NXT TV (03/02/2021) recenzija

Prošle nedelje nisam stigao da odgledam NXT, ali sada se vraćamo jači nego ikad. Nastavljamo gde smo stali tj. sa muškim i ženskim Dusty Rhodes klasikom. Moram da priznam da su me rezultati muškog turnira iznenadili. Nisam očekivao da će ovi timovi stići do polufinala, ali o tome nešto kasnije. Uzgred, nastavlja se i priprema za TakeOver koji se dešava sledeće nedelje. Za sada su najavljena tri meča: Io Shirai vs. Toni Storm vs. Mercedes Martinez za žensku titulu, Finn Balor vs. Pete Dunne za NXT titulu i Johnny Gargano vs. KUSHIDA za NA titulu. Pored toga, na PPV-u ćemo gledati finale oba turnira. Simpatičan card za TakeOver.

Women’s Dusty Rhodes Tag Team Classic 2021 Semi Final Match: Dakota Kai and Raquel Gonzalez vs. Kacy Catenzaro and Kayden Carter

Otvorili smo meč prvim polufinalom. Bilo je bolje nego što sam očekivao. Već sam rekao da su mi ženski tag timovi u većini slučajeva random, pa se neću ponavljati. Vidi se da već neko vreme pokušavaju da prestave Raquel kao sledećeg kredibilnog oponenta za žensku titulu i tu priču su u ovom meču nastavili. Jedino što mi se ne sviđa u tome je relativizacija Dakota-e Kai. Heel turn za nju ništa nije učinio. Ostalo je bilo manje-više klasično. Face tim su predstavljeni kao underdog, a sa druge strane Raquel je radila dobar deo posla. Očekivano. Moram da pohvalim spot gde je Kacy skočila sa stuba. Delovalo je prilično opasno. Solidan meč. Iskreno se više radujem drugom polufinalnom meču.

6/10

Toni Storm je imala kraći promo gde govori o meču na TakeOver-u. Verovatno sam u manjini, ali voleo bih da ona osvoji titulu.

Austin Theory vs. Leon Ruff

Evo jednog krajnje nepotrebnog meča. Nije trajalo dugo, ali subjektivni osećaj je bio da je trajao duplo više. Ne znam kakav feud postoji između njih dvojice i da li uopšte postoji. Struktura je bila prozaična. Theory kreće na Ruff-a žestoko, pred kraj meča Ruff uzvraća udarac da bi na kraju heel ipak pobedio. Mnogo dosadno.

5/10

Undead warlock je u stvari žena. Ćerka kralja koja je naučila magijske veštine od zmaja da bi se sukobila sa svojim bratom. Nisam nadrogiran, samo pratim profesionalno rvanje.

Dusty Rhodes Tag Team Classic 2021 Quarter Final Match: The Lucha House Party (Gran Metalik and Lince Dorado) vs. Legado del Fantasma (Joaquin Wilde and Raul Mendoza)

Čist lucha libre meč u sred WWE-a. I bilo je jako dobro. Stilovi su im u potpunosti bili kompatibilni i meč je bio strašno zabavan za gledanje. Uz to je bio i jako neizvestan. Možda vas to čudi jer pričam o House Party, ali čini mi se da su dobili malo veći push na NXT-ju. Ne bih imao ništa protiv da ih vrate u nekom trenutku na „treći brend“. Jedan od najboljih turnirskih mečeva za sad. Preporuka.

8/10

Mučeni WWE. Mora da dovodi Edge-a na NXT da bi poboljšali rejtinge. U tom trenutku su baš izgledali jadno. Nebitno, Dunne i Balor su imali verbalnu konfrontaciju u ringu. Tu je i najavljen njihov meč za titulu. Ničim izazvano se pojavljuje Edge da ih malo pohvali i malo više pripreti. Znamo svi da nećemo gledati Edge vs. Balor na Maniji i ne vidim čemu ovo. Čak bih rekao da je Edge imao jedan mnogo bolji promo kasnije na programu.

Još jedna najava se desila u promo segmentu sa Johnny Gargano-om, a to je meč za NA titulu. Cela ova priča oko „the way-a“ mi je u početku bila iritantna, ali kako vreme prolazi sve više i više mi prirasta srcu. Priprema za ovaj meč skoro pa da nije ni postojala, ali svakako mnogo očekujem od njihovog meča.

Toni Storm vs. Jessi Kamea

Tehnički gledano, ovo nije bio meč. Krenule su lepo da bi se onda pojavila Martinez i započela brawl između nje i Storm. Pojavila nam se i šampionka koja je uradila jedan predivan moonsault. Nadam se da će konačno skinuti titulu sa Shirai. Jeste da je u ringu nenormalno kvalitetna, ali strašno joj fali harizma.

/

WWE NXT Cruiserweight Title Match: Santos Escobar (c) vs. Curt Stallion

Čemu ovakav booking? Sa par izuzetaka jobber meč koji je trajao 14 minuta. Uz to, Scarlett je nadzirala ceo meč. Nakon meča se pojavio Kross koji je, valjda, izazvao Escobar-a na meč. To pa tek nema smisla. Imao sam utisak da se Escobar ni najmanje ni potrudio, a upravljao je brzinom i tokom meča. Pred sam kraj je Stallion pokazao zašto je uopšte u konkurenciji za titulu, ali nedovoljno za sve koji ne prati redovno 205. Mogao je ovo da bude jako dobar meč, a pretvorili su ga u čisto gubljenje vremena.

5/10

Ništa se neće desiti povodom ovog, ali Edge i Kross su imali sjajan backstage segment. Preporučujem vam da pogledate, traje samo nekoliko minuta.

Dusty Rhodes Tag Team Classic 2021 Quarter Final Match: Timothy Thatcher and Tommaso Ciampa vs. The Undisputed Era (Adam Cole and Roderick Strong)

Sjajan main event, iako nisam imao pojma da su Thatcher i Ciampa tim. Fenomenalno je stuktuiran, Ciampa na Cole-a i Thatcher na Strong-a. Pored toga, vidi se da doskorašnji rivali imaju sjajnu hemiju zajedno, što kao rivali što kao tim. Najbolje interakcije su bile između Ciampa-e i Cole-a i podsetilo me je na njihovo pređašnje rivalstvo. Brzo, energično i strašno neizvesno. Svaka čast za svu četvoricu.

10/10

Ukupni utisak:

Jedna prilično prosečna epizoda sa sjajnim main event-om. Poslednja četiri tima su MSK, Grizzled Young Veterans, Legado Del Fantasma i Thatcher/Ciampa. Sledeće nedelje se odlučuje koga ćemo gledati na TakeOver-u i za koja god dva tima da se odluče, biće jako dobar meč. Što se ženskog turnira tiče, prvi finalisti su Kai/Gonzalez, a sledeće nedelje gledamo drugo polufinale između Blackheart/Moon vs. The Way. Manje sam zainteresovan za taj turnir, ali svakako očekujem makar prosečno finale. Smeši se da će ovaj TakeOver biti bolji od prethodnog.

8/10

Be the first to comment on "NXT TV (03/02/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*