NXT TV pregled (27/11/2019)

Tek sam jučer odgledao Takeover, tako da nisam stigao nigdje još dati svoje mišljenje ovdje na portalu, ali kao uvod u ovaj pregled novog NXT-a dat ću kratak dojam o showu. Naravno, show mi se jako dopao. Ne mislim da smo dobili najbolji Takeover ikada, vrlo vjerojatno ni najbolji Takeover ove godine, ali je show dostavio ono što je trebao dostaviti, a to su dva brutalna War Games meča koja su imali tonu dobrih spotova. Uz to smo dobili i pokoje iznenađenje kao što je heel turn Dakote Kai koji je po meni apsolutno fantastično odrađen jer se podloga postavljala već tjednima. Druga stvar, Owens se pojavio na showu, što je također imalo smisla s obzirom na događanja na Rawu par dana prije showa. Tako da sve u svemu, mislim da smo se imali čemu radovati što se tiče ovotjedne epizode NXT-a pa idemo vidjeti jesu li dostavili dobar fallout.

Jako mi se dopao energičan i zabavan početak gdje je Josiah Williams poveo čitav roster van kako bi proslavili pobjedu nad Rawom i SmackDownom. No, to se nije svidjelo Undisputed Eri jer smatraju kako su oni najviše zaslužni za uspjeh NXT-a, a ne ostatak rostera koji nije napravio ništa. Njima se suprotstavio Ciampa koji je kazao kako je Takeover bio početak kraja za UE i da mu nitko ne stoji na putu do toga da uzme Coleu titulu. Međutim, pojavio se Balor i simbolično stao točno između Ciampe i Undisputed Ere te kazao kako je on ta prepreka koju Ciampa mora prijeći. Ciampa je izazvao Balora na meč, a Keith i Dijaković odlučili su se boriti protiv Fisha i O’Reillyja za titule odmah.

Odličan segment koji je očekivano nastavio priče koje se grade već tjednima, još prije Takeovera. Bilo je očito kako ovaj Takeover neće biti završetak priče između Undisputed Ere, Ciampe, Keitha i Dijakovića, a kada još dodamo tu i Balora, onda znamo kako je ovo još daleko od kraja, tako da je Takeover bio samo jedan od vrhunaca priče. Nisam očekivao da ćemo dobiti meč Balora i Ciampe odmah na ovoj epizodi, ali mislim kako je to dobra odluka jer nam treba jedan meč takvog kalibra za fallout epizodu. Ciampa je ovdje bio odličan na mikrofonu, kao i Keith Lee u onih nekoliko rečenica na kraju što je rekao. Već sam kazao na forumu kako je Keith Lee sve ono što WWE želi da Braun Strowman bude te kako je WWE lud ako ne iskoristi Keitha u dobre svrhe jer publika obožava tog čovjeka i on dostavlja u ringu svaki puta. Sve skupa, jako dobar početak showa koji nije donio nužno ništa novu u smislu otvaranja nekih novih priča nego je jednostavno nastavio one stare, što je bilo i logično.

Nakon ovoga smo dobili jedan jako dobar meč za NXT Tag Team titule. Bilo je jako dobro, iako je po meni trajalo malo predugo. No, moram priznati kako je meč odlično odrađen jer je nažalost Fish ozlijeđen tijekom meča, valjda zbog uganuća koljena ili nečeg sličnog jer je pao na koljeno kad ga je Lee bacio iz ringa. Zato su morali Fisha mijenjati sa Strongom koji je u trapericama odradio meč do kraja i odradio ga je super. Odlično su to improvizirali, bilo je naravno manjih nesuglasica i zbunjujućih poteza, ali izvukli su to izvrsnim potezima. Dijaković je imao impresivan nastup – onaj dio kada je digao i O’Reillyja i Stronga odjednom te je jednom napravio Powerbomb, a drugom Chokeslam, to je zaista bilo impresivno. No, još uvijek se ne mogu načuditi Coleovom letu u publiku kada ga je Lee onako pokupio i Cole je doslovno odletio u prve redove. Nadrealan vizual, fantastično nešto. S jedne strane bih htio biti ti ljudi iz tih redova, s druge strane bih ostao frapiran kada bi na mene sletio Adam Cole. Očekivano su Fish i O’Reilly (odnosno Strong i O’Reilly) zadržali titule. Sve skupa jako dobro, iako malo predugo.

