NXT TV pregled (18/12/2019)

Pretposljednja ovogodišnja epizoda donijela nam je čak dva meča za titulu, od kojih je jedan započeo show, a drugi završio. Kako je to sve ispalo i koja su moja mišljenja pročitajte u nastavku.

Započeli smo show stvarno s jednim bangerom. Odličan meč između Adama Colea i Finna Balora za NXT titulu. Iskreno, bio sam malo skeptičan prije meča. Imamo dva negativca koji idu jedan protiv drugo, a s druge strane me Balor još uvijek nije bio impresionirao do te mjere da sam ostao oduševljen ni u jednom meču do sada otkako se vratio u NXT. Srećom, ovdje se to sve promijenilo. Sjajno su kliknuli u meču, možda ne toliko u početku dok je Cole dominirao, no u završnici su skroz pokidali. Iako smo imali heela protiv heela, ni u jednom trenutku nije bio takav osjećaj. Publika je zaista ovdje uživala prvenstveno u fantastičnom meču, zaboravili su na ikakve granice i pitanje o tome tko će više naginjati na facea, a tko na heela. To ovdje nije bilo na bitno. A Balor i Cole su pružili sjajan meč. Pregršt sjajnih poteza, pregršt izvrsnih nearfallova, odlična atmosfera zbog stvarno uživljene publike. Onaj John Woo dropkick Balora koji je porušio barikadu i fanove je bio bolesno dobar.

I na kraju, ono što smo možda i očekivali, dolazak Gargana i koštanje Balora meča. No nipošto ne mislim da je bilo loše jer je bilo očekivano. Bilo je sjajno odrađeno. Cole opet se nije suzdržavao oko toga da prvom prilikom iskoristi ometenost sudca, a Gargano je samo blagim pogledom ustrijelio Balora i totalno ga izbacio iz meča. Onaj detalj koji se meni posebno sviđa je taj da Gargano mrzi Balora do te mjere da je odlučio na neki način pomoći svom ponajvećem rivalu Adamu Coleu s kojim je vodio bijesne borbe ove godine. To je po meni sjajan storytelling. Garganov beatdown nakon meča bio je super i ja sam potpuno zainteresiran za nastavak njihovog feuda.

Killian Dain i Damien Priest imali su jedan sasvim pristojan meč. Pristojno dobar rekao bih. Nije to ništa što me totalno oduševilo kao recimo serija Lee/Dijakovic mečeva ili kao prethodni meč na ovom showu te svakako mislim da njih dvojica to mogu bolje, ali bilo je teško pratiti meč koji je otvorio show, tako da je sve skupa na kraju ispalo zadovoljavajuće. Izgleda da se Priest nameće kao sljedeći izazivač za Coleovu titulu. Mislim da će ga trebati još malo izbrusiti prije nego mu dadnu taj meč, nekako mi djeluje da on još uvijek nema dovoljno kredibiliteta da bude legitiman izazivač iako smatram da ima izvanrednu prisutnost u ringu, no da ne lamentiram prije nego su se stvari odvile, ostavimo to po strani da vidimo što će se desiti.

Cameron Grimes i KUSHIDA imali su jedan super zabavan meč u kojem je Grimes izjednačio u njihovim međusobnim borbama i sada su 1-1 što znači da ćemo najvjerojatnije dobiti još jedan meč. Volio bih kada bi taj nekako izgradili za sljedeći Takeover, ali daleko je to. Bit ću zadovoljan ako nam dostave jedan odličan TV meč. Da, KUSHIDA je malo zaboravljen u cijeloj ovoj priči, malo kao da su se pogubili s njim i da ne znaju što točno žele od njega, ali nadam se da će se to popraviti sljedeće godine. Mislim da ga fanovi i dalje obožavaju i da nije ohladio, a to je ono što je bitno. Sljedeća godina je njegova.

Io Shirai pobijedila je Santanu Garrett za svega nekoliko minuta. Ovo je bila nekako najgora minutaža, nit je bio squash, nit je bio dovoljno dug meč da dobijemo nešto konkretno od Garrett, a mislim da ima puno više toga za ponuditi od ovoga. Svejedno, odlična pobjeda za Shirai koja nastavlja briljirati u svojoj heel ulozi.

