Ovotjedni Lucha Underground pregled – Pojas koji to više nije

Pogledao sam prvu Lucha Underground epizodu i tu sam stao. Cijelo vrijeme sam si govorio kako ću nastaviti, ali se nikako nije ukazala prilika. Sve do sada, sve dok ProHrvanje.com nije trebalo nekoga tko će napisati recenziju svake tjedne epizode. Za sada sam to ja, a hoće li to netko drugi u budućnosti preuzeti, samo vrijeme će pokazati.

Nemojte me pitati da vam ispričam što je bilo do sada, ne znam, ulovio sam samo fragmente priče, stoga me ispričajte ako sam nešto krivo shvatio ili nisam dobio dobru predodžbu o onome ranije.

Mil Muertes vs Fenix

Prvi od svega tri meča večeri nije bio nešto što će vas oduševiti, ali je svakako bilo nešto što će vas zabaviti. Fenix kao manji i mobilniji hrvač, a nasuprot njega Mil Muertes kao veliki i jaki. Oba su imala svoje momente u kojima su ispali jako, a sam kraj je napravljen jako dobru zato što je Fenix napravio prilično s(p)retni pin i osigurao pobjedu.

Cage je epizodu otvorio promom u kojem razgovara s Cuetom (šefom organizacije), a nastavio je jednim u kojem ga momci na ulici mlate čak i flašama, a on sve udarce stoički prima prije nego što ih razbaca kao Stallone u svojim akcijskim filmovima iz prošlog stoljeća. Sve ovo će se pokazati važno nešto malo kasnije.

Argenis, SuperFly and Aero Star vs. Cortez Castro, Mr. Cisco and Bael

Tri na tri meč ukrao je ovu epizodu, bez puno razmišljanja to je bio najbolji i najzabavniji meč večeri. S jedne strane tu je bila meksička maskirana družina Argenis, SuperFly i Aero Star kao pozitivci, a nasuprot njih Cortez Castro, Mr. Cisci i Bael koji su izgledali kao lučki radnici željni tuče. To smo u konačnici i dobili. Prilično akrobatski meč s dosta atraktivnih high flying poteza imao je dinamičan početak u kojem nije bilo ni sekunde odmora, u sredini meča tempo je malo pao, a sve se završilo vrlo dobrim finalom u kojem su negativci dobili.

Prije glavne borbe večeri Vampiro (komentator) je napravio intervju u kojem sugovornik i trenutni prvak Prince Puma nije rekao ni riječi. Razlog tome je što je na sva pitanja odgovarao njegov menadžer Konnan. Svako iduće pitanje Vampiro je postajao dodatno iritiran što ne dobiva odgovore od čovjeka kojemu ih postavlja nego od Konnana pa je sve završilo i konfrontacijom te dvojce. Samo je Prince Puma spriječio da iskrene postanu šake.

Prince Puma vs Cage

Za kraj večeri imali smo dvoboj za pojas. Prince Puma morao je braniti ga protiv Cage-a, koji ga je prošli tjedan napao nakon što je protiv drugog hrvača uspješno obranio titulu. Sjajan početak meča u kojem su oba izgledala dobro i jako pokvario je kraj koji je izgledao kao da su ga pokrali iz Raw-a. Cage je udario protivnika u određeno mjesto i sudac je kazao diskvalifikacija. Razloga za to nije bilo, no Cage ja naprosto podivljao i krenuo dalje mlatiti Pumu.

Konnan više nije mogao gledati što se njegovom pulenu događa, ušao je u ring i štapom za hodanje udario po zvijeri. Kao što sam ranije spomenuo, promo je imao ulogu pokazati što Cage sve može istrpjeti, efekt je bio kao da kamenom gađate planinu, samo se odbio od njega. Jedino je uspio razbjesniti ga do te mjere da je nakon nešto udaraca Konnan ostao ležati krvave glave. Krv možda nije bila potrebna, no njom su efektivno pokazali brutalnost, prije nego je stigao šlag na tortu – Cage je golim rukama strgao pojas prvaka i napustio ring.

Sve u svemu, vrlo dobra 45 minutna Lucha Underground epizoda koju se svakako isplati pogledati. Jedina zamjerka je bila na samu kameru, u barem dva momenta su je tako prebacili da se nešto zanimljivo nije vidjelo.

Eh da, na kraju se pojavila Angela Fong (za koju još ne znamo kako će se zvati u ovoj kompaniji) koja je Cuetu primila u kravatu pitavši ga pritom za nekoga čije ime naprosto nisam uspio razumjeti. A i da jesam, nisam siguran da bih znao tko je.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

3 Comments on "Ovotjedni Lucha Underground pregled – Pojas koji to više nije"

  1. Tnx na reviewu. Kako bi ocijenio Cage-Puma match? Fan sam i jednog i drugog, zelim pogledati match, ali nisam siguran imam li vremena. :S

  2. Odlican roster a pogledo sam samo 1. epizodu 🙁

Leave a comment

Your email address will not be published.


*