NXT TV pregled (23/10/2019)

Show smo započeli sa ženskim mečom između Belair i Ripley. Već sam sto puta rekao kako je ženska NXT divizija jako, jako zanimljiva i ovaj meč, to jest događanja tijekom ovog meča su to i potvrdila. Imali smo jedan zabavan meč dvije gore spomenute cure koje su dostavile jednu veliku dozu agresivnosti u ringu. Belair je imala bolji nastup nego što sam očekivao jer sam mislio da će Ripley biti ta koja će voditi tok meča i pokazati više agresivnosti, no bilo je zapravo podjednako. Shirai je došla kako bi koštala Ripley pobjede nakon prošlotjednih događanja, no nije uspjela i taj kickout Ripley je bio apsolutno fantastičan, sjajno su izgradile taj nearfall. Tad se pojavila i LeRae da poravna račune sa Shirai te je tako Ripley uzela pobjedu. Kao što rekoh, situacija u ženskoj diviziji se sve više zakuhava, imamo toliko potencijalnih izazivača da jedva čekam vidjeti na koji će ga način odabrati.

Grimes i Riddle imali su fantastičan mali sprint gdje su u pet minuta zaista vidjeli dosta toga. Jako mi se svidjelo da je brzina ovdje bila glavni faktor u meču te da su obojica htjeli odmah dovršiti meč, ali im nije pošlo za rukom jer su im se taktike preklapale. Ali smo zato dobili sjajnu akciju s fantastičnim izmjenama poteza. Svidjelo mi se i Riddleovo udaranje Jackhammera nakon čega je publika vikala Riddle s melodijom Goldberg chantova te mi se svidjelo to što su komentatori to spomenuli jer svi znamo da postoji veza između Goldberga i Riddlea. No, da se vratimo na meč, stvarno sam zadovoljan viđenim, ovo su mečevi stvoreni za TV. Malo me iznenadilo da su Grimesu nakon par pobjeda odlučili dati poraz, ali ne mislim da je išta puno izgubio ovime, nego da je i dobio. A nakon meča je i dobio šaku u zube od Tylera Batea koji je stajao u publici i gledao meč. Time su postavili potencijalni meč za koji znamo da će biti fantastičan.

Isaiah Scott i Breezango pobijedili su Forgotten Sonse u zabavnom six-man tagu. No, imam problem s ovim mečom, to jest ne s mečom jer on zaista nije bio loš, nego s dvama timovima koji su bili u meču. Nekako mi se čini da su i Breezango i Forgotten Sonsi u nekakvom zaleđenom prostoru u diviziji po pitanju bookinga. Ne miču se nigdje. Jedan tjedan pobjeđuju, drugi gube. S jedne me strane to ne čudi za Breezanga jer sam to nekako očekivao od njih, došli su tu da popune diviziju malo i učine je raznovrsnijom. Ali me čudi za Forgotten Sonse. Više nisam siguran kako stoje stvari s njima i što zapravo planiraju napraviti s tim triom. Scott je pak imao opet odličan performans, pokupio je pobjedu i zaista je nastavio sa skupljanjem momentuma u velikom stilu.

Angel Garza i Jack Gallagher imali su jako dobar meč koji je išao ispod pet minuta, no za vrijeme dobiveno bio je prilično zabavan. Toliko mi je žao što ovoliko rijetko gledam Gallaghera na svom ekranu, zaista ne pamtim kad sam ga zadnji puta gledao. Žao mi je to je ovdje izgubio i što za njega još neće biti meča za Cruiserweight titulu jer je izgubio, no s druge strane, Garza je pokazao dosta u ovom meču i zaslužuje meč za Cruiserweight titulu. To nam je na neki način dano do znanja nakon meča kada su Garza i Lio Rush, koji je bio za komentatorskim stolom tijekom meča, razmijenili poglede.

