NXT TV pregled (15/7/2020)

I evo nakon trilijun godina, ponovno imate jedan pregled na našem portalu. Riječ je o najnovijoj epizodi NXT-a. Nisam NXT gledao prilično dugo, ali sam čitanjem rezultata uspio otprilike upratiti ono što se događa.

Sasvim očekivano, show je otvorio novopečeni dvostruki prvak Keith Lee koji sada drži i NXT i North American titulu koju je već neko vrijeme držao. Segment je krenuo prilično generično i uobičajeno za predstavljanje novog prvaka, odnosno Lee je imao klasičan promo u kojem je hvalio publiku i kazao kako mu je ona pomogla da dođe do ovoga gdje je sad. Možda sam očekivao malo više od toga budući da je ova pobjeda bila monumentalna za njega…ili je barem takva trebala biti. E sada, onog trenutka kada je Lee u priču doveo Dominika Dijakovića, tu je stvar postala puno zanimljivija. Svi znamo njihovu povijest, svi znamo kakve su mečeve imali i iako smo se možda zasitili njihovih mečeva, nije ih ipak nekoliko mjeseci bila i mislim da odluka da Dijaković dobije meč za obje titule na ovoj epizodi, odnosno da ga Lee izazove na taj meč, ima najviše smisla od bilo čega, iako svi znamo da je to samo filler meč i usputna stanica za Keitha, ali dobro će mu doći za momentum. Konfrontacija je bila super i na odličan način su postavili ovaj meč.

Sve skupa, kako sam rekao, segment je krenuo prilično generično, ali kasnije se jako popravio, i što je najbitnije, postavili su ogroman meč za main event ove epizode. Tako da mislim da je segment ispunio ono što je trebao.

Prvi po redu meč bio je revanš između Priesta i Grimesa. Dobar kratki meč, vrlo brz tempo, dobri udarci, nemam stvarno posebne zamjerke. Priest je po meni očekivano dobio. Ne znam točno gdje se obojica trenutno nalaze, mislim da je Priest nešto istureniji i da s njim imaju nekakvu direkciju, dok mi se čini da je Grimes trenutno u zrakopraznom prostoru te da nemaju konkretnih planova za njega, ali da ga ne žele držati na nekom dnu, što ni ne bi trebali.

Indi Hartwell pobijedila je Shotzi Blackheart u kratkom meču. Ništa posebno nisam vidio u meču, nije me nešto posebno interesiralo u ove četiri minute, iako nije bilo ni brutalno loše.

Izgleda da sam se prevario, meč između Leea i Dijakovića ipak nije main event, no čak je i okej da su ga stavili na kraj prvog i početak drugog sata, a da se onda curama pruži prilika u main eventu budući da je taj meč već bio najavljen. Ovaj meč je definitivno bio njihov najslabiji meč do sada, ali to je bilo i za očekivati. Ovo je bio onako samo one-off meč s očekivanim i predvidljivim rezultatom, meč koji nije imao prave publike, i naravno da sam i očekivao da neće biti tako dobar kao njihovi prijašnji mečevi. Iako je bilo dobrih udaraca, bacanja, shoulder tackleova i sveg ostaloga, mislim da nisu ni do kraja uspjeli razviti akciju, odnosno da meč nije imao pravi završni stretch nego da su čitavih 11 minuta koliko je trajao, da je sve bila predigra za nešto više što se nije dogodilo. Iako, meni to ne smeta, rekao sam da će ovo biti filler, nisu ga stavili ni u main event, tako da mi je okej što je meč ispao ovakav kakav je. Lee je dobio malo momentuma i sada može ići dalje.

Nakon meča Scarlett je došla do ringa i prosula nekakvo staklo po ringu, a onda su Dijaković i Kross imali konfrontaciju u backstageu koja je završila kraktom tučnjavom. Odlično su ovo napravili, već su postavili meč njih dvojice za idući tjedan, a imamo i naznaku toga da će Kross izazvati za titulu uskoro, što bi moglo biti super.

Timothy Thatcher je pobijedio Denzela Dejournettea u vrlo kratkom meču. Odličan booking za Thatchera jer ga je još nastavio mučiti half Boston crabom nakon meča, u čemu ga je spriječio Oney Lorcan. Solidno su ovo odradili i jedva čekam novi meč Lorcana i Thatchera.

Za kraj smo dobili meč za NXT Women’s titulu između Io Shirai i Tegan Nox. Očekivano jako dobar meč. Shirai je jednostavno zvijer, a Tegan Nox uz nju nije zaostajal mnogo. Stvarno sam zadovoljan i samom akcijom i načinom na koji su izgradili meč, iako ne bi škodilo da su dobili još nekih 5 minuuta kako bi sredina bila čvršća i kako bi ubacili malo više naglaska na psihologiju. No, zadovoljan sam. Rezultat očekivan, ali Noxica je ovim mečom odbila dosta toga, pogotovo jer je dominirala čitavo vrijeme u završnom stretchu. Nakon meča, Dakota Kai napala je Shirai na stageu i tako vjerojatno postavila sebe kao sljedećeg izazivača za titulu, što mi se sviđa. Ja nisam tako kritičan oko Kai kao heela, tako da ja ovaj meč jedva čekam.

Jako dobra epizoda. Tri jako dobra meča i odličan razvoj priče budući da smo za svaku titulu dobili nekakvu direkciju i oko svake titule se nešto događa. Ono što jedino moram spomenuti je sljedeće – nisam gledao NXT otkako su se pojavile ove plastične ploče oko ringa, ali toliko me nervira ovo bjesomoćno udaranje ljudi koji stoje iza tih ploča po njima. Stvarno mi ide na živce i remeti koncentraciju. Trebali bi s time prestati ili smanjiti to udaranje na neki prihvatljiv nivo jer oni udaraju u te ploče a ne znaju ni sami zašto udaraju. Ne pomaže stvarno. Van toga, uživah u prvoj epizodi NXT-a nakon dugo vremena pauze.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT TV pregled (15/7/2020)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*