NXT TV (10/02/2021) recenzija

Poslednji NXT pred TakeOver i ponovo je zabava bila zagarantovana. Epizoda nije imala taj go home osećaj, isključivo zbog broja tag tim mečeva, ali su lepo predstavili rivalstva i mečeve preko video paketa. Nisam mnogo veliki fan feud-a između Kushida-e i Gargano-a, ali je čak i taj segment jako kreativno predstavljen. Sve u svemu, još jedna, jako lepo skockana epizoda.

Dusty Rhodes Tag Team Classic 2021 Semi Final Match: MSK (Nash Carter and Wes Lee) vs. Legado del Fantasma (Joaquin Wilde and Raul Mendoza)

Otvorili smo veče mečom koji je, po mom mišljenju, bio MOTN. MSK je imao mnogo kvalitetne mečeve od kada su se pojavili, ali ovo je bio najbolji za sada. Nismo imali prilike da gledamo mnogo LDF u poslednje vreme, pa čovek može da zaboravi koliko su kvalitetni. Možda će neko zameriti ovom meču što je bio spotfest, ali treba da se uzme u obzir i odlična psiholija, pa ne bih mogao ovo da okarakterišem kao spotfest. Jako lepo realizovano, ne pamtim kad sam se poslednji put ovako dobro proveo gledajući Dusty Rhodes turnir.

8/10

Xia Li vs. Cora Jade

Xia Li je u pratnji undead warlock-a imala još jedan squash meč. Konačno su krenuli da rade nešto sa njom. Pokrenut je feud između nje i Kacy/Kayden jer je undead warlock to naredio. Ovo mi sve deluje jako apskratno, kao da gledam WCW iz ranih 90ih.

/

Videli smo Regal-a kako u svojoj kancelariji susreće Scarlett. Zahteva da Kross dobije meč sa Escobar-om i taj meč je zakazan za sledeću nedelju. Jako čudan feud, bez nekog naročitog smisla, ali nadam se da će meč biti makar solidan.

The Way segment

Odličan promo segement The Way-a. Gargano je probao da isfolira povredu ruke nakon prošlonedeljnih događaja. Regal je shvatio šta radi i meč na TakeOver-u nije otkazan. Iako Gargano-ov heel lik nije neka novina, svakako prija da imamo ovakvu personu na roster-u.

Women’s Dusty Rhodes Tag Team Classic 2021 Semi Final Match: Ember Moon and Shotzi Blackheart vs. The Way (Candice LeRae and Indi Hartwell)

Kad vidim Shotzi sa njenim tenkićem, nešto u meni umre. Meč nije bio loš, čak su oba tima imala jako lepu hemiju, ali bilo je strašno dosadno. Sigurno je trajao 5 minuta više nego što bi trebao. Uz to, nekoliko poteza je mnogo loše izvedeno (tu pre svega mislim na LeRae-in suicide dive). Nisam fan izbora protivnika, ali se samo nadam da oni neće pobediti ceo turnir. Inače Regal je najavio da će pobednik ženskog tag turnira dobiti meč za ženske tag pojaseve. Na TakeOver-u gledamo Raquel/Dakota vs. Ember/Shotzi. Meč koji me najmanje interesuje sa celog card-a.

6/10

Santos deluje prilično samouvereno pred svoj meč sledeće nedelje. U bizarne situacije sebe stavlja WWE. Ne bi imalo smisla da se Santos boji pošto ga predstavljaju kao dominantnog šampiona, a sa druge strane bi trebao da se boji jer tako predstavljaju Kross-a od kada se pojavio. Još jednom, meč od koga ne znam ni sam šta da očekujem

Kushida vs. Austin Theory

Drugi meč pripadnika The Way-a i ujedno najgori meč cele večeri. Dosadno, naporno i nepotrebno. Skoro ceo meč je Theory dominirao, Kushida preuzeo vođstvo pred kraj i onda se upleo Gargano i meč se završio diskvalifikacijom. Uz sve to se Lumis pojavio da pomogne Kushida-i. Mnogo, ali mnogo ga je Kushida na*ebo ako izgubi ovaj meč.

5/10

Videli smo Kross-a u backstage-u kako napada pripadnike LDF-ma. Brate, boriš se protiv cruiserweight-a, ko treba da te shvati ozbiljno? Razumem da nisu hteli odmah da ga stave u main event scenu, ali ovo je baš nepotrebno i isforsirano.

Cameron Grimes promo

Cameron Grimes je biser. Jedna od retkih svetlih tačaka u celom WWE-u. Ovo je bio jedan od najboljih promo-a koje sam čuo do sada u godini. Iskreno svima preporučujem da odgledaju. Brilijantno.

Dusty Rhodes Tag Team Classic 2021 Semi Final Match: Timothy Thatcher and Tommaso Ciampa vs. The Grizzled Young Veterans (Zack Gibson and James Drake)

Veče smo završili pretposlednjim mečom u Dusty Rhodes turniru. Veliki sam fan GYV još od perioda kada su radili za Progress. Jako zabavan i dinamičan tag meč. Za nijansu gori od UE vs. Thatcher/Cimpa, ali svakako dobro. Struktuiran je klasično, ali niko ne može da me ubedi da Ciampa nije jedan od najboljih „hot tag“ rvača u NXT-ju. Smislen izbor pobednika i radujem se GYV vs. MSK. Po meni je ovo definicija dream match-a.

7/10

Ukupni utisak:

Rekoh već, epizoda nije imala taj go home osećaj, ali je svakako bila dobra. Svi mečevi na TakeOver-u me interesuju, posebno Storm vs. Martinez vs. Shirai. Ne znam šta se dešava sa Escobar/Kross i Theory/Lumis feud-om, ali oba imaju dosta potencijala. Za kraj, evo još jedna slika Cameron Grimes-a jer je čovek genije.

8/10

Be the first to comment on "NXT TV (10/02/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*