Pogled odozgo – Bez milosti

Prošli tjedan je John Cena po prvi puta nakon godinu dana došao na Raw, s obzirom na to da je nedavno postao free agent. Odmah je kazao da je došao s jednim razlogom, a to je susresti se s jednim čovjekom koji je na Rawu. U tom trenutku je izašao Roman Reigns, a Cena je kazao kako je Roman upravo taj kojeg je Cena želio vidjeti.

Taj je segment završio nakon što su se upleli Miz i Joe u njega, kasnije su John Cena i Reigns bili partneri u meču protiv Joea i Miza te pobijedili, no nikada se nije činilo da zapravo idu Cena/Reigns smjerom, nego da grade Cena/Joe i Reigns/Miz mečeve. Jer tko lud još može pomisliti da će nam na tako beznačajnom B PPV-u dati meč između Reignsa i Cene, koji je zasigurno ogroman meč i definitivno bez ikakvog pretjerivanja meč vrijedan WrestleMania eventa, zbog svojeg značaja i veličine ako ne zbog njihovih in-ring sposobnosti.

Sve dok WWE sinoć nije preko Facebooka najavio kako će se taj meč na Rawu potvrditi za No Mercy. Odmah sam na forumu napisao kako nipošto ne razumijem tu odluku jer je čudna, nagla i došla je niotkud. WWE je ovaj meč sigurno ima godinama u glavi kao potencijalni “passing the torch” meč za Romana Reignsa prije nego službeno preotme Ceni status top zvijezde u kompaniji.

Tako da, odluka je i dalje za mene čudna, to stoji, ne mogu zamisliti da će se ovaj meč dogoditi na tako nebitnom PPV-u, jer ako pratite WWE, znate koji periodi u godini njima znače i kada nam daju velike mečeve, No Mercy sigurno nije jedan takav PPV. No, sa samo dva meča najavljena, mogu već reći da izgleda bolje od SummerSlama.

Ipak, No Mercy nije tema ovoga članka, iako sam iskoristio naziv PPV-a za naslov ovoga članka kako bih što bolje opisao segment između Cene i Reignsa koji se dogodio sinoć na Rawu.

Roman Reigns je već milijun puta optužen za loš promo, grozno snalaženje na mikrofonu, pričanje kao robot, nedostatak emocija i još puno toga. S druge strane, John Cena isto tako bude optužen za ono što priča, ne zato što loše priča ili je loš na mikrofonu, nego zato što je njegov materijal uglavnom isti pa se publici, a pogotovo onima koji ga ne vole, ne da slušati njega kako priča u ringu 15 minuta.

No, sinoćnji segment je bio nešto totalno suprotno ovome iznad. John Cena i Roman Reigns potpisali su ugovor kako bi učinili svoj meč službenim za No Mercy, no prije nego što su potpisali, imali su mnogo toga za reći jedan od drugom.

Prvo imamo Cenu koji kaže kako je cijelo vrijeme Reigns zaštićen, vjerojatno misleći na to kako je njegov put prema vrhu pomno isplaniran kako ne bi došlo do nekog zastoja i pada te kako Reigns zbog toga ne želi se boriti protiv njega. No, onda imamo Reignsa koji kaže kako se on ne treba boriti protiv Cene jer misli da nema potrebe zato što je on ‘umirovio’ Undertakera na WrestleManiji. I koliko god mrzim to što Reigns svaki puta spominje to što je ‘umirovio’ Undertakera (iako nikada to nije bilo potvrđeno) jer mislim da pobjeda nad Undertakerom u 2017. godini ne bi trebala biti mjerilo dominacije za top zvijezdu u kompaniji, barem su pokušali naglasiti da se do vrha može doći na neki drugi način osim pobijediti Cenu.

I to je zapravo što je Cena rekao. Kazao je kako on nije čovjek na zalasku svoje karijere koji ima problema sa kukom. Nisam to očekivao da će reći, ali je to bio fantastičan i logičan odgovor. A onda je još i kazao kako je Reigns samo jeftina i nedorađena verzija njega. Boom.

Tu je Reigns pokušao odgovoriti Ceni, ali ga je Cena prekinuo rekavši mu da ako želi biti faca morat će naučiti imati dobar promo. Tu je Reigns malo zastao, mislim da nije očekivao takav odgovor od Cene. Ovdje sam se stvarno zapitao je li ova rečenica stvarno bila planirana ili je Cena iskoristio ono što fanovi govore o Reignsu kako bi dodao heata na ovaj segment, ali i rivalstvo. Ako je ovo drugo, onda je još bolje, no ta rečenica je apsolutno pokidala jer rijetko tko spominje to da netko ne zna imati dobar promo. Ako postoji išta na onoj listi zabranjenih izraza tijekom promoa, onda je to taj izraz zasigurno.

Tu je i Reigns poludio s riječi bitch, kazavši kako je Cena part-timer te kako drugi trebaju raditi za njega kako bi se on onda poslije proslavio van WWE-a općenito da je on zaslužan za sve dobro što WWE ima te da se onda vrati kasnije i pokopa iste one ljude koji su radili posao za njega. Zatim je i kazao kako on ne treba biti sljedeći John Cena kada može biti prvi Roman Reigns. Mora se priznati, ovo su možda bile i najbolje rečenice koje je Reigns ikada izrekao. Zvučalo je tako stvarno i bio je odličan odgovor na ono što je Cena rekao prije toga.

Cena je zatim kazao kako to apsolutno nije istina jer on nije bio u main eventu WrestleManije 5 godina, bio je u početnom meču na SummerSlamu, a svoju vladavinu s US titulom je iskoristio da promiče mlade i nadolazeće nade. Ovo je bilo djelomično točno. I dok se slažem da Cena nije main event već jedno vrijeme, što se tiče otvorenog izazova za US titulu, mislim da je to više drugim ljudima odmoglo nego pomoglo, pogotovo Owensu kojemu je feud sa Cenom više išao na štetu nego na korist, no to su tu neke sitnice. Iako mi se svidjelo kada je rekao da je Reigns shvatio svoju vladavinu s US titulom kao degradaciju, nešto ispod časti. To je ispalo kao da je takvo jer je Reignsova vladavina s US titulom bila apsolutna grozna.

A onda je došao totalni burn, ona jedna izravna rečenica prema Reignsu: Ono što je radim kao part-timer, ti to ne možeš učiniti niti približno dobro kao full-timer. Genijalna rečenica za zaključak ovog verbalnog okršaja jer nosi jasnu poruku. Cena misli kako Reigns još uvijek nije spreman da preuzme njegovu poziciju i da dokle god bude bio takav, neće nikada biti spreman. Cena je ovdje htio dati do znanja da biti top lice kompanije ne znači samo imati odlične mečeve i biti u main eventu PPV-a, nego mnogo više od toga.

Zaista predivan segment. Ovime su na neki način uspjeli nadoknaditi to što su na brzinu najavili ovaj meč i stavili ga na prilično nebitan PPV. No, ovaj segment je učinio taj meč veoma bitnim jer su dali do znanja da se radi o borbi za vrh, hoće li doći do preuzimanja vlasti ili će kralj i dalje ostati isti. I zato mi je užasno čudno što se tako velika priča događa u ovo vrijeme i što će kulminirati na tako nebitnom PPV-u. Toliko mi je to čudno da mislim da do ovoga meča neće niti doći ili da ovaj meč neće imati čist završetak, da će biti nešto što će spriječiti da ova priča doživi svoj neki rasplet. Zainteresiran sam za meč, samo mi je to sve skupa malo čudno, ali vidjet ćemo.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Pogled odozgo – Bez milosti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*