NXT Takeover: Orlando recenzija

Onaj in-ring dio WrestleMania vikenda započeli smo sinoćnjim Takeoverom u Orlandu. Iako su sve tri titule promijenile izgled, nijedna od njih nije promijenila vlasnika. Mišljenja urednika ProHrvanja pročitajte u nastavku.

Tye Dillinger, Kassius Ohno, Roderick Strong & Ruby Riot vs SAnitY

Filip Stanković: Odličan meč za otvoriti meč. Bolje nego što sam očekivao. Prvo bi pohvalio način kako su dodali Ohna u meč. Nisam očekivao da će se to dogoditi. S time su poboljšali kvalitetu meča jer je Ohno meni dosta zabavniji u ringu od Josea. Strong i Dillinger su bili fantastični. Odlično su dizali publiku. Debi Ruby Riot na Takeoveru je bio solidan. Ima sličan stil hrvanja kao i Nikki Cross. Mislim da će biti nešto od nje u budućnosti. Očekivano je Sanity uzeo pobjedu. Također sam i predvidio da će Dillinger biti pinan. Mogli bismo ga već danas vidjeti na WM.

Alen Butumović: Meni je ovo bio jako zabavan meč. Iako ne bih imao ništa protiv toga da je Josea ostao u meču, čak je i bolje što su Ohnu dali priliku na Takeoveru, a oni ovaj napad nad Joseom mogu iskoristiti za daljnji progres storylinea. Jako zanimljiv meč u pojedinim trenutcima, bio je jedan malo lošiji dio u sredini, no to je bilo prilično zanemarivo. Ruby Riot i Nikki Cross imale su solidne interakcije, svatko je dobio ulogu u ovome meču, a ponajprije mi se svidjelo koliko je Strong bio dobar ovdje. Nemam ništa protiv pobjede SAnitY, Dillinger je bio taj koji je pretrpio pin, tako da mislim kako je ovo kraj za njega u NXT-u i da ćemo ga ubrzo vidjeti na glavnom rosteru. Imam osjećaj da ostatak ekipe i SAnitY nisu gotovi, ponajprije jer su napali Josea prije meča. Volio bih sada na jednoj epizodi NXT-a vidjeti No DQ meč.

Vedran Karlić: Vrlo zabavan meč za otvaranje, samo ja bih radije da je No Way Jose bio u meču. Ohno je veće ime, stoji, no nije bio u toj priči od samog početka, osim toga, meni je on vrlo zabavan. Van toga, dosta dobre akcije, sjajno korištenje cura, jedino što ej opet Dillinger pretrpio pin. O čovjek je over. Nitko u tom meču nije dobio reakcije kao on.

Aleister Black vs Andrade ‘Cien’ Almas 

Filip Stanković: Čuo sam mnogo kritika za ovaj meč po internetu. Meni nije bio loš. Malo je bila sporija akcija, ali nadomjestili su to dobrim potezima. Mislim kako Blacka vide u main sceni, pa tako da još nakon par mečeva bismo ga mogli vidjeti u lovu na titulu. Almas mi se kao i uvijek svidio. Ima dobar heel work. On je bookiran slično kao i Dillinger. Nije u samome vrhu, ali je tu negdje. Ono što treba pobijediti pobijedi. Nedavno je na NXT epizodi pobijedio Lorcana.

Alen Butumović: Bio je ovo solidan meč, no nisu funkcionirali baš najbolje u određenim trenutcima. Bilo je par dobrih sekvenca i izmjena udaraca, no to je nekako ostalo u sjeni zbog mnogo više trenutaka gdje je izgledalo da nisu kliknuli baš najbolje. Aleistera su odlično predstavili odmah samim ulaskom, zaista mi se taj dio svidio. Pobjeda za Aleistera je bilo očekivana i nemam ništa protiv toga, no volio bih kada bi Almas bio malo više od onoga što je Breeze radio u NXT-u.

