NXT TV: New Year’s Evil (06/01/2021) recenzija

I u ovoj epizodi imamo specijalnog guest host-a u vidu Dexter Lumis-a. Za razliku od Shotzi, Lumis je bio jako „simpatičan“ host tj. nije se mnogo eksponirao. To je plus ako mene pitate.

Epizoda je bila rezervisana za rvanje. Promo segmenti kao i da nisu postojali (sem par izuzetaka i to uglavnom vezanih za Dusty Rhodes Tag turnir koji kreće sledeće nedelje).

Karrion Kross vs. Damian Priest

Pročitao sam negde na netu da će uskoro Damian i Rhea da idu na main roster, pa sam u neku ruku mogao da pretpostavim rezultat oba ta meča. Ovo je bio sasvim pristojan meč. Najviše mi se svidela psihologija, Priest koji ne želi da odustane i Kross koji konstantno napada. Kada sam ga ovako napisao pomislili bi da je bilo isuviše jednodimenzionalno, ali nije to bio slučaj. Oba rvača su imala solidan broj napada i protivnapada pa je bilo jako zabavno za gledanje. Najveći problem sam osetio u kretanju i manevrima Kross-a. Jednosavno čovek u ring-u nije ni približno onome što se predstavlja van istog. Delovao je dosta usporeno i zbunjeno, ne znam zašto. Jedan sasvim korektan početak večeri, zabava tek sledi.

7/10

WWE NXT Cruiserweight Ttile Match: Santos Escobar (c) vs. Gran Metalik

Kakvo iznenađenje. Videlo se od početka da su pripadnici LHP jako talentovani, ali uvek sam imao utisak da ne mogu da prikažu svoj maksimum na main roster-u (iz očiglednih razloga u koje se sada ne bih upuštao). Vrlo spontano se Gran pojavio na NXT-ju i imao je sjajan meč. Svidelo mi se što su za kratko vreme uspeli da predstave sve najjače tačke svojih stilova. Tu pre svega mislim na Gran-a, neko ko makar i malo gleda NXT zna kakav je Escobar u ring-u. Jako dobar meč.

8/10

Xia Li vs. Katrina Cortez

Xia nam se vratila sa undead warlock-om i polu promenjenim gimmick-om. Squash. Ne znam šta će sa njom da rade u budućnosti, ali nadam se da će priča oko undead warlock-a biti zabavna.

/

Last Woman Standing Match: Rhea Ripley vs. Raquel Gonzalez

Brutalno dobar meč i ujedno moj MOTN. Ovakav tim meča ume neretko da bude prozaičan, no ovde su bile neverovatno inventivni. Pored inventivnosti meč je bio jako brutalan sa nekim neprijatnim spot-ovima (tu pre svega mislim na ono probijanje kroz staklo i finish). Genijalno rešenje kako je Rhea zarobila Kai u ormarić. Kao što rekoh za Priest-a, očekivao sam ko će da pobedi, ali to ni najmanje nije bilo važno kad pogledamo kakav su meč uspele da pruže. Svaka čast.

9/10

Kushida and Shotzi Blackheart vs. The Way (Johnny Gargano and Candice LeRae)

Nakon prilično nebitnog promo segmenta The Way-a, naš guest host nam zakazuje mixed meč sa svojim legendarnim crežima. Nepotrebno, naporno i glupo. Nije bilo loše, ali ne bih mogao nešto mnogo pohvalno da kažem. Svidelo mi se što su pred kraj Kushida i Shotzi funkcionisali kao utreniran tim, ali sem toga to je to. Čisto gubljenje vremena.

6/10

WWE NXT Title Match: Finn Balor (c) vs. Kyle O’Reilly

I za kraj, sjajan main event. Nije na nivou njihovog prethodnog susreta, ali to se nije ni očekivalo. Meč je bio zlato za tehničko rvanje. Svaki novi minut je bio intenzivniji od prethodnog i pored toga su imali jako lepu psihologiju u ring-u. Najviše mi se sviđa kada su oba rvača predstavljena kao egal i to je bilo prisutno u ovom meču od prvog trenutka. Sjajno.

9/10

Ukupni utisak:

Sjajna epizoda NXT-ja. Ni jedan meč nije bio prosečan, a kamoli loš. Da nije bilo nepotrebnog mixed tag meča, ova epizoda bi dobila savršen rejting. Ovako dobija za nijansu slabiji. Sjajan početak 2021 godine za NXT.

10/10

Be the first to comment on "NXT TV: New Year’s Evil (06/01/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*