NXT TV pregled (16/10/2019)

Za početak showa dobili smo Tommasa Ciampu u prvom meču nakon pauze od 7 mjeseca zbog ozljede vrata. Dobio je Angela Garzu u svega nekoliko minuta, s tim da je i Garza uspio dobiti pokoji ofenzivni potez i nije bio loš, no pobjednik nikada nije bio u pitanju te je Ciampa uzeo jednu dominantnu pobjedu u konačnici. Potpuno ispravan booking nekoga tko se vratio i automatski se stavio u poziciju izazivača za NXT titulu.

No, nakon meča je Ciampu posjetila Undisputed Era. Nisu napravili ništa konkretno, samo su malo okružili Ciampu koji je bio spreman za borbu. No, ipak, u backstageu, ispostavilo se da je UE ekipa napali Dreama vani. Zanimljiva događanja i definitivno se slažem kako je to naznaka potencijalnog War Games meča budući da su u priču uključeni i Balor i Ciampa zajedno s Dreamom. Malo mi je naporno što se svaki War Games u NXT-u veže uz Undisputed Eru, ali ne sumnjam da će meč biti sjajan.

Barthel i Aichner dobili su Lorcana i Burcha u fantastičnom 8-minutnom sprintu gdje smo vidjeli aposlutno sve, od sjajnih highflying potez pa do čistih powehouse stvari. Ova četvorica su se toliko isprofilirali kao netko tko može odraditi meč u svakom stilu, a onda možete zamisliti što se dogodi kada to dobijemo u jednom meču. I sviđa mi se to što su ovdje Imperium predstavljali nekako najmanje istureni igrači, a ne vođa WALTER ili Wolfe koji je već imao dobru karijeru u NXT-u sa Sanityjem. I to što su ostvarili pobjedu isto govori puno, tako da mi se booking ovog stablea izuzetno dopada otkako su u NXT-u, dok Burch i Lorcan nisu izgubili baš ništa, naprotiv, sve više impresioniraju u svakom sljedećem nastupu.

Io Shirai pobijedila je Kayden Carter u kratkom meču u kojem je Carter ipak uspjela dobiti koji ofenzivni potez, i baš kako Garza u meču protiv Ciampe, nije izgledalo uopće loše, ali znalo se tko će pobijediti. Shirai nastavlja skupljati dosta momentuma, jako mi se sviđa njen aktualni heel run te se nadam tituli uskoro.

Nakon meča stvari su se malo zahuktale jer, nakon što je Shirai spomenula njeno ime, pojavila se upravo Rhea Ripley koja je odlučila ušutjeti Io. Ovo je bila izvanredna konfrontacija jer ovo su možda dva najvrućja akta u NXT ženskoj diviziji, tako da potencijalni meč između njih dvije, i to možda za prvog izazivača za titulu, bi bio fantastičan. Jedva čekam!

Nakon što su obojica imali po jednu pobjedu nad drugim i uz to jedan meč bez pobjednika, dobili smo i četvrti meč između Dijakovica i Keitha Leeja. Bio je ovo očekivano još jedan jako, jako dobar meč u kojem smo vidjeli svašta, od Keithovog ludogPoisoned Frankensteinera pa sve do fantastičnih udaraca od kojih moram istaknuti onaj Dijakovicev Cyclone kick. Bilo je izvrsnih nearfallova na kraju krajeva, a i svidjelo mi se uplitanje Stronga, to mi uopće ne smeta. Očigledno je da pričaju priču kako je Strong bijesan jer mu stižu izazovi sa svih strana. Prvo ga napada Dream, a sad je Regal odlučio od Dijakovic/Lee meča napraviti meč za prvog izazivača za NA titulu. Mislim da je to apsolutno validna stipulacija za ovo i da su njih dvojica to zaslužili, ali isto tako odlično ide u priču koju pričaju sa Strongom. A da bi stvari bile bolje, Regal je odlučio kazniti Stronga te će sad sljedeći tjedan braniti titulu protiv obojice. Po meni izvrsno odrađeno, a mogli bi dobiti još jedan meč Dijakovica i Keitha jer nitko nije uspio pobijediti ovdje.

Matt Riddle pobijedio je Bronsona Reeda u trominutnom meču koji je bio zanimljiv jer je bilo odlično gledati kako Riddle radi sjajne powerhouse poteze na ovakvom teškašu. Nakon poraza od NXT prvaka Adama Colea, ovo je dobro došlo Riddleu da se vrati na traku. Dobar booking.

Tegan Nox napravila je svoj povratak nakon izbivanja iz ringa zbog ozljede te je u svom prvom meču pobijedila Taynaru u svega nekoiko minuta. Publika ju je odlično prihvatila, a ona je izgledala solidno u ringu te mi je svakako drago što je tu i što je dodala još jedan sloj ženskoj diviziji koja je već i prije bila slojevita. No, kako bi se stvari još više zahuktale, Noxicu je dočekala Shayna Baszler zajedno sa svojom ekipom. Užasno mi se sviđa situacija u ženskoj diviziji jer imamo toliko imena koji su u potencijalnoj borbi za titulu, od Shirai i Ripley pa sve do Nox, a da ne zaboravim imena poput Belair ili Dakote Kai. Ženska divizija je puna i to mi se jako dopada.

Nakon napada prošli tjedan, Dain je imao meč protiv Boe ovaj tjedan. Bio je ovo jedan produženi squash za koji sam mislio da neće trajati više od minute, ali se ipak produžio na gotovo 4 minute Dainovog brutaliziranja Boe. Odličan booking za Daina.

I dok je Dain odlazio prema backstageu, a Dunne ulazio za svoj meč, susreli su se na rampi pa je Dunne odlučio malo polomiti Dainu prste. Opalio sam se smijati na ovo jer mi je bilo fantastično. Pete Dunne je jednostavno Pete Dunne i to je to. Ovo potencijalno otvara vrata za njih feud i to me veseli. A što se tiče meča sa Damianom Priestom, meni je bilo super. Bilo je to 15-ak minuta međusobnog mučenja, šaketanja, šamaranja, lomljenja ekstremiteta, izvrsnih nearfallova i svega ostaloga. Nikad nisam mislio da je Priest toliko dobar jer nije mi se činio dobrim u ROH-u u singles mečevima, ali je ovdje pokazao kako itekako može imati izvanredan performans i to uopće nije zato što je Dunne u meču s njim ili nešto slično. Završetak mi je isto bio jako kul, svidjelo mi se jako to što je Priest iza leđa sutkinje udario Dunnea u međunožje i tako uzeo ogromnu pobjedu. Sjajan main event.

Odlična epizoda NXT-a sve u svemu, dobili smo par odličnih mečeva i par smislenih squasheva, tako da sam uživao u ova dva sata.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT TV pregled (16/10/2019)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*