Vedran Karlić: Neke sekvence su bile ok, no van toga, meč mi nije pružio ništa previše. Nije bio dobar, nije bio loš. Bio je meč. Koji je brzo prošao. Do sada mi nisu prodali Ciena, a Black je tu tek došao, što isto nije pretjernao pomoglo za moju angažiranost u meč.

Authors of Pain (c) vs The Revival vs #DIY – Eliminacijski meč za NXT Tag Team titule

Filip Stanković: 5-star meč po meni. Teško će ovo netko nadmašiti iz WWE-a ove godine. Fantastično. Ne znam odakle da krenem. Početak je bio samo solidan gdje su se većinom samo DIY i AoP tukli. Što mi se svidjelo jer je Revival tu ispao pametan. On je čuvao snagu. Onda bi htio spomenuti spot sa stol gdje su DIY i Revival zajedno bacili Akama kroz stol. Ta njihova suradnja se nastavili i dalje kroz  cijeli meč gdje je to postajalo sve bolje i bolje. Jako mi se dojmilo to što je DIY prvi ispao. Bilo bi dosadno gledati Aop i njih jer smo to već vidjeli. Ovako smo dobili nešto novo. Završnica je bila dosta. Očekivano je AoP retainao. Veliki kredibilitet su tu dobili jer su u istom meču pinali i DIY i Revival. Ostaje nam vidjeti tko je sljedeći njihov izazivač. Možda TM-61.

Alen Butumović: Nisam nikad mislio da će napraviti meč ovakvog tipa. Drago mi je da se meč nije sveo na to da se dvojica tuku u ringu, ostali gledaju. Krenuli su jako kaotično, čak su stol izvadili, kada se stol do sada koristio u NXT-u? Zatim su malo usporili, ali je bilo dovoljno zanimljivo. No, onda se dogodilo najbolji trenutak ikada – trenutak kada su DIY i Revival krenuli raditi zajedno. Ovo je bilo tako predivno ako ste se uživjeli u meč i ako znate kakve su klasike ta dva tima imali prošle godine i koliko se mrze. I onda ih gledati kako rade zajedno, kako Dawson i Gargano rade Knee Strike/Superkick kombinaciju, a kako Wilder i Ciampa rade Shatter Machine. Bilo je jednostavno divno i ako žele napraviti face tim od Revivala prije odlaska na main roster, onda su bome uspjeli u tome ovdje. Publika je reagirala fantastično na to i oni su to još bolje odradili. Zatim onaj Superplex s vrha užadi je bio nešto predobro. Na kraju, kada je DIY eliminiran, tempo se dosta usporio i mnogi su to shvatili kao nedostatak i pogreška, no ja ću reći kako su htjeli postaviti još čvršće temelje za face turn Revivala, što znači da je s gledišta storylinea ovo bio odličan završetak. Najbolji NXT meč ove godine do ovog trenutka, a vjerujem da će biti i još dosta vremena. Ova divizija je stvorila niz fantastičnih mečeva.

Vedran Karlić: Bit ću kratak – pogledajte meč. Bio je fantastičan.

Asuka (c) vs Ember Moon – NXT Women’s titula

Filip Stanković: Nisam očekivao da će Asuka ovdje zadržati titulu. Sam meč je bio dosta solidan. Meč je završio naglo, na prljav način. Mislim da znam što žele postići ovim prljavim krajem. Žele nastaviti priču između njih dvije. Možda je i to razlog zašto je feud tako slabo odrađen za sada. Ako će za sljedeći Takeover napraviti bolju priču i ako ćemo dobiti još bolji meč neću se žaliti na ovo što se dogodilo do sad. Ovakav slab feud na početku su imali Randy i Bray pa su sad trenutno u jednoj od najboljih priča u povijesti. Možda tako bude i sa ove dvije cure.

