Ovotjedni NXT pregled – Imamo finale

Epizoda prije idućeg velikog NXT događaja nazvanog Takeover Rivals bila je ponovo dobro strukturirana i veoma zabavna za gledati. Pružila nam je dosta priče, jednu zaista natprosječno (za NXT standarde) dobru borbu i dala nam dodatan razlog da se uključimo idući tjedan.

Sve su otvorili Enzo Amore i Big Cas samo kako bi predstavili Carmellu za njenu borbu. Ako postoji razlog zašto će se ovaj meni izrazito zabavan dvojac rastaviti onda je to upravo ona. Enzo iz tjedna u tjedan izgleda sve više zainteresiran za nju, pri tome ne govorim u hrvačkom smislu, dok ona svu svoju pažnju stavlja na višeg člana tima. Ah da, bio je tu i meč u kojem je Emma morala predati nakon vrlo lijepog završnog manevra kojeg je Carmella izvela.

Baron Corbin vs Adrian Neville

Prvo polufinale turnira za broj jedan izazivača bilo je ponovo prožeto pričom. Pitanje koje su mnogi imali bilo je oko toga kako će izgledati Baron Corbin u meču koji će trajati dulje od minute. Do sada je manje više sve svoje protivnike sređivao unutar tog vremena, neke i za deset sekundi. Redovito odbrojavanje publike ovog puta nije bilo prisutno zato što su znali kako je s druge strane bivši prvak Adrian Neville. Na kraju će on dobiti ovaj meč, ne zato što je bio nužno bolji, meč je izgledao prilično ravnopravno, nego zato što su Bull Dempsey umiješao napadom na do tada vrlo dobrog Corbina. Očekivao sam takav rasplet zato što je sve mirisalo da će njih dvojca nastaviti svoju zavadu. Dobar potez i jednako dobar odluka da se to ne dogodi na samom početku meča.

Becky Lynch vs Bayley

Čim sam vidio najavu meča očekivao sam da će se dogoditi dvije stvari: pojavit će se Charlotte i Sasha Banks, te da će ova potonja imati neku konfrontaciju sa svojom timskom partnericom Becky Lynch, zato što je to jedina linija koja povezuje točke četverokuta na kojoj do sada nije bilo oscilacija za nadolazeću borbu u kojoj je pojas na liniji. Tako je i bilo. Lynch i Bayley bile su sasvim solidne u ringu, u početku je Lynch imala dominaciju, a kasnije je Bayley počela udarati samo po nozi svoje suparnice. Tu se negdje pojavila Sasha Banks da bi bodrila svoju kolegicu, no na kraju je gurnula u ring kao ovcu vukovima. Bayley je to iskoristila za pobjedu, a na kraju smo imali spomenutu konfrontaciju u kojoj je jedina moja zamjerka bila ta što je Lynch prestala prodavati ozljedu noge, što je sasvim dobro radila za vrijeme trajanja meča. Idući tjedan pojas je na liniji i može krenuti u bilo kojem smjeru, no o tome ćemo idući tjedan uz zaseban NXT preview.

Hideo Itami vs Finn Bálor (***½)

Drugo polufinale bilo je puno bolja borba, a kako bi je smatrali zaista sjajnom trebalo je još par minuta. No, s obzirom na to što su imali na raspolaganju, Itami i Bálor napravili su sjajan posao (za razliku od onoga tko je radio grafiku doigravanja unutar same emisije). Bila je to borba konceptualno nalik onoj za naslov između Neville-a i Zayna na prošlom NXT posebnom događaju, jedna u kojoj se dva prijatelja s punim poštovanjem jedan prema drugome bore kako bi bili korak bliže tituli. Tempo meča je bio vrlo dobar, a borci niti u jednom trenutku nisu bili van ringa. Svaki je imao svoje dobre poteze, no silina s kojom je Bálor Itamija zabio u stup bila je nevjerojatna, ujedno to je bio zadnji potez prije Coup de Grâce s kojim je Irac došao do pobjede i meča s Nevilleom (koji je za vrijeme borbe bio na komentatorskom mjestu). Na kraju su si Itami i Bálor pružili ruke kako bi pokazali da je prijateljstvo opstalo. Barem za sada.

Sami Zayn i Kevin Owens nisu imali nastupe ovog tjedna, ali to ne znači da ih je NXT zaboravio. Tijekom epizode prikazana su dva unaprijed snimljeni promo u kojem svaki od njih govori o svojem nadolazećem meču. Zayn govori o tome kako ga je Owens izmanipulirao te da je to trebao očekivati, dok je Owens govorio o tome kako je na svim onim mjestima za koja Zayn govori da je posjetio bio i on. S njim. Za kraj epizode dobili smo dodatan promo koji najavljuje taj mač za naslov.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Ovotjedni NXT pregled – Imamo finale"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*