NXT TV pregled (13.3.2019.)

Prije nego krenem na ovu epizodu htio bih se samo osvrnuti na prošlotjednu epizodu gdje smo vidjeli dva fantastična meča u okviru Dusty Rhodes Classica. Prvi je bio Black & Ricochet protiv Barthela i Aichnera, a drugi je bio main event između DIY-a i Undisputeda. Dva stvarno izvrsna meča.

I ovu smo epizodu započeli mečom iz Dusty Rhodes turnir a sukobili su se Forgotten Sons i Moustache Mountain. Dobar meč, uspjeli su upakirati dosta toga u nešto manje od 10 minuta koliko su dobili. Blake i Cutler još uvijek pronalaze sebe u toj novoj ulozi i nije baš da su još kliknuli kod publike, ali ovakvi mečevi bi mogli zainteresirati fanove za njih. Treba naravno istaknuti i zasluge Batea i Sevena za kvalitetu ovog meča, ali na to smo već navikli. Pobjeda za Sonse me malo iznenadile, ali to je samo pokazatelj kako imaju u planu nešto za njih pa im dali ovu veliku pobjedu protiv bivših NXT Tag prvaka. I što se mene tiče, to je dobra odluka budući da sada postoji i tag divizija u NXT UK-u, a tamo su Bate i Seven glavne face i nema ih smisla gurati i ovdje do kraja.

Io Shirai i Bianca Belair imale su solidan meč koji je završio bez definiranog pobjednika nakon što se uplela Shayna Baszler i izazvala diskvalifikaciju. Zatim je napala obje cure, a tu se pojavila i Kairi Sane kako bi obranila svoje prijateljice, ali je i ona na kraju uspavana. Zanimljiv zaplet stvari koji vjerojatno postavlja multi-woman meč za New York jer ne vidim da će raditi neki #1 Contender meč prije Takeovera budući da ako Shirai osvoji titulu, može napraviti pin na nekom drugom i tako nastaviti feud između nje i Shayne.

U main eventu smo vidjeli polufinalni meč između DIY-a te Blacka i Ricocheta. Još jedan apsolutno izvrstan meč u kojem smo vidjeli sjajan i pametan control segment DIY-a te eksplozivne hot tagove s druge strane, pogotovo od strane Blacka koji uvijek podigne atmosferu kada uđe u ring. Završnica je isto bila vrlo zanimljiva prepuna dobrih kontri i poteza (onaj Ciamping Cutter na Blacku na apronu je recimo bio fantastičan) te onaj angle odrađen s “ozlijeđenim” Garganom kako bi na kraju Black i Ricochet uzeli pobjedu i prošli u finale.

No, bitnija stvar dogodila se nakon meča kada je Ciampa išao napasti Gargana još jednom, ali ga je Gargano prokužio, kontrirao ga i pretukao ga kako bi mu vratio za bolan napad još od prije 2 godine u Chicagu. To sam rekao i jučer na forumu, jednostavno je nevjerojatno koliko su dobro izgradili njihov feud u ove zadnje dvije godine bez da sam ikada pomislio da su postali dosadni, naporni ili da se nešto tu ponavljaju. Uvijek su idejno svježi, uvijek naprave neki novi twist u priči kao što su i sada i to je jednostavno nevjerojatno. Zaista je šteta što će ova ozljeda Ciampe to prekinuti na 8 mjeseci i što će se storyline nastaviti na main rosteru jer oni ne znaju biti ovoliko kompleksni i istovremeni kvalitetni i logični u pričanju priča poput ove.

Sve skupa, jedna jako dobra epizoda ispunjena dobrim mečevima i velikim angleom na kraju.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT TV pregled (13.3.2019.)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*