Jako dobar meč Travisa Banksa i Petea Dunnea. Ono, kad trebaš dobar meč, Dunne je uvijek tu na raspolaganju. Premda je ovo malo na nekoj težini beznačajan meč pošto, iako donosi Dunneu pobjedu, ne donosi mu ništa mnogo jer mi se čini da je on trenutno u zrakopraznom prostoru i da sad čeka što će sljedeće dobiti. Tako da mislim da je ovaj meč bookiran samo kako bi dobili dobar meč. I to je u redu. Ali ne nužno i na ovom showu jer smo već vidjeli hrpu dobrih mečeva tako da mi se čini da je ovo na ovom showu bio jedan filler. Ali filler u nelošem smislu. Jedino što se nadam je to da ovo nije zadnje što smo vidjeli od Banksa u NXT-u.

Main event u kojem je Rhea Ripley izazvala Shaynu za titulu bio je fantastičan. Baš mi je imao tu neku old-school vibru čitavo vrijeme, imao je sjajan storytelling i odlične trenutke. Mislio sam da overbooking neće donijeti toliko toga dobroga ovom meču, ali to se onda pretvorilo u zaista nešto fantastično. Ne volim te ref bumpove, upadanja u meč, ali ovdje je to sve imalo smisla. Ponajprije zbog toga što smo imali onaj jedan lažni završetak gdje je Ripely zapravo trebala već tad dobiti, ali sudac nije bio pri svijesti da odbroji do 3. Čim takvo nešto bude u meču, obično to znači da taj isti koji je trebao pobijediti na kraju izgubi. Ne i ovdje. Prvo moram istaknuti prije toga i Shaynin sjajan DDT na stolicu i odličan nearfall nakon toga. Isto tako i onaj dio kada je Ripley uhvatila sudca za njegovu košulju kako joj ruka ne bi dotakla pod dok je bila u zahvatu. Sve skupa, meč prepun pamtljivih trenutaka, meč prepun pametnog i logičnog bookinga koji je gradio svaki sljedeći trenutak u meču i na kraju smo došli do tog završetka gdje je Ripley uspjela pobijediti i tako napokon skinuti titulu sa Baszler.

Po meni ova odluka nije mogla doći u bolje vrijeme i na boljem mjestu. Zaista nije. Nisu smjeli čekati dalje. Mislim, mogli su, ne bi to nužno donijelo nešto lošiju ili bolju situaciju od ove, ali nema smisla. Ovaj feud se gradi već gotovo četiri mjeseca. Tek smo sad dobili njihov pravi meč. Rijetko kada se dogodi da jedan feud traje toliko, a da tek sad dobijemo taj title meč i da feud u međuvremenu nije postao loš. Nije bilo boljeg trenutka od ovoga. Prvo zato što ovime pokazuju da se i na tjednoj epizodi mogu dogoditi ovakve grandiozne stvari poput ovakve velike pobjede. Kao drugo, uspjeli su učiniti 12. mjesec vrijednim. Inače je 12. mjesec u wrestling mjesec organiziran za blagdanske showove, ništa se ne događa, sve je predvidljivo i očekivano, bar ako se govori o glavnom rosteru. Ne i za NXT. Završili su godinu s pravim bangerom i jednostavno bolje od ovoga nisu mogli. I onaj dolazak fanova u ring na kraju bio je jako, jako fora.

Sve skupa jedna odlična epizoda prepuna izvrsnih mečeva koja je imala jednu manu, a to što je bila prepuna isključivo i upravo tim istim mečevima. Iako su svi mečevi redom bili dobri, malo je to monotono sve skupa svejedno. Treba nam koji segment, koji promo, čisto da se malo razbije taj jednolični flow koji je ovaj show imao. Nadam se da će u idućim epizodama to biti popravljeno. No, za ovaj show se neću toliko žaliti jer smo dobili dva izvrsna title meča i jedan veliki moment na kraju. Sjajno.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Komentatorski stol - Blagdanski stol

Leave a comment

Your email address will not be published.


*