NXT TV pregled (25.9.2019.)

Drugi tjedan na USA Networku. Jako mi se svidio početak s pojavljivanjem Undisputed Ere na onom balkonu iznad komentatorskog stola. Nisu ništa govorili, samo su se pojavili, ali mislim da je to bilo itekako dovoljno za slanje poruke da su oni glavni na brandu i da imaju sve titule u svom posjedu.

A show smo i službeno započeli jednim apsolutno odličnim mečom između Keith Leeja i Dominika Dijakovica. Već sam nahvalio njihov meč od prije nekoliko tjedana gdje su apsolutno rasturili, a ovdje su imali revanš i to na još većoj platformi, uživo na USA Networku, tako da sam znao da će i ovdje rasturiti i da će dostaviti još jedan meč koji bi zaslužio svoje mjesto na svakom Takeover cardu. Ne samo da oni imaju međusobnu kemiju koja je stvarno ogromna, ali oni su jednostavno fantastični hrvači koji rade sjajne stvari u ringu, od onih powerhouse poteza i bacanja kakva i priliče takvim teškašima, pa sve do onih highflying stvari poput predivnih moonsaulta ili one Keithove corkscrew planche netipično za njih dvojicu. Publika je u ovom uživala, a bome sam i ja te svakom preporučujem ovaj meč. Keith je ovdje uzeo pobjedu i sada su 1-1 u međusobnim pobjedama, s tim da imaju jedan meč bez pobjednika. Tako da nas definitivno očekuje i treći meč u ovoj seriji, a taj bi mogao biti nešto stvarno posebno. Jedva čekam. Obožavam ovakve TV feudove koji se sastoje samo od serije izvanrednih mečeva. Main roster gotovo nikad takve stvari ne radi, tako da je ovo definitivno osvježenje.

Dakota Kai je u svom povratničkom meču uzela pobjedu nad Taynarom Conti. Meč je bio solidan za vrijeme dobiveno, a to je nešto ispod tri minute, što je sasvim u redu jer je Kai trebala imati upravo ovakav meč u svom povratku. Vidjeli smo prošli tjedan u onom four-way meču da je ženska divizija prilično popunjena i raznovrsna, a s Dakotom mislim da još više dobivaju na tome.

A za main event prvog sata na USA Networku dobili smo od prošlog tjedna nedovršeni Street Fight između Riddlea i Daina. No, ovaj je imao veći ulog, a on je bio da će pobjednik dobiti sljedeći tjedan meč za NXT titulu. Očekivao sam možda malo drugi meč, ali morali su ga limitirati kako bi ga završili do kraja prvog sata. Meč je sadržavao sve potrebne elemente, krenuli su na početku kao da su u običnom wrestling meču gdje je Riddlea ponekim zahvatima pokušao riješiti Daina, ali kada su otišli u publiku, tada je postalo skroz brutalnije, onako kako je priličilo ovoj stipulaciji. Sjajan running crossbody Daina kroz onaj zid, kao i Riddleov senton kroz stol. Na kraju smo imali nekoliko izvrsnih nearfallova, od kojih valja izdvojiti onaj Riddleov knee strike sa stolicom. I sviđa mi se što je Riddle uzeo meč zahvatom. Bila je to očekivana odluka te ćemo idući tjedan vidjeti meč između njega i Colea za titulu. Premda mislim da ovaj feud između Riddlea i Daina nije gotov i da bismo mogli dobiti nastavak.

Nakon meča Cole je izašao van kako bi se posprdao s Riddleom, ali ga je Riddle uhvatio u armbar sve dok se nije ostatak Undisputeda pojavio kako bi zaustavio napad. Odličan post-meč segment, morali su nešto napraviti jer je meč sljedeći tjedan pa su morali stvoriti nekakav heat i to su napravili na ovaj način. Lijepo odrađeno.

Rhea Ripley uzela je pobjedu nad Kayden Carter u kratkom meču. Očekivano smo dobili ovakav booking gdje je Ripley uzela prilično laku pobjedu iako je Carter imala kontrolu nad mečom u par navrata. No, Ripley će očito uskoro ići na titulu tako da joj ovakv pobjede trebaju budući da se iznenada pojavila u NXT-u prije par tjedana.

Burch i Lorcan odnijeli su pobjedu nad Ever-Riseom u meču koji je definitivno trajao puno duže nego što je trebao. Dominacija Martela i Parkera nije baš bila dobro prihvaćena jer su još čista nepoznanica za publiku, a i nisu imali dobar performans tako da baš i nije kliknulo. Završnica je bila okej. Trebali su skratiti ovo sasvim sigurno.

Cameron Grimes pobijedio je Raula Mendozu u solidnom meču. Svidio mi se početak gdje smo vidjeli callback na prošlotjedni meč gdje je Grimes za par sekundi riješio Malutu, no Mendoza je ovdje bio spreman na to. Meč je sadržavao par solidnih stvari, pogotovo od strane Mendoze koji je imao definitivno bolji performans nego Grimes u ovom meču. No, Grimes je očekivano uzeo pobjedu ovdje. Malo me iznenadilo što je Grimes dobio dva meča u dva tjedna, ali to valjda znači da ga žele jako bookirati. Vidjet ćemo kako će to ispasti.

Za kraj smo dobili six-man tag u kojem su KUSHIDA i Breezango ujedinili snage protiv Imperiuma. Bio je ovo jedan solidan meč s malo predugim control segmentom Imperiuma nad Breezeom, ali je zato hot tag Fandanga i sama završnica nadomjestila za sve nedostatke središnjeg dijela meča. Nije mi se svidjelo baš to što je Imperium ovdje izgubio, ali hajde, u meču nije bilo njihovog vođe Waltera pa je taj poraz donekle tolerantan, ali bilo bi idealnije da je netko od Breezanga pokupio pin. WALTER je nakon meča napao Kushidu na stageu te smo s time sada sigurni kako ćemo vrlo skoro dobiti njihov meč. Jedva čekam.

Ova epizoda se može podijeliti na dva dijela, odnosno dva sata. Prvi sat na USA Networku bio je odličan te nam je donio dva stvarno super meča. U drugom satu na WWE Networku NXT je ipak odlučio dati drugačiji tip showa te nam je dao niz mečeva koji nsiu imali neku posebnu važnost ili svrhu, a i nisu bili nešto pretjerano kvalitetni. Istina, trebali su taj niz mečeva razbiti nečim drugim, možda nekim segmentom, intervjuom ili nečime, samo da ne bude toliko monotono. Svejedno, mislim da je USA Network dio showa bio jako dobar za one koji su gledali i da su im dali razlog da gledaju i sljedeći tjedan, pogotovo kad imamo tri meča za titulu.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT TV pregled (25.9.2019.)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*