NXT Takeover: Dallas recenzija

NXT je započeo najuzbudljiviji vikend godine za wrestling fanove svojim Takeoverom u Dallasu. Vidjeli smo debi Nakamure, Ariesa, titule su promijenile vlasnika i još mnogo toga. A što mi mislimo, je li NXT dostavio ovdje? Pročitajte u nastavku.

20160401_nxttakeover_dallas_video_americanalpha_v_revival--15a188ac95995babc5a1348d697c6840

The Revival (c) vs American Alpha – NXT Tag Team Championship

Alen Butumović: Mislim da nije postojao bolji način da se otvori ovaj show. Ova dva tima su opravdala sva moja očekivanja koje sam imao. Super meč zaista, vjerojatno najbolji meč za NXT Tag Team titule do sada. Nije ovo bio tipičan WWE Tag Team meč s onom dosadnom formulom gdje negativci dominiraju većim dijelom meča i onda izgube kontrolu na kraju. Ovdje je bilo sjajne back and forth akcije, puno odličnih timski poteza i kontri. Ono kada je Wilder prošao ispod ringa i ušuljao se iza jordana kako bi ga skinuo s aprona je bio izvanredan trenutak i sjajna taktika. To dokazuje koliko su ova dva tima kreativna. Sva četvorica su bili na svom vrhuncu, publika je uživala u meču i čak ona jedna prilično gadna pogreška ne smanjuje kvalitetu ovoga meča. Gable i Jordan su na kraju uzeli pobjedu. Jako sam sretan zbog njih, potpuno zasluženo. Želim vidjeti još mnogo mečeva ova dva tima, molim vas neka se ovo i dalje nastavi da nam mogu pružiti još kvalitetnih mečeva. Revival i American Alpha budućnost su WWE Tag Team divizije.

Emir Ahmethodžić: Super uvod za show. Match je bio jako dobar, kao što sam i očekivao i zamalo je ukrao show. Trebalo je malo vremena da krene prava akcija, ali kada je krenula, nije razočarala. Volim gledati ovako pametno hrvanje kakvo inače pokazuju Revival, a i American Alpha u ovom matchu. Wilderov prolazak ispod ringa kako bi spriječio tag in Jordanu je bio genijalan, kao i određene sitnice kada su obojica istčali ispred Gablea da spriječe tag pa su popili double DDT, ili onaj uppercut Jordanu na konopcima. Jordanov tag u završnoj sekvenci je isto bio jako dobar. Šteta samo za onaj botch kod Shatter Machine false finisha. To je malo oštetilo match, ali su nadoknadili to na svu sreću. Gable i Jordan odlaze kao prvaci, i to je dobro. Očekujem rematch. Ovog puta bih želio malo više Revivalovo fokusiranje na Gableovu nogu ili nešto.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

20160401_nxttakeover_dallas_video_ariescorbin--ea92b38697c1acded0127795f59d596d

Austin Aries vs Baron Corbin – Singles Match

Alen Butumović: Ovaj meč dobiva titulu ‘najgoreg’ meča na showu, no to pokazuje koliko su ostali mečevi zapravo bili dobri jer je i ovaj bio prilično zabavan. Ovo je bio više kao brawl nego regularan meč, svidjelo mi se kako je Aries odmah prešao na stvar i napao Corbina bez ikakvog čekanja. Ispričali su veoma dobru priču, Corbin je imao meč pod kontrolom poprilično dugo i stvarno je bio dobar u tome. Aries se borio do kraja, nije odustajao i na kraju napravio odličnu kontru na End of Days i pobijedio Roll Upom. Također moram pohvaliti onaj Corbinov Deep Six na pod, to je tako dobar potez. Uglavnom, zadovoljan sam ovim mečom, dobio sam što sam očekivao i rezultat je bio onakav kakvog sam i predvidio. Vidjet ćemo što je sljedeće za Ariesa, ne bih se bunio da ima još jedan meč protiv Corbina na nekoj epizodi NXTa i nakon još jedne pobjede polako krene prema tituli i ostalome. Bobby Roode je bio u publici, možda budemo vidjeli ujedinjenje Dirty Heelsa i u NXTu. Svašta se može dogoditi.

Emir Ahmethodžić: Solidno je bilo. Corbinova blaga dominacija mi se svidjela, jer treba izgledati dobro u porazu. Aries je bio underdog face koji je na sve načine pokušavao da se otme Corbinu iz ruku, ali bi ga ovaj uvijek vraćao na mjesto. Primjera radi, Deep Six van ringa je izgledao odlično. Način na koji je Aries tražio onda od Corbina da ga napadne je bio uredu i isticao je njegovu ulogu u ovom matchu. Kontra iz End of Days je lijepo izgledala i pobjeda za kraj odlično bookirana. Aries je izgledao dobro, Corbin je izgledao dobro, svi pobjeđuj iako je Aries zapravo pobijedio.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

20160401_nxttakeover_dallas_video_zayne_handshake--b49bad900e3ff543a254b3e9e774ee35

Sami Zayn vs Shinsuke Nakamura – Singles Match

Alen Butumović: Mislim da ne postoji ta riječ kojom bih mogao opisati moje oduševljenje nakon što je ovaj meč završio. Prije meča sam se bojao da je možda malo preveliki hype stvoren oko ovoga meča i da na kraju meč neće ispasti baš tako dobar, ali drago mi je da sam bio u krivu jer su Zayn i Nakamura dostavili klasik koji će se pamtiti još dugo, dugo vremena. Čim je Nakamura izašao na rampu s onom fantastičnom pjesmom, prošli su me trnci kroz tijelo. Još uvijek nisam mogao vjerovati da ćemo vidjeti Nakamuru u NXT ringu. Publika je voljela svaku sekundu ovoga meča, no nisu imali drugog izbora. Ono što je ovaj meč učinilo tako fantastičnim je bila brutalnost, neprestani, konstantni, brutalni stiff udarci s obje strane. Čak smo vidjeli i tu famoznu izmjenu laktova koja je česta u Japanu, a ne u WWEu tako da je to također bio fantastičan trenutak. Činjenica da je Nakamura krvario iz nosa dodatno pomaže ovome. Wrestling je bio super, izgledalo je kao da se ova dvojica susreću u ringu po deseti put i da znaju jedan drugoga tako dobro. Izvrsno su funkcionirali zajedno i pokazali super kemiju. Mislio sam da će Nakamura imati malo komplikacija prilikom