NXT Takeover: San Antonio recenzija

Još jedan Takeover je iza nas, što znači da je vrijeme za još jednu analizu ProHrvanja. Što se dogodilo, što je bilo dobro, što je bilo loše – pročitajte u nastavku.

Eric Young vs Tye Dillinger

Alen Butumović: Zabavan i energetičan opener, to je ono što sam i tražio. Nije bio na razini Roode/Dillinger meča iz Toronta, ali je Dillinger još jednom pokazao kako je savršen odabir za početak showa jer zna podići publiku, a to je upravo napravio ovdje. Young je bio solidan, no Dillinger je zaista još jednom zasjao u meču. Njegov poraz mi je bio očekivan, iako bih htio da napokon ostvari neku značajniju pobjedu zato što to zaslužuje. Kraj je odrađen prilično jednostavno, ali prilično dobro – ostatak SAnitY omeo je Dillingera koji se pokušao oduprijeti, ali nije uspio. Nije izašao oštećen iz ovog meča, a Young je ostvario jednu dosta značajnu pobjedu. Baš me zanima što je sljedeće za Dillingera i hoćemo li ga vidjeti u Rumbleu večeras.

Emir Ahmethodžić: Opener je bio dosta kul. Zabavan match sa sjajnom dinamikom između Younga i Dillingera. Dillinger je dobro radio face spotove, a Young je predstavljao dobrog heela koji je kupio heat kroz cijeli match. U redu je što je Dillinger izgubio, vjerovatno će debitirati na Rumbleu i NXT ostavlja iza sebe.

Andrade ‘Cien’ Almas vs Roderick Strong

Alen Butumović: Dobio sam upravo ono što sam htio. Pošteno su se istukli i napravili jedan jako zabavan meč koji se bazirao na odličnim izmjenama udaraca. Almas je napokon imao taj performans koji je pokazao da može biti super. Strong je bio standardno kvalitetan. U nekim drugim okolnostima i s većom minutažom, mogli bi napraviti i mnogo bolji meč koji bi prešao četiri zvjezdice, ali kao jedan mid-card meč na Takeoveru, jako sam zadovoljan. Strong je ostvario pobjedu, što je bilo očekivano, no ja bih volio da se ovo na neki način nastavi i da dobijemo još koji meč od njih dvojice. Ne vjerujem da će Strong još na pojas, a Almas će ostati u poziciji u kojoj trenutno je, tako da zašto ne produžiti ovo do Orlanda.

Emir Ahmethodžić: Ovo je bio malo bolji match. Iako je Almas pokazao dosta ovdje, nekako mi je više djelovalo kao egzibicija za Stronga, koji je bio odličan. Mislim da će on brzo naći ritam i da bi mogao izazvati za titulu kada Nakamura i Roode završe svoje. Almas neće biti tako uspješan, ali mi se više dopada sada nego u prijašnjim matchevima. To je dobro, znači da napreduje i da će samo biti bolji.

NXT Tag Team titule: #DIY vs Authors of Pain

Alen Butumović: Gargano i Ciampa sve više pokazuju zašto postaju jedan od najboljih timova u wrestlingu danas. Ovaj meč je bio ogledan primjer. Zaista prelijep meč u kojem su prvaci bili u ulozi underdoga, dok su se Autori Boli pokazali kao jednim veoma kvalitetnim timom. Nikada nisam sumnjao u njih, rekao sam da su dobri, ali to su trebali potvrditi u ovom meču i to su bome napravili, daleko njihov najbolji meč. Ovim mečom se nastavlja tradicija fantastičnih Tag Team mečeva na Takeoveru, čak i kada nisam očekivao da će to tako biti jer je ovo vidno slabiji meč na papiru od recimo Revival/DIY meča. No, AoP su bili kvalitetni, a Gargano i Ciampa su bili na najvećoj razini. Ostajem sve više impresioniran Ciampom koji je danas imao fantastičnu izvedbu. Njegovi hot tagovi su sjajni, a ona dva German Suplexa su bila izvrsna. I obožavam onaj callback spot na završetak Toronto meča. Tim su Gargano i Ciampa htjeli i ovdje uzeti pobjedu, ali nisu nego su kontrirani. Nisam znao tko će pobijediti ovdje, mislio sam da neće doći do promjene prvaka, ali je ipak došlo. Ja se ne bunim, ako su AoP išta pokazali, to je da su kvalitetni i da su spremni nositi te titule. Veselim se potencijalnom revanšu.

