NXT Takeover: Toronto recenzija

Još jedan Takeover je iza nas, a koliko se toga urednicima ProHrvanja svidjelo ili nije svidjelo, pročitajte u nastavku.

 

007_nxt_11192016ej_0605-cc2b7d7d2acf28be8c277bcc6a04ebe3

Bobby Roode vs Tye Dillinger

Alen Butumović: Znao sam kako će ovo biti opener i naravno da je to bila izvanredna odluka. Zašto? Zato što imamo borbu dva kanadska hrvača usred Kanade. Atmosfera nije mogla biti bolja za početak jednoga showa, a njih dvojica su tu atmosferu popratili s jednim jako lijepim mečom. Možda ovo ne bi bio tako dobar meč da se recimo dogodio u Full Sailu, tako da je publika sasvim sigurno pomogla, ali akcija je bila sasvim solidna, i dok nisu radili nikakve previše atraktivne poteze, bilo je dovoljno toga dobroga da me zadrži zainteresiranog. Isto tako smo vidjeli izvanredno izdanje Dillingera, super je bookiran u meču i imao je mnogo šansi za pobjedu, tako da bez obzira na poraz, nije ispao nimalo slabo. Predvidio sam pobjedu Roodea, što je sasvim u redu. On će vjerojatno krenuti na pojas tako da mu je ova pobjeda i nužna. Rekoh, Dillinger je više dobio nego izgubio ovim porazom, a sudeći kako je ono nakon meča izgledao kao opraštanje od publike, možda ga uskoro vidimo i na glavnom rosteru. U posljednjih nekoliko mečeva, ali i u ovom ponajprije je pokazao da može biti veoma dobar kad dobije prilike, a s ovako popularnim gimmickom može lako lagano funkcionirati na glavnom rosteru.

Vedran Karlić: Sjajan izbor za otvaranje, Booby Roode i njegova pjesma jednostavno odmah podigne i postavi atmosferu. No to nije zasjenilo meč, on i Dillinger su ispričali jako lijepu priču i odradili prilično kvalitetan meč, uz formulu bez velikih poteza mogli su dodati još malo dinamike i ubrzati tempo. Iako je Dillinger izgubio pokazao je dosta toga, mislim da bi ga trebali staviti u mečeve gdje dobiva, vrlo je zabavan i publika ga voli.

009_nxt_11192016ej_0727-28f7e17c8a6167ec1eb2d901b9ec4255

TM-61 vs Authors of Pain – Dusty Rhodes Tag Team Classic finale

Alen Butumović: Najlošiji meč na showu, ali svejedno prilično dobar meč. Bilo je definitivno boljih mečeva u turniru, no što je ovaj meč učinilo posebnim je bila stipulacija kojom se Paul Ellering nije mogao umiješati u meč. Ja sam razumio kako će on jednostavno biti ostavljen u backstageu, ali ovako nešto nisam očekivao, tako da sam se i iznenadio. Izgledalo je jako old-school jer se tako nešto koristilo prije, i dok je izgledalo pomalo nasumično u kontekstu ovoga meča jer je to bila reklama za nekakav Crash Cage, bilo je dobar dodatak meč i omogućilo je da se izvede definitivno najljepši spot meča kada je Thorne skočio sa željezne konstrukcije na AoP. I ovdje sam pobjednika predvidio, no nemam puno problema s time. AoP će sada vjerojatno na titule, što će biti zanimljivo. Solidan meč.

Vedran Karlić: Turnir je imao boljih mečeva, ovaj je izgledao malo nespretno i u konačnici nije pomogao podići turnir na jednu veću razinu, nadograditi ono što je lani napravljeno. Bilo je fora ideja, recimo kavez iznad ringa mi je bio dobra ideja, iako je Regal mogao znati da se kroz njega nešto može dodati, što sam znao da će se dogoditi, a trebao je i on ako je htio da ‘nema uplitanja’. To uplitanje na kraju nije nikako pomoglo, nisam siguran da li je kraj loše izveden ili ne, pošto udarca lancem nije bilo i na kraju je TM-61 čisto izgubio. Van toga, moram pohvaliti sjajan skok kojeg je Thorne izveo.

