NXT Takeover: Respect predviđanja

Stiže nam događaj o kojem svi govore. NXT Takeover: Respect trebao bi natjerati sve na poštovanje prema ženskom hrvanju i toliko spominjanom finalu. No to nije jedino što nas čeka, ima još toga. Evo naših predviđanja o ishodima onoga što nas očekuje.

20150930_TAKEOVER_RESPECT_LIGHT_NXT_BayleySasha_HP

Sasha Banks vs Bayley

 Alen Butumović: Pripremite se na još jedan klasik ove dvije cure. U Brooklynu, Sasha i Bayley su napravile predivan meč, no ovdje će vjerujem napraviti i još bolji. Zavada je izvrsna. NXT je uspio odlično izgraditi ovaj meč kao važnim i dostojnim Main Eventa. Uz to, imamo i Iron Man stipulaciju što dodaje šlag na tortu. Ovo će Bayley sto posto uzeti jer nema baš logike vraćati titulu na Sashu pošto je ona na glavnom rosteru. No, vjerujem kako će ovo biti meč za pamćenje.

Emir Ahmethodžić: U Brooklynu su pokazale šta umiju u 19 minuta. Bit će mnogo teže pratiti takav tempo 30 minuta, ali ako iko može to napraviti onda su to Sasha i Bayley. Spominjao sam da imaju sjajnu hemiju, da se razumiju u svoj lik i u jedno drugo i mislim da će napraviti spektakl za pamćenje. Zadnji match im je bio jedan od najboljih u godini, a sad se nadam da će uspjeti napraviti i najbolji match godine. Isto se nadam da Iron man match neće biti u WWE stilu, već da će biti odrađen pametno poput Mundo v El Patron matcha iz Luche Underground, da ima smisla sve što se dešava u ringu. Bayley uzima zasigurno, ali to više nije ni bitno.

Vedran Karlić: Očekivanje je ogromno. Meč nije ni počeo, a ovo je dobilo status klasika, jednog od najboljih mečeva godine, jednih od najboljih mečeva ženskog hrvanja. Hoće li to biti? Ja se iskreno nadam, mislim kako su svi potrebni faktori prisutni. Dvije sjajne dame, stipulacija koja omogućava puno zabavnih trenutaka i nadam se sjajna publika. Sasha Banks je moj favorit, ali zbog toga što je ona već prešla na main roster ne vjerujem kako će vratiti svoj pojas.

Ironwoman je:

View Results

Loading ... Loading ...

Takeover-RESPECT_LIGHT_NXT_BalorJoeDashDawson-hp

Balor/Joe vs Dawson/Wilder (The Mechanics)

 Alen Butumović:Ovo će biti jako dobro. Svi znamo kako su Balor i Joe dobri, no mislim da Dawson i Wilder imaju skriveni talent u sebi kao tim jer sam čuo samo dobre stvari o njima te se nadam kako će to ovdje i pokazati. Mislim kako bi bilo dobro da ovdje lagano krenu nesuglasice između Joea i Balora nakon čega će uslijediti potpuno raspad njihovog tima u finalu. Vjerujem kako će Wilder i Dawson biti sljedeći izazivači za Tag titule jer su dobili Vaudevillainse u Texasu.

Emir Ahmethodžić: Očekujem u najmanju ruku prilično solidnu tag team borbu. Balor i Joe bi trebali pokazati dobru timsku saradnju u ovome ako ih planiraju rastaviti poslije u showu. Mislim da oni uzimaju pobjedu.

Vedran Karlić: Svi pogledi idu prema tome da će se Balor-Joe tim raspasti kako bi ponovo imali priču za naslov. Mislim kako ćemo u ovom meču imati tenzije zbog kojih će skoro izgubiti, ali će nekako proći dalje.

20150930_TAKEOVER_RESPECT_LIGHT_NXT_JordanGableCorbinRhyno_HP

Gable/Jordan vs Rhyno/Corbin

 Alen Butumović:Gable i Jordan su prezabavni i bilo bi loše ne iskoristiti sav potencijal kojeg ova dva momka imaju, stoga ja glasam za nje kao pobjednike ovoga turnira. Rhyno i Corbin su solidni zajedno, ali ne bih je volio gledati u finalu, a kamoli još da pobijede u ovom turniru. Trebao bi biti zabavan meč.

Emir Ahmethodžić: Ovo bi trebao biti dobar match također. Nisam imao mnogo prilike da gledam Jordana i Gablea, ali sam čuo mnogo dobrih stvari o njima. Ko god pobjedi ovdje, bit ću ok s tim., jer su oba tima na putu da postanu ozbiljna prijetnja u diviziji za titule. Očekujem da će to ipak biti Rhyno i Corbin, mada me i drugi ishod ne bi čudio.