Alen Butumović: Jako zanimljiv booking u meču je podigao kvalitetu ovoga meča. Samo hrvanje je bilo prilično dobro, ništa fantastično, no dovoljno zanimljivo. Ipak, ono što se najviše istaknulo je sama priča. Ember Moon je kontrirala Asuku u apsolutno svemu tijekom cijelog meča. Sprječavala je njene udarce, a zadavala joj svoje. Što je dovelo Asuku do toga da je morala varati kako bi pobijedila. Rekao sam kako će biti glupo ako Asuka pobijedi, no nisam imao na umu ovakav završetak i sada mogu reći kako je on bio odličan za priču. Asuka će sada sigurno postati heel nakon ovoga, a Ember je iz meča izašla kao pobjednica jer joj Asuka nije mogla učiniti mnogo toga sve dok nije krenula varati. Bit će zanimljiv nastavak priče.

Vedran Karlić: Asuka je dominantna, ne zna za poraz i kraj nje cijeli roster izgleda toliko slabije. Kada imaš takvu situaciju moraš jako pametno postaviti poraz osobe koju želiš zaštiti. A Ember Moon je ostala zaštićena ovim porazom. Asuka je morala varati kako bi dobila, sve što je bacila Ember je parirala i kontrirala. Odlična priča u samom meču, možda i najbolji meč kojeg je Asuka imala od dolaska u WWE. A Ember? Imat će još prilika, dajte mi neku priču kako je otišla trenirati u neko svetište kako bi se pripremila za meč, nemojte je niti staviti na ekrane do tada, i kupili ste me za idući meč odmah sada odmah.

Bobby Roode (c) vs Shinsuke Nakamura – NXT titula

Filip Stanković: Sličan meč kao i u San Antoniju. Temeljili su se na psihologiji. Također je Bobby išao da ozlijedi opet nogu Nakamuri. Dobro je to odrađivao. Publika je bila jako zagrijana što mi je bilo jako drago jer nisu baš nešto ispričali priču. Završnica je bila dosta dobra. Čak sam u nekim trenucima davao Nakamuri šanse. Također pohvaljujem njegove kickoute. Mislim da su bila 2 ili 3 dosta dobra. Segment poslije showa mi se jako svidio gdje se Nakamura oprostio od NXT-a. Nadam se da će sad na main rosteru nastaviti ovakvim putem.

Alen Butumović: Ako ste gledali njihov San Antonio meč, ovdje niste vidjeli ništa novo. Meč je bio baziran na istoj stvari – Roodeovom leg worku. Opet je Nakamura imao malo problema sa sellingom istoga, nije baš bio konstantan, iako nije bio niti katastrofalno loš kao nekad prije. No, rekao sam već da su nešto trebali napraviti da se struktura meča promijeni jer neku promjenu ovdje nisam vidio. Njihov prvi meč mi je bio super, ovaj već samo dobar, koliko zbog toga što su imali istu strukturu, toliko zbog malo više dosadnijih dijelova. Možda ne bi bili dosadni da ih već nismo vidjeli prije dva mjeseca.

Vedran Karlić: Deja vu. Vidjeli smo već taj meč, samo tada u nešto boljoj varijatni. Ovog puta je izostalo nekih stvari, nije to bio loš meč, zapravo bio je vrlo dobro odrađen, no falilo je ono nešto kako bi ga podiglo na višu razinu. Možda činjenica što nisam vjerovao kako Nakamura dobiva.

Ukupan dojam:

Filip Stanković: Ovaj Takeover mi je bio super. Sve je bilo dobro što se tiče bookinga. Jedan fantastičan meč i četiri vrlo dobra. Mislim da ima velike šanse da pobjedi WrestleManiju.

Alen Butumović: Ja sam jako zadovoljan showom. Jedan odličan i tri jako dobra meča. Jedino Black/Almas meč nije pripadao toj skupini iako ga ne mogu smatrati lošim mečom. Dobar uvod u WrestleManiju večeras, sad se nadajmo da će večeras biti spektakl.

Vedran Karlić: Ne znam kada me je zadnji puta Takeover razočarao.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT Takeover: Orlando recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*