NXT TV (20/01/2021) recenzija

Nastavljamo gde smo stali prošle nedelje sa Dusty Rhodes Classic-om. Ove nedelje kreće i ženski Dusty Rhodes turnir i imali smo prilike da gledamo jedan jako bitan singles meč koji je trebao da se odigra pre dve nedelje.

Ovako izgleda tabela nakon prošle nedelje (uključujući i 205).

A ovako izgleda raspored ženskih učesnika. Veći broj „random“ mečeva imamo u ženskom tag turniru, ali ako bude poput prvog meča biće dobro.

Dusty Rhodes Tag Team Classic 2021 First Round Match: Kushida and Leon Ruff vs. The Way (Austin Theory and Johnny Gargano)

Uvek volim kad bilo koji program otvorimo mečom. Sem „mržnje“ prema The Way-u ne vidim nikakve zajedničke odlike Kushida-e i Ruff-a, ali meč je bio dosta zabavan i dinamičan. Beth Phoenix je u jednom trenutku rekla kako je Theory udaren prošle nedelje u „muške klikere“. Veliki cringe. Gargano je funkcionisao kako mu i dolikuje, tako da se većina akcije svela na Theory-ja. Meč je bio ništa posebno, ali je bio dobar opener. Iznenađen sam što je The Way izgubio, ali evidentno ćemo na PPV-u gledati Kushida/Gargano s obzirom da je ovo drugi put da je Kushida pin-ovao Gargano-a.

7/10

Backstage segment između Malcom Bivens-a i Tyler Rust-a. Najavljen meč za večeras između Reed-a i Rust-a.

Karrion Kross vs. Ashante Adonis

Kross se ponovo vratio na destrukciju jobber-a. Ah. Čovek ide unazad. Nema ovde šta puno da se komentariše sem da mi Kross ni najmanje nije ubedljiv u ovakvim mečevima. Bolje bi bilo da smo gledali undead warlock-a ko prethodne dve nedelje. Bila je neka priča da Adonis sada nije sposoban da ima meč na 205, ali ništa konkretno nisu rekli.

/

Storm i Martinez imaju generičan heel promo gde se „trude“ da objasne šta ih je spojilo.

Dusty Rhodes Tag Team Classic 2021 First Round Match: Imperium (Fabian Aicnher and Marcel Barthel) vs. Lucha House Party (Lince Dorado and Gran Metalik)

Na nivou prethodnog tag meča, ali za neznatnu nijansu bolje. Imalo je strukturu klasičnog tag meča kao što to obično napominjem, ali su im se stilovi višestruko sukobili pa je bilo mnogo zabavnije za gledanje. Interesantan mi je ovaj mini push koji LHP dobija na NXT-ju i jako mi je drago zbog toga. Aichner je ovde izgledao bolje nego ikad. Nakon poraza, pojavljuje se Wolfe. Ovo je njegov zvaničan povratak u NXT od raspada Sanity-ja. Prilično solidan meč.

7/10

Woman’s Dusty Rhodes Tag Team Classic 2021 First Round Match: Mercedes Martinez and Toni Storm vs. Kacy Catanzaro and Kayden Carter

Pre meča smo imali kratku „proslavu“ gde je Beth Phoenix pričala o svim uspesima žena iz NXT-ja. Nije mi se ovo mnogo dopalo. Trajalo je sigurno nekoliko minuta duže nego što bi trebalo i desio se bullshit finish u maniru WWE-a. Pred kraj meča se Shirai pojavila i sukobila sa Martinez. Storm je ostala sama i izgubila meč. Mislim da za ovim zaista nije bilo potrebe. Kacy i Kayden su mnogo uigrane kao tag tim i nije bilo potrebe da bilo koga „štite“ kako to WWE obično voli da prikaže. Pored toga Storm i Mercedes nisu funkcionisale kako treba. Nije bilo loše, ali očekivao sam više. Mnogo je ovo bolje nego da nemamo nikakvih ženskih tag timova u NXT-ju. Nadam se da će preko turnira stvoriti barem nekoliko „kasvetnih“ ženskih tag timova.

6/10

Nakon prošlonedeljnog napada na Finn Balor-a, Balor hoće osvetu. Naravno da želi meč protiv Dunne-a (skoro sigurno na PPV-u), ali pre toga želi meč sa tag šampionima. To podrazumeva da mu treba tag partner i to će biti niko drugi nego njegov bivši rival Kyle. Meč je najavljen za narednu nedelju i mislim da će biti sjajno.

Tyler Rust vs. Bronson Reed

Nije ovo bilo dobro i ne znam što smo ovo morali da gledalo. Jasno mi je da se NXT u poslednje vreme isključivo fokusira na rvanja, ali nema baš toliko potrebe. Gledao sam ovo pre pola sata i ne znam šta bih mogao da kažem. Čudno, sporo i nikome nije koristilo. Pored toga, imalo je elemente squash meča pa ne dobija ocenu.

/

Ovo nije bio kraj pojavljivanja LHP. Pojavljuje se Escobar sa svojom ekipom, sav ponosan što je CW šampion. Proziva svakoga (uključujući i Kross-a, bila bi fora da je izašao). Na njegove prozivke se javlja LHP, ali ne sami. Ovo je bio debi Curt Stallion-a. Nisam s njim upoznat jer ne pratim 205. Najavljen meč između ove šestorice za sledeću nedelju.

Dain i Maverick su imali jako simpatičan promo. Nadam se da će da dođu makar do polufinala.

Fight Pit Match: Tommaso Ciampa vs. Timothy Thatcher

Na kraju trenutak koji smo svi čekali. Kad obično hvalim meč, kažem da je bio dobar od početka do kraja. Ovaj meč je bio bolji progresivno. Krenuo je jako loše, da bi se završio fenomenalno. To je ujedno i pohvala i osuda. Brawl na početku je bio bezveze. Nakon reklama, kada su se teleportovali u fight pit bez objašnjenja, meč se mnogo poboljšao da bi sam finish bio izvanredan. Obojica su izgledali sjajno, ali bih ipak više pohvalio Thatcher-a. Čovek je maestralan što se ovakvih mečeva tiče. Jako dobar main event.

8/10

Ukupni utisak:

Još jedna jako kvalitetna epizoda NXT-ja i odličan build za PPV. Tag mečevi solidni, početak ženskog turnira simpatičan i main event fenomenalan. Nadam se samo da nećemo na PPV-u gledati Martinez vs. Shirai jer sam ipak više za Raquel vs. Shirai. Dunne vs. Balor ima potencijala da bude MOTY kandidat. Mnogo dobro je krenuo NXT ovu godinu i deluje mi da se stvari drastično poboljšavaju.

8/10

Be the first to comment on "NXT TV (20/01/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*