Mansoor je pobijedio Shanea Thornea u kratkom meču. Solidna pobjeda za Mansoora, baš me zanima hoće li od njega išta biti budući da je dobio nešto spotlighta na Crown Jewelu. Od Thornea izgleda ništa, iako se činilo da bi mogao biti dobro izgrađen kada su ga kretali rebuildati prije nekoliko mjeseci ili tako nešto. Nekako mi se čini da bi on uskoro mogao otići iz kompanije jer mislim da nije u dobroj poziciji. Čini mi se da je, otkako mu je Miller otišao, ostao u zrakopraznom prostoru i da se sada nigdje ne miče.

Nakon što je izdala svoj tim i najbolju prijateljicu, Dakota Kai imala je meč protiv Candice LeRae. Bio je to jedan jako dobar meč po kojem ispada da je Dakota Kai pun pogodak kao heel jer je ovdje imala jedan izvrstan performans. Sviđa mi se odluka da meč završi diskvalifikacijom jer mislim da nikome ovdje ne treba poraz, a pogotovo ne Dakoti. Ovdje je sa sobom nosila štitnik za koljeno koji je otrgnula od Tegan na Takeoveru, tako da mi je to isto bila fora simbolika. Ripley je došla da spasi LeRae od post-meč napada Dakote. Ženska divizija je prije Takeovera bila vrlo kompleksna jer je imala stvarno dosta paralelnih priča, a na Takeoveru se još to povećalo. Jer sada imamo priču oko toga tko je napao Miu Yim, imamo priču između Noxice i Dakote Kai, Ripley će vjerojatno ići na Baszler itd. Stvarno ima puno paralelnih priča i sve su izvrsne. Ženska divizija radi fantastičan posao.

U nastavku smo dobili još jedan meč za pojas, ovaj puta za Rushevu Cruiserweight titulu gdje se Rush borio protiv Akira Tozawe. Bio je ovo još jedan fora Cruiserweight meč u kojem smo vidjeli nekoliko lijepih highflying poteza (pogotovo onaj German Tozawe s aprona pri kraju ringa), a uz to i pokoji fora udarac. Očekivana pobjeda za Rusha.

Xia Li pobijedila je Vanessu Borne u kratkom meču. Tijekom meča su se pojavile Baszler i njena ekipa, ali to nije omelo Li da odnese pobjedu. Svejedno, Baszler, Shaffir i Duke su ju pretukle nakon meča. Tada se pojavila Ripley koja je odlučila izazvati Shaynu na meč za titulu. Jako zanimljiva konfrontacija njih dvije. Bilo je prilično očekivano kako će Ripley nakon Takeovera ići na titulu, no očekivano ne znači i loše jer ovaj se meč gradi već tjednima, točnije otkako se Ripley pojavila na NXT-u, tako da željno iščekujem njihov meč za titulu.

U main eventu smo dobili meč Balora i Ciampe. Bio je ovo jedan dobar meč gdje očito nisu išli punom snagom jer se vjerojatno čuvaju za neki drugi susret u budućnosti. No, ono što smo dobili je sasvim zadovoljavajuće za TV standarde i main event NXT-a. Balor pokazuje dobru agresivnost u ringu, premda njegov stil ne odudara puno od stila koji je imao kao pozitivac na main rosteru, tako da bih volio da to malo promijeni i da unese neke inovacije. Već sam se pribojao da ćemo i ovdje dobiti DQ kraj što mi se ne bi svidjelo budući da smo već jedan imali na ovom showu, ali na svu sreću nije bilo toga. Cole se pojavio i ovdje te je opet popio batina, ali je usput i koštao Ciampe pobjede. Balor je nakon meča udario i Colea iako je Cole htio s njime uspostaviti prijateljske odnose.

Ovo se sve očigledno događa u svrhu buildanja triple threata za titulu između ovog trojca. Sviđa mi se to i mislim da nas čeka jedan izvanredan meč, jedino ne znam kada će se to dogoditi budući da je idući Takeover predaleko i ne vjerujem da će čekati do tada. No, do Takeovera bi i Gargano mogao biti u igri, tako da bi ovo lako lagano mogao postati 4-way ili nešto slično. Sve u svemu, main event scena je s dolaskom Balora postala još zanimljivija i ponajprije mi je drago što nisu odlučili ujediniti Balora i Colea nego su pokazali da za Balora ne vrijedi ono ‘neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj’. Vidjet ćemo kako će se situacija dalje odvijati.

Dobili smo jedno odličnu fallout epizodu u kojoj je sve ono što se dogodilo na Takeoveru dobilo svoj nastavak. Uz pokoji dobar meč, epizoda je proletjela za tren.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT TV pregled (27/11/2019)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*