Vedran Karlić: Osjećaja sam kako će ovo biti bolje od dva polufinala i pobjeda bi mogla otići u bilo kojem smjeru. I jedan i drugi tim imaju potencijala, a isti taj osjećaj u meni govori kako će to biti Ryhno i Corbin.

Finale

 Alen Butumović:Mislim kako će Finn Balor i Samoa Joe te Chad Gable i Jason Jordan završiti u finalu. No, kako god da okrenemo parove, mislim da nas očekuje jedan veoma uzbudljiv meč, dostojan finala. Očekujem kako će doći do raspada tima Balora i Joea nakon kojeg će uslijediti zavada između njih dvojice za NXT titulu, a za pobjednika bih odabrao Gablea i Jordana jer su mi zakon i uživam dok ih gledam. Možda i najbolji tim u NXTu trenutno.

Emir Ahmethodžić: Ovdje se već nadam tag team spektaklu. Nismo još upoznati sa finalistima, ali mislim da su dovoljno dobri timovi da uz slobodu, u koju ne sumnjam da će dobiti, mogu napraviti dosta dobar match. Pošto sam predvidio Balor/Joe v Corbin/Rhyno finale, očekujem Corbina i Rhyna kao pobjednike nakon što Joe okrene leđa svom partneru.

Vedran Karlić: Već sam ranije spomenuo kako mislim da će se Balor-Joe tim raspasti, ali budite sigurni kako to neće biti odmah u meču nego blizu njegova kraja. Ovo je finale turnira u spomen na preminulog Dustya i sigurno neće htjeti od toga napraviti dvominutnu sprdačinu. Kako sam rekao da Ryhno i Crobin ulaze u finale očekujem njihovu pobjedu.

Kompletan turnir osvaja:

View Results

Loading ... Loading ...

 

Takeover-RESPECT_LIGHT_NXT_CrewsBreeze-hp

Apollo Crews vs Tyler Breeze

 Alen Butumović:Mislim kako bi ovaj meč mogao mnoge iznenaditi. Riječ je o dva talentirana wrestlera koja će dobiti priliku raditi zajedno na Takeoveru. Breeze je odličan na special eventima i uvijek pruži u najmanju ruku dobar meč, a svi znamo kako je Crews u stanju napraviti isto. Ovo će Crews dobiti jer nema puno smisla da gubi, a Breeze bi mogao na glavni roster, nema što više raditi ovdje.

Emir Ahmethodžić: Crews je dosta dobar u ringu za svoju veličinu. Snagator je kojem nije nepoznato da skakuta naokolo, što će dosta odgovarati Breeze i njegovom stilu. Nadam se samo da će se obojica dobro pokazati ovdje i da neće biti nekih squasheva. Vjerujem u Crewsovu pobjedu ovdje. Mada me ne bi čudila ni pobjeda Breezea, mislim da u NXTu ipak žele graditi momentum za Crewsa.

Vedran Karlić: Malo je onih koji vole Tylera Breeza i njegovu manekensku pojavu. Ja sam jedan od njih i nadam se kako će on dobiti ovaj meč. I želim da ga dobije na najprljaviji mogući način – recimo lak za kosu u oči – s obzirom na to kako je njegov protivnik budućnost.

Pobjednik ovog meča bit će:

View Results

Loading ... Loading ...

Takeover-RESPECT_LIGHT_NXT_AsukaDanaBrooke_HOMEPAGE

Asuka vs Dana Brooke

 Alen Butumović:Ovo je Asukin debi meč, stoga ne očekujem ništa puno od ovoga meča nego jedan mali kratak meč koji će pokazati ono što Asuka ima na repertoaru te će ona na kraju ostvariti pobjedu. Nikako drugačije ovo ne bi trebalo ići.

Emir Ahmethodžić: Prilično sam siguran u Asukinu pobjedu. Nova je i njoj treba pobjeda ako će je prikazati kao legitimnom prijetnjom. Njen lik izgleda dosta interesantno i željno iščekujem da vidim kako će ju predstaviti u ringu.

Vedran Karlić: Asukin prvi meč i očekujem njenu pobjedu. Ali isto tako se nadam kako ću vidjeti njenu podvojenu ličnost, njenu slabu osobnost s kojom gubi početak meča i transformaciju u zvijer koja razbaca (meni dosadnu) Brooke.

Koja dama dobiva?

View Results

Loading ... Loading ...

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "NXT Takeover: Respect predviđanja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*