Ozljede u WWE-u

Ozlijede su sastavni dio svakoga sporta. Iako mnogi neće priznati da je profesionalno hrvanje sport, definitivno postoji ta jedna doza fizičke spreme, koja je neophodna za ovu vrstu zabave. U nekim drugim sportovima, kao na primjer nogomet, ili rukomet, kada si limitiran na 15-20 igrača, veliki je gubitak kada se njih četvero ili petero povrijede. U hrvanju vrlo brzo budeš zamijenjen, jer kvalitetnih hrvača ima napretek. Samo stoje u redu i čekaju da zablistaju. Najbolji primjer ovoga problema, leži u najvećoj Američkoj promociji, WWE-u. Prosječan hrvač godišnje odradi i do 150 mečeva, i upravo zbog toga imaju jako veliki broj ozlijeđenih ljudi na rosteru.

Dean Ambrose – Iako je Dean Ambrose poznat po svojemu agresivnom stilu hrvanja, nedavno je ozlijedio triceps, i prema najavama iz ringa će izbivati i do 9 mjeseci. U storylineu sa Seth Rollinsom, njegovo mjesto popunio je Jason Jordan.

Paige – U rujnu/septembru 2016. godine, Paige je ozlijedila vrat, i morala je na operaciju. U listopadu/oktobru operacija je uspješno obavljena, i Paige je od tada bila na bolovanju. U međuvremenu događale su joj se neke stvari, pa je tako njen oporavak pao u drugi plan. Godinu dana kasnije, u rujnu/septembru 2017., Paige je prošla testiranja i dobila je zeleno svijetlo za povratak u ring. U studenom/novembru iste godine, Paige je napravila povratak, i to kao vođa skupine, naziva Absolution. Na kraju godine, na jednom house show-u, doživjela je jači udarac od Sashe Banks u predjelu vrata, pa je sudac zbog toga prekinuo meč. Par dana kasnije saznali smo da je Paige ponovno ozlijeđena, ali da joj ovoga puta prijeti prekid karijere.

Jason Jordan – Prije Royal Rumblea saznali smo da Jason Jordan ima blažu ozljedu vrata. Na samome Royal Rumbleu, Seth Rollins je praktički sam imao meč protiv Sheamusa i Cesara, te je na kraju i izgubio titule. Poslije toga smo saznali da je povreda gora, nego što se prvotno mislilo. Prema nekim izvorima, ako Jason ode na operaciju, njegovo izbivanje bi moglo potrajati između 12 i 14 mjeseci.

Samoa Joe – Još prošle godine u kolovozu/augustu, Joe je ozlijedio koljeno, ali vratio se već krajem listopada/oktobra. Nakon samo par dana u novoj godini, Samoa Joe se ponovno ozlijedio. Ovoga puta je ozlijedio desno stopalo, i najvjerojatnije će izbivati od šest tjedana do četiri mjeseca. Trebao je nastupati i na Mixed Match Challenge-u, ali zamijenio ga je Elias.

Big Cass – 21. kolovoza/augusta prošle godine, Big Cass je imao meč na RAW-u protiv Enzo Amorea. Sudac je zaustavio meč, jer je Big Cass ozlijedio koljeno. Nakon toga WWE je objavio vijest, da će Big Cass izbivati iz ringa najmanje 9 mjeseci.

Scott Dawson – Još jedna ozljeda dogodila se u kolovozu/augustu prošle godine. Scott Dawson je ozlijedio desni biceps, u meču protiv Sheamusa i Cesara. U ringu se nije pojavio skoro pet mjeseci. Za to vrijeme, ni njegov partner Dash Wilder nije nastupao.

Drew McIntyre – Bivši NXT prvak, imao je obranu naslova na NXT TakeOver: WarGames PPV, prošlog studenog/novembra. McIntyre je izgubio titulu, a nakon meča smo saznali da je pretrpio ozljedu bicepsa. Još nema točnih informacija, koliko bi mogao izbivati iz ringa, ali zasigurno će se odužiti na nekoliko mjeseci.

Jeff Hardy – Hardy Boyzi su napravili iznenađujući povratak u WWE na najvećem showu godine, i odmah osvojili RAW tag team titule. Nedugo poslije su ih i izgubili, a Jeff Hardy je ozlijedio rame. Nakon toga dobili smo informaciju, kako bi mogao biti van akcije i do šest mjeseci.

Alicia Fox – Na Survivor Series PPV-u, u istoimenom meču, bila je kapetanica svoje ekipe. Iako ona nije ostala do samoga kraja, Asuka je uzela pobjedu za svoj njihov tim. Bila je najavljena i za prvi ženski Royal Rumble, ali ozlijedila je donji dio kralježnice i zbog toga je propustila Royal Rumble, a Mandy Rose ju je zamijenila kao partnerica Goldusta, u Mixed Match Challenge-u.

Što vi mislite koji je najveći uzrok, za ovoliko puno ozljeda? Prenatrpan raspored, manjak odmora, sreća ili postoji još neki faktor? I koje bi mjere opreza WWE trebao povući, da se ovakve stvari smanje na minimum?

Be the first to comment on "Ozljede u WWE-u"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*