021_nxt_11192016jg_0908-2e81d242cace5dea5db7828eb143a7e9

The Revival (c) vs #DIY – 2/3 falls meč za NXT Tag Team titule

Alen Butumović: Ja jednostavno nemam riječi za ovaj meč. Bilo je toliko dobro da su uspjeli nadmašiti svaki tag team meč u povijesti NXT-a, ali se i probiti na listu top 3 NXT meča ikada. Isto tako, jedan od najboljih tag team mečeva u zadnjih nekoliko godina. Koliko je sam meč bio dobar, sami ćete shvatiti kada ga pogledate, jer ga morate pogledati, a ja vam riječima ne mogu dočarati tu magiju. Samo ću reći da toliko inovacije u nekom meču, a da pritom ne koriste neke atraktivne highflying poteze, nisam dugo vidio. Revival je oduvijek bio fantastičan tim koji toliko pazi i na najmanje detalje u meču, a njihovi pokušaji nadmudrivanja i varanja zapravo nisu mutavi kao što je to kod većine timova nego sve ima svoj tijek, sve ima svoje zašto i zato. Njihov rad je baziran na tako jednostavnim potezima i mat worku, ali kada svaki potez odrade savršeno, onda to izgleda tako dobro. Gargano i Ciampa su jako uspješni kao tim i drago mi je da su ostali u tom obliku jer sudeći po ovome meču, imaju kemiju i karizmu, a i popularnost. Svaki fall u ovome meču je bio fantastično izgrađen. Završetak prvog je došao iznenada, ali je završni spot bio toliko dobar da sam ustao sa stolice. Drugi spot je bila više back-and-forth akcija, ali se razvila na neku sljedeću razinu koja nas je dovela do trećeg falla koji je bio nevjerojatan. Imali smo mnogo callback spotova, od kojih je i onaj završni potez iz Brooklyna kada je Wilder s Inverted Figure Four Leg Lockom uzeo pobjedu. Ovdje se to naravno nije dogodilo, ali je bilo savršeno za izgrađivanje napetosti. I onda imamo krađu finishera, ali ne, ni tu nije meč završio nego je još potrajao koji trenutak kada su #DIY stavili Revival u dvostruki zahvat i ovu su tapkali. Nevjerojatno dobro. Više neću govoriti, otiđite pogledati ovaj meč.

Vedran Karlić: Meč večeri. Za mene čak i NXT meč godine, bolji do Zayn vs Nakamura, u njemu je protivnik bio predvidljiv, ovdje ne. Bilo je prekrasno od početka do kraja. Tempo je bio izvanredan, cijelo vrijeme se nešto događalo, a čak i onda kada je bilo pauza onda je to bilo zbog priče. #DIY je sjajno odradio ulogu pozitivaca, Johnny Wrestling je cijeli meč bio žrtva naprosto sjajnog Revivala. Malo koji tim u wrestling svijetu zna tako sjajno i pametno varati. Sve što rade je smisleno, inovativno i učinkovito. Sitnice u potezima su im fantastične, samo pogledajte kako iskoriste svaku sitnu priliku za zadati koji udarac više, ili kako se postavljaju kada treba blokirati pokušaj prekidanja pina.  Svaki od tri falla bio je izvanredan, baš kao i neke kombinacije u meču, a onaj potez koji je odlučio meč je bio vrhunski odrađen – kada Dash i Dawson jedan pokušavaju jedan drugoga natjerati da ne tapkaju. Mogao bih pisati i pričati o ovom meču još dugo, no učinite si uslugu i pogledajte ovaj meč.

032_nxt_11192016jg_1679-c90b49a0dfb9e221488099f5d36a27de

Asuka (c) vs Mickie James – NXT Women’s titula

Alen Butumović: Mickie James nije izgubila niti malo kvalitete u ringu. Barem je tako izgledalo u ovome meču. Čak i dosta bolje nego što sam očekivao. Išli su pričom da je Mickie uspjela kontrirati sve što je Asuka pokušala napraviti i to mi se svidjelo. Nekoliko lijepih tranzicija u zahvate i naravno udaraca. Završetak mi je malo došao naglo i mogli su ga možda bolje izgraditi jer je Mickie nekako prebrzo tapkala. No, pobjednik sasvim očekivan i sviđa mi se kako je Asuka imala naznake negativca tijekom i nakon meča kada nije htjela pružiti ruku poštovanja. To će joj dobro doći s obzirom da je Ember Moon vjerojatno sljedeća izazivačica te treba malo razlike u polaritetu. Veoma dobar meč.

