NXT TV pregled (9/10/2019)

Nakon što mi je prošli tjedan NXT dostavio ipak nešto slabiji show nego AEW, idemo vidjeti što je donio novi tjedan u kojem smo vidjeli čak i novog prvaka.

A s tim mečom smo upravo i započeli show. Bio je to meč za Cruiserweight titulu između Drewa Gulaka i Lia Rusha. Meč je za dobiveno vrijeme bio jako dobar i zabavan, zaista mislim da je Rush preporođen time što se vratio u NXT te tako prestao biti Lashleyjev sidekick na glavnom rosteru. Ondje je stvarno bio stavljen u lošu poziciju i još je navukao heat na sebe tako da ondje nije imao sreće. Ovdje je dobio priliku za novi početak i mislim da ju je itekako dobro iskoristio, imao je odličan performans, a ako tome pridodamo hard-hitting stil Drewa Gulaka dobijemo jedan prilično zanimljiv dvoboj. Zaista nemam problema s time što je Rush došao niotkud i uzeo titulu Gulaku. Da, žao mi je što Gulak više nije prvak, ali sad kada će biti češće na NXT-u, mislim da će svejedno biti dobro bookiran i dalje tako da se za njega nekako ne bojim. A i mislim da je možda bilo i potrebno da dobijemo novog prvaka sad kada je ova titula nekako integrirana u NXT brand.

Rhea Ripley ostvarila je dominantnu pobjedu u kratkom meču protiv Aliyah. Bio je ovo zanimljiv squash s očekivanim i potpuno ispravnim bookingom gdje je Ripley stvarno ispala kao naljućena zvijer te si tako skupila dodatnog momentuma. Jedva čekam da izazove za titulu.

Cutler i Blake iz Forgotten Sonsa ostvarili su pobjedu nad Breezangom. Po meni ništa posebno, čak bih rekao da je ovo bio jedan filler koji i nije bio potreban. Okej, žele pokazati da ima raznovrsnosti u tag team diviziji, ali onda to treba napraviti s jednim pravim mečom, a ne s ovakvim trominutnim mečom.

Grimes je uzeo još jednu pobjedu u par sekundi, ovdje puta protiv Boe. Nisam očekivao da će ga ovako jako bookirati odmah iz početka, ali volim Grimesa i zanima me što će s njim napraviti. On je definitivno netko koga vrlo skoro vidim u borbi za North American titulu. Poslije meča se pojavio Dain, to jest već se pojavio pri početku meča, ali je ovaj trajao kratko pa je Dain uletio u ring, Grimes je pobjegao, a Killian je Bou zalijepio na komentatorski stol. Zanimljiv segment i prikladan booking za Daina.

Kad sam vidio da će se Strong boriti protiv Isaiaha Scotta, mislio sam si tko je je taj drugi lik. No, onda vidjeh sliku i shvatih kako je to zapravo Shane Strickland koji je znao briljirati u pojedinim mečevima u Evolveu recimo i znao sam da nas čeka jedan super meč. Nisam pozorno pratio onaj Breakout turnir pa nisam zapamtio Stricklandovo novo ime te me to malo zbunilo bilo prilikom najave. No, kako god da bilo, ovo je bio jedan užasno zabavan meč u kojem smo dobili klasičnu Strongovu genijalnost u obliku back worka, dok je Scott pridonio na dinamici meča. Iako rezultat nikad nije bio u pitaju, mislim da je Scott odradio jedan izvrstan performans koji mu je dosta pomogao, a i zaštićen je uplitanjem Undisputed Ere.

No, nakon meča stvari su se pogoršale, bar za UE. Prvo se pojavio Dream na onom balkonu i rekao da Stronga za dva tjedna očekuje meč za titulu upravo protiv njega. Veselim se tom revanšu svakako, kao i onome što je uslijedilo nakon toga, a to je pojavljivanje Tommasa Ciampe koji je kazao kako je tata opet kod kuće. Sjajna rečenica, samo jedna, ali uz cijelu njegovu prezentaciju izgledalo je fantastično. Jako sam uzbuđen u vezi potencijalnih mečeva za NXT titulu.

Bianca Belair uzela je pobjedu nad Dakotom Kai. Solidan kratki meč, ali ništa puno više od toga. Čak sam i očekivao pobjedu Kai ovdje jer se tek vratila, tako da mi je ovo bilo malu čudno, ali vidjet ćemo što planiraju dalje.

A u main eventu smo dobili jednu zaista pravu poslasticu između dva čovjeka čija se imena pišu velikim slovima, a to su WALTER i KUSHIDA. Bio je ovo apsolutno fantastičan main event u kojem su obojica odlično kliknuli i dostavili jedan stvarno hvale vrijedan meč. KUSHIDA je očekivano ciljao na ruku kako bi oslabio Waltera za Hoverboard lock, dok je WALTER razbijao Kushidu sa svojim chopovima i udarcima općenito. Publika je isto tako bila odlična, baš su bili uvučeni u meču cijelo vrijeme i to mi se jako dopalo. Par sjajnih nearfallova od kojih moram istaknuti onaj zadnji na Walterovu John Woo Dropkick/Powerbomb kombinaciju, to mi je bilo strašno dobro. Jako mi je drago što nije došlo do nikakvih uplitanja Imperiuma i slično, odradili su čist meč i tako je najbolje i ispalo. Pobjeda Waltera bila je očekivana.

Sve skupa, jedna odlična epizoda NXT-a s par odličnih mečeva za TV standarde nekoliko super promoa koje nisam ni istaknuo u recenziji kao što je onaj Dunneov, te solidan nastavak pojedinih priča. Ovaj puta su bili bolji od AEW-a po kvaliteti, bar što se mene tiče naravno.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT TV pregled (9/10/2019)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*