Emir Ahmethodžić: Ovo je super bilo, MOTN. Priča između ova dva tima je bila odlično konstruisana, i napravljena je jasna distinkcija između underdog prvaka i monster izazivača. Zabavna ofanziva na obje strane, legit zabavni near fallovi, i mislio sam kako bi DIY trebali retainati, ali su bookeri povukli dobar potez i odmah gurnuli AoP u vatru. Da vidimo kakvi će biti kao prvaci, ali ako je suditi po ovom matchu, očekuje nas još jedno zabavno razdoblje u NXT tag team diviziji.

Rollins-Triple H konfrontacija

Alen Butumović: Ovo je nešto što sam predvidio za United Kingdom turnir na forumu, ali se ipak dogodilo ovdje i drago mi je zbog toga. Ima itekako smisla da se Rollins pojavi ovdje jer zna da je Triple H negdje tu također. Tako da je ovo bilo sjajno odrađeno, napokon nekakav pošten hype za njihov feud. Rollins je imao sjajan promo. Veselim se vidjeti nastavak ovoga, možda već večeras na Rumbleu.

Emir Ahmethodžić: Zanimljivo kako je NXT uspio više razviti ovaj rivalitet u jednoj noći nego je main roster u četiri mjeseca. Rollins je bio jako dobar u ovom segmentu, i ovo je unaprijedilo njihovu priču. Trebao bi još Rollins napasti Triple Ha u backstageu na Rumbleu i da konačno zakuhamo ovaj rivalitet kako treba.

NXT Women’s titula: Asuka (c) vs Peyton Royce vs Billie Kay vs Nikki Cross

Alen Butumović: Cure su izvukle maksimum iz minutaže koju su dobile. Mislim kako je meč trebao trajati dulje, ali ga je nešto možda spriječilo pa je završio tako brzo. No, jako mi se svidjelo kako su iskoristili vrijeme, bilo je nekoliko sjajnih spotova. U prvom dijelu meča je zasjala Nikki Cross koja se riješila Asuke a onda na kratko i Peyton i Kay. No, onda je uslijedila sredina i jako mi se svidjelo što su ondje napravili. Očekivao sam da će Royce i Kay biti bookirane kao kukavice, ali onaj Superplex kroz stol je bio totalno neočekivan, a opet tako izvanredan spot. Na kraju je Asuka zadržala titulu, što je bilo i moje predviđanje. Zadovoljan sam sve u svemu, nitko nije izašao oštećen iz ovoga meča. Nikki je zaštićena u porazu i možda bi ona mogla nastaviti svoj lov na pojas.

Emir Ahmethodžić: Ovaj match je bio dosta bolji nego što sam očekivao. Nikki Cross mi je postala najdraža djevojka na NXT rosteru. Dobra je u ringu, fantastično obrađuje svoj lik, jedina zamjerka mi je što je svoje ludilo pojačala na 17, a ja bih to smanjio barem na 11. Uprkos tome, ima i petlje za spotove koje inače djevojke ne rade, tipa onaj table spot. Bit će ona dobra. Billie Kay i Peyton Royce su isto odlične bile u svojoj ulozi. Za promjenu su dvije prijateljice u F4W/Triple threat matchevima stvarno radile zajedno i željele zajedno uzeti titulu, što je fino osvježenje. Asuka je po meni imala najbolji nastup u dugo vremena, ali ne volim način na koji je nastupila. Da pojasnim, ovaj booking Asuke liči na booking Lesnara, samo što će Asuka uvijek raditi kickove umjesto German Suplexe. Ne dopada mi se to ako idu u tom smjeru. Uglavnom, Asuka je očekivano retainala na kraju, i mislim da je jedini put sada Asuka vs Cross za naredni Takeover.