Vedran Karlić: Meni je ovo bio najlošiji meč večeri, em je došao nakon fantastičnog meča, em je pobjednik bio jasan. Daleko od toga da nije bilo nekih sjajnih stvari u njemu, bilo je, Mickie je pokazala kako još ima elana u njoj. No Asuka je naprosto iznad svih, i to je razlog malog para ženske divizije. Teško je bilo koga gurnuti protiv nje, to je trenutno kao da je nekoga gurneš pod bus.

039_nxt_11192016ej_2581-3feeee72171c540e7e38600492787fc8

Shinsuke Nakamura (c) vs Samoa Joe – NXT titula

Alen Butumović: Ovo mi je bio odličan meč koji je mogao biti još i bolji da nismo imali taj problem sellanja kod Nakamure koje postao njegov glavni problem tijekom svakog meča. Brooklyn meč je bio bolji s te strane jer tada to nije bilo tako istaknuto, dok je ovaj meč bio baziran na leg worku Joea sredinom meča i Nakamura je nekako to zanemario pri kraju. No, ovaj meč je imao nešto što nisam osjetio u njihovom Brooklyn meču, a to je intezivnost u potezima i udarcima. Dosta žustriji meč je bio, s mnogo više udaraca koji su izgledali u redu, ali dosta atraktivnijom akcijom. Spot sa stepenicama mi se svidio, ali kvalitetu meču dodaje i sam završetak kojeg nisam očekivao. Nisam baš očekivao da će Nakamura tek tako izgubiti pojas jer sam mislio da će on biti lice NXT-a duže vrijeme. No, ja se neću buniti iz mnogo razloga. Prvo, iako je ta pobjeda iznenadna, nije nimalo loš potez jer je Joe fantastično bookiran tijekom ovog feuda. Drugo, iskopali su se iz te formule da bivši prvak uvijek izgubi u svom revanšu i onda prijeđe na glavni roster. Sada imamo nepredvidljivu situaciju jer svi smo očekivali da će Joe otići na glavni roster, a taj netko bi sada mogao biti Nakamura. U svakom slučaju izvanredno odrađen završetak koji se može vidjeti po reakcijama publike (podsjetilo me na Undertakerov WM poraz u neku ruku), a sada ostaje vidjeti hoćemo li dobiti trilogiju njihovih mečeva.

Vedran Karlić: Sjajan meč s vrlo dobrim krajem. Joe je bio čista agresija u trenutcima kada je tražio revanš, a istu je pokazao i u meču, no Nakamura mu nije ostao dužan. Na kraju je Joe, kraj svih ljudi koji su držali taj pojas, postao prvi dvostruki prvak. I to me iznenađuje, uz ulazak kojeg je Nakamura imao, i uz činjenicu kako je tek nedavno ugrabio pojas, bio sam siguran kada je meč kretao da će otići u njegovom smjeru. Neka, ovo je bila dobra odluka kako bi imali još koji meč. Otprilike slična situacija kada su Balor i Joe imali nekoliko mečeva – tada, baš kao ni sada, nije bilo nikoga tko je spreman krenuti za naslov. Roode još nije tu, a on je najbliži.

Ukupno mišljenje:

Alen Butumović: Ponajbolji Takeover u povijesti. Svaki meč je bio dobar u svoju ruku, a najlošiji meč je bio svejedno dobar, dok je onaj najbolji u top 5 mečeva godine po meni, radilo se to o WWE-u ili u globalu. Stvarno sjajan show koji se nikad nije činio dugačkim, a bio je prepun izvrsnih trenutaka. Pogledajte ga.

Vedran Karlić: Jedan od najboljih Takeovera. Bilo je nekih slabijih stvari, ali svi mečevi su dobili minutažu i priče su se sjajno razvile.

Najbolji meč na showu?

View Results

Loading ... Loading ...

Be the first to comment on "NXT Takeover: Toronto recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*