Tegan Nox i Dakota Kai borile su se protiv Marine Shafir i Jessamyn Duke, a pobjednik meča dobiva priliku za Women’s Tag Team titule sljedeći tjedan. Meč nije bio pretjerano dug, ai to me i veselilo jer stvarno ove Shaynine frendice ne čine ništa dobroga za mene. Isto tako mi je drago da su Nox i Kai, iako na moje iznenađenje, pobijedile, one su mnogo bolji odabir jer ih publika obožava, a i draže su mome ekranu od Shafir i Duke. Nakon meča su i prvakinje, Sane i Asuka, pojavile putem ekrana kako bi prenijele poruku prije meča. Većinom su govorile na japanskom, tako da ništa nisam skužio, ali nema veze, kao da je bitno što govore, bitno je da samo viču dok pričaju na japanskom, to je jedan od načina kako promo na japanskom jeziku funkcionira u WWE-u.

Za main event smo dobili nastavka od prošlog tjedna, a to je meč za North American titulu između prvaka Stronga, Dijakovica i Keitha Leeja. Meni je ovaj meč bio naprosto genijalan, ali baš ono genijalan. Vrlo vjerojatno TV meč godine, a vjerojatno bi mi se visoko rangirao na listi najboljih mečeva godine. Znamo kakvu Dijakovic i Lee imaju kemiju, k kada tome pridodamo fantastičnog Stronga ne možemo dobiti lošu stvar. Svidio mi se početak gdje su se Lee i Dijakovic konstantno rješavali Stronga kako bi borba bila samo između njih dvojice, ne i Stronga. No, Strong je eventualno našao način da se tijekom sredine meča i sve do završnice ozbiljno uplete u meču tu smo dobili stvarno izvrsne stvari od kojih moram istaknuti ovaj Vertical Suplex/Powerbomb potez gdje je Lee tijekom par sekundi u zraku držao i Dijakovica i Stronga. Nadrealno je izgledalo. I onda mi se svidio onaj dio kad su Lee i Dijakovic odlučili ujediniti snage kako bi se još jednom riješili Stronga. A onda je došla karma, Lee i Dijakovic su se neprestano tukli, a Roddy je samo uletio u ring i na vrlo lagan način uzeo pobjedu i time rekao ‘eto vam ga na, neka ste se vi mučili ni za što’. Fantastičan storytelling, fantastičan booking, fantastičan meč. Mislim da bolje nije moglo.

Ako ste mislili da ništa ne može nadmašiti ovaj meč, onda ste se prevarili. Po običaju, Undisputed Era došla je kako bi proslavili sa Strongom i pritom dodatno pretukli Keitha i Dijakovica, no tada je prvi pristigao Ciampa, za njim njegov nekadašnji DIY partner Gargano, a za kraj i priželjkivani Finn Balor. Iako je izgledalo da idu 3 na 4, u jednom je trenutku Balor opalio Gargana i to je bilo to. Undisputed Era je dovršila Ciampu, dok je Balor nabio Garganovu glavu na rampu Bloody Sundayom. Meni je ovo bilo izvanredno. Potpuno nisam očekivao da će onaj slogan ‘njegova budućnost je njegova prošlost’ imati toliko dubok i toliko dobar smisao pozivajući se na njegov heel run koji je imao u New Japanu. Ovo je bio izvrsno odrađen heel turn za koji još nemamo objašnjenje, ali to nije ni bitno za sada. Bitno je da dobivamo potpuno reinkarniranog Balora od kojeg će NXT sigurno napraviti nešto. Ovo vjerujem ne znači da Balor ide u Undisputed Eru jer to ne bi bilo potrebno. Nadam se da se to neće dogoditi. No jedva čekam vidjeli novog Balora, heel Balora, i to u feudu s Garganom. Mislim da si NXT bolji završetak od ovoga nije mogao napraviti. Balor je izgledao kao faca, Gargano je opet nevina žrtva u cijeloj priči, Ciampa se našao u krivo vrijeme na krivom mjestu, a Undisputed Era u pravo vrijeme na pravom mjestu.

Izvrsna epizoda koja ne bi bila toliko izvrsna da nije bilo odličnog main eventa i fantastičnog segmenta nakon toga. To je stvarno podiglo ovu epizodu na strašno visok nivo. U ova se dva sata zaista imalo što vidjeti.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT TV pregled (23/10/2019)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*