NXT TV (13/01/2021) recenzija

Nakon izvanredne novogodišnje specijalne epizode na red je došao „Dusty Rhodes Tag Team Classic 2021“. WWE turniri su u poretklih nekoliko godina bili odlični, a i ove godine se smeši da bude tako. Ispod imate tabelu sa svim učesnicima ove godine. Turnir će se odvijati i na 205 brendu.

Pored toga, od sledeće nedelje kreće i ženski tag turnir. Za sada su najavljena četiri tima: Kacy Catanzaro/Kayden Carter, Toni Storm/Mercedes Martinez, Shotzi Blackheart/Ember Moon i Candice LeRae/Indi Hartwell. Ženski tag timovi na prvi pogled deluju prilično random, ali videćemo kako će se turnir odviti.

Epizoda je bila prilično kvalitetna i zabavna. Uvek sam fan dobrog tag rvanja, a NXT je jedino mesto u WWE-u gde tako nešto možete da gledate. Pored toga ovu epizodu je obeležio debi MSK-a (Rascalz u Impact-u).

Candice LeRae vs. Shotzi Blackheart

Krećemo sa najiritantnijim rvačem (po mom skromnom mišljenju) u NXT-ju tj. Shotzi Blackheart. Kada vidim onaj tenk i nju kako arlauče, želudac mi se prevrne. Prethodne nedelje smo ih gledali u onom mixed man tag meču, a sada imamo i singles meč. Vrlo prozaično urađeno, iako ne nužno loše. Svelo se na dominaciju Shotzi i heel pobede Candice. Indi se naravno uključila da bi Candice cementirala svoju poziciju glavnog ženskog heel-a u NXT-ju. Meč se završio jednim prilično lošim „spinning neckbreaker“-om. Solidan meč.

7/10

Sledeći protivnik Balor-u za NXT titulu je Pete Dunne. Lep promo segment između njih dvojice. Balor je delovao ubedljivo i na mikrofonu i u ringu. Nagovestili su potencijalnu saradnju između Undisputed Era-e i Finn Balor. Klasična priča, neprijatelj mog neprijatelja mi je prijatelj.

Dusty Rhodes Tag Team Classic 2021 First Round Match: Ever-Rise (Chase Parker and Matt Martel) vs. The Grizzled Young Veterans (James Drake and Zack Gibson)

Dobar će ovo biti turnir za GYV. Plašio sam se da će Ever-Rise biti predstavljen kao klasičan jobber tim, ali ni najmanje to nije bio slučaj. Čak su imali jako dobru psihologiju i veću dozu agresivnosti nego što sam očekivao. Naravno, svelo se na klasičnu heel tag team formulu. Izolujemo jednog člana, u nekom trenutku se desi hot tag i na kraju pobeda. Veću su sinergiju imali GYV nego obično. Još jedan sasvim solidan tag team meč.

7/10

Johnny Gargano vs. Dexter Lumis

Evo još jednog meča nalik na ženski singles meč, samo još gori. Imam osećaj da Dexter Lumis prilično brzo dosadi. Čovek ima iste manevre i poteze, pa s obzirom da ne priča to izgleda jako monotono. Nije se ni Gargano nešto posebno potudio. Lepo je reagovao na Lumis-ovo bečenje, ali do samog kraja nismo videlo mnogo šta. Lumis me podseća na modernu verziju Boogeyman-a. Pred kraj Lumis hvata Gargano-a u „silence“, ali nakon intervencije Theory-ja, Lumis gubi meč. Nakon meča je usledio napad na Lumis-a, ali je Kushida došao da ga odbrani (?). Kushida sledeći kandidat na NA titulu. Najslabiji meč večeri.

6/10

Promo segment između Thatcher-a i Ciampa-e. Meč koji je trebao da se odigra prošle nedelje, gledamo sledeće nedelje. Drago mi je da nije bila nikakva ozbiljna povreda.

Dusty Rhodes Tag Team Classic 2021 First Round Match: Isaiah Scott and Jake Atlas vs. MSK (Nash Carter and Wes Lee)

Konačno i taj debi o kojem smo dugo pričali. Prvenstveno, moram da pohvalim komentatore jer su se stvarno trudili da na svaki način predstave MSK kao kredibilan tag team. Retko kada to viđamo na main roster-u. Sam meč je bio školski primer spotfest-a (pre bih rekao spotfiesta). Ovo im je bio debi tako da nemam problem s tim. Sasvim korektan početak jednog, nadam se, dobrog run-a.

7/10

Xia Li vs. Valentina Feroz

Klasika. Kao i prošle nedelje, s tim da je undead warlock ovog puta komandovao da se napad nastavi nakon meča. Undead warlock je bio zadovoljan.

/

Dusty Rhodes Tag Team Classic 2021 First Round Match: Breezango (Fandango and Tyler Breeze) vs. The Undisputed Era (Adam Cole and Roderick Strong)

I na kraju najuzbudljiviji i najneizvesniji meč prvog kola. Ovo je komotno moglo da bude finale. Meč je bio za nijansu slabiji od onog meča za titulu, ali svakako najkvalitetniji meč ove večeri. Odlično su se podelili Breeze na Cole-a i Fandango na Strong-a. Najbolji delovi meča su bili između prve dvojice. Odlično su predstavili kako, skoro pa, identično razmišljaju. Dunne/Burch/Lorcan su upali u jednom trenutku. Očekivao sam da će to da košta UE-u meča, ali to nije bio slučaj. Krivo mi je što Breezango ispada u prvom kolu, ali šta je tu je. Odličan meč.

8/10

Ukupni utisak:

Veliki sam fan tag rvanja, pa mi je ova epizoda legla ko budali šamar. Čak su i singles mečevi (koji se vrte u krug regularno) bili solidni. MSK je imao odličan debi i drago mi je da gledamo ženski tag turnir sledeće nedelje. Još ako pobednik ženskog turnira ide na ženske tag titule. Uf.

9/10

Be the first to comment on "NXT TV (13/01/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*