NXT TV pregled (28.8.2019.)

Show je otvorila Io Shirai pobjedom nad Cami Fields u vrlo kratkom meču. Sjajno odrađen squash meč kojim Shirai nastavlja skupljati momentum. Nakon velike pobjede nad Candice na Takeoveru, ovo je definitivno bio dobar korak prema naprijed, iako je bio sam squash meč, no svidjelo mi se ono kada je podigla rame Cami kako ne bi pobijedila pinom nego ju je nakon toga dobila zahvatom. Apsolutno odlično odrađeno, obožavam njen novi gimmick. A post-meč nam je dobio napad Candice nad Shirai kojim je naznačeno da se njihov feud nastavlja, što me posebno raduje jer tko ih ne bi još htio gledati nakon onako fantastičnog meča na Takeoveru.

Kakav sjajan meč Keitha Leeja i Dominika Dijakovica! Ovo morate pogledati. Preko deset minuta čiste uživancije i apsolutno genijalne akcije. Osim što su radili vrhunske powerhouse stvari kakve se i očekuje od dva teškaša u ovom meču, obojica su jednostavno letjeli u i oko ringa kao da su upravo došli iz Junior divizije iz New Japana. Najprije onaj Fosbury flop Dijakovića, pa onda i njegov Moonsault. Ali definitivno najbolji trenutak u meču je bio Keithov Spanish Fly i kickout na isti gdje je publika apsolutno poludjela. Kakva reakcija publike, a taj nearfall je, sa sigurnošću mogu za sebe reći, bio najbolji nearfall u wrestlingu ove godine. Kao prvo, ne očekujete da bi uopće nešto tako izveli, a onda kada izvedu, očekujete da je to kraj meča. Ali nije bio nego su nastavili još koju minutu, Lee je pokušao izvesti svoj Moonsault, ali ga je Dijaković presreo, udario Feast your eyes i uzeo pobjedu. Dijaković će vjerojatno dobiti push pa je ova pobjeda i logična, dok Keith i dalje nastavlja imati prilično nezadovoljavajuću NXT karijeru po pitanju bookinga i sve se više čini da od njega u smislu nekog ozbiljnijeg pusha neće biti ništa. No, barem dobiva priliku da se pokaže i da ima odlične mečeve. Morate ovo pogledati, definitivno najbolji NXT TV meč ove godine što znači da je i najbolji WWE TV meč godine, da je trajao još duže vjerojatno bi bio još i bolji, ali mislim da s ovim možemo biti i više nego zadovoljni.

Shayna je došla u ring kako bi nešto rekla, no prije nego je uspjela izustiti jednu riječ, prekinula ju je Ripley, nazvala ju kujom i rekla da nije nju pobijedila. Mislim, ovo je bilo jednostavno fantastično i totalno neočekivano, ali Ripley je ovdje izašla kao totalna zvijezda uz ogromnu reakciju publike, rekla je doslovno par riječi i napravila takav hype kakav zadnjih par feudova Shayne nisu imali ni uz višetjednu priču, slobodno to mogu reći. Ako se Ripley pokaže dobrom ovdje, ne bih imao ništa protiv toga da uzme Shayni titulu, izgleda i više nego kredibilno, a bome i govori prilično dobro. Odličan segment.

U main eventu smo vidjeli revanš s Takeovera gdje su Profitsi branili titule protiv Undisputed Ere. Ovaj meč definitivno nije dotaknuo kvalitetu Takeover meča i sasvim sigurno nije ni blizu kvaliteti Lee/Dijaković meča s ove epizode, ali svejedno je bio prilično dobar. Falilo mi je malo više energije i publika nije toliko marila za središnji dio meča. Na kraju su O’Reilly i Fish uzeli pobjedu i tako su po treći puta NXT Tag Team titule u rukama Undisputed Ere. Iako pomalo već izgleda ustaljeno kada UE osvoji ove titule jer se oni doslovno stalno vrte oko njih, mislim da je ovo dobra odluka po pitanju kvalitete mečeve jer koliko god da su Profitsi zabavni, mislim da još uvijek nisu sposobni održati kvalitetu mečeva kakvu smo navikli u NXT tag diviziji, tako da sam čak s ovim i okej kad malo bolje razmislim, a i Profitsi se pojavljuju na main rosteru, tako da je njihovo vrijeme u NXT-u vjerojatno pri kraju.

Fantastična epizoda, možda čak i najbolja ove godine. Doslovno sve što se dogodilo sve je bilo izvanredno i sa smislom, bez ikakvih fillera, bez ijedne uzalud potrošene sekunde. Ako nećete gledati cijelu epizodu, onda bar pogledajte Lee/Dijaković meč.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT TV pregled (28.8.2019.)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*