ostao prvak na WrestleManiji, odnosno da je WWE znao kulminaciju njegove priče odraditi kako treba i napokon jednom stati na njegovu stranu i napraviti nešto u njegovu korist. Cijeli taj feud s Ortonom koji je bio sjajan do WrestleManije, na WrestleManiji je postao tuga. U ovom trenutku možemo reći da će za Wyatta ostatak ove godine biti reprize one pretprošle.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Pogled odozgo – Ima li nade za Braya Wyatta?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*