NXT titula: Shinsuke Nakamura (c) vs Bobby Roode

Alen Butumović: Rekao sam u predviđanjima kako ovo vjerojatno neće biti odličan meč, ali lagao bih sam sebe kada bih sada rekao da nije. Trajao je dosta duže nego jedan prosječan Takeover main event, čak 27 minuta, što je možda i pokazatelj da je prethodni meč završen ranije nego što je trebao. Iskreno bih malo skratio tu sredinu i dao im dvadeset minuta, ali meč mi je bio super. Priznat ću, Nakamurina baš odlična izvedba do sada u NXT-u je bila jedino protiv Zayna i možda protiv Ariesa. Ostalo, bio je dobar, ali nije bio na nekakvoj toj velikoj razini koju smo očekivali. I kada sam očekivao da će to isto napraviti u meču protiv Roodea koji, ruku na srce, nije odličan kečer, Nakamura je imao jednu od boljih izvedbi. Početak je bio sjajan, polagana nadmudrivanja i provociranja. Sredina je bila solidna, iako na trenutke dosadna, što sam već i rekao. No, u samoj završnici su pojačali tempo i producirali sjajan meč. Bilo je nekoliko sjajnih near fallova, pogotovo od strane Roodea, a ozljeda Nakamure je izvanredno odrađena. Napokon je to prodao kako treba. Nisam mislio da ćemo dobiti novog prvaka, ali to se dogodilo i stvarno je super odrađeno. Nakamura nije izašao kao gubitnik iako je izgubio. Dok s druge strane, Roode je samo iskoristio Nakamurinu neopreznost i želju za riskom, što je Nakamuru koštalo meča. Sve u svemu, odličan meč, pozitivno su me iznenadili.

Emir Ahmethodžić: Iako me match zabavio, ne bih ga smio staviti na istom rangu kao tag team match. Bilo ej dobro, ali nije mi dostiglo taj nivo. Možda ima i toga što sam znao da će Roode osvojiti (prokleti spoileri), ali ima stvari koje mi se nisu svidjele. Sami početak naprimjer je imao previše tauntanja. Mislim da su pet minuta samo razmijenjivali tauntove, prvi svoje, pa onda krali jedan od drugog. To može biti dobro i zabavno, ali po meni oni nisu imali dovoljno dobro građen rivlaitet da budem investiran u sve to. Drugo, smetao mi je malo onaj kick out iz Roodeovog DDTa na samom kraju. Nakamura je ionako bio povrijeđen, na granici predavanja matcha, i onda mu je Roode iznenada udario finisher, i ovaj je kick outao. Smetalo mi je to, po meni bi taj kraj imao dosta bolji impact. Što se ostalo tiče, uglavnom dosta dobro, akcija je bila zabavna i Roode kao prvak mi se mnogo dopada. Ne vjerujem da će Nakamura na main roster još ipak, bit će rematch na Takeoveru prije Manije.

Ukupni dojam:

Alen Butumović: Djelovao je kao jedan od slabijih Takeovera na papiru, ali svaki meč je bio ili upravo onakav kakvog smo ga očekivali, ili bolji. Zaista sam ostao zadovoljan. Baš kad su se pojavila mišljenja čak i od strane Triple H-a da NXT više nije tako dobar i publika nije zagrijana za produkt, oni su napravili sjajan show. I ova stvar s Rollinsom je bila super, sada će sasvim sigurno spomenuti Takeover na Rumbleu i ljudi će htjeti pogledati show, što možda dovede nove fanove. Ovo im je prilika za nov početak.

Be the first to comment on "NXT Takeover: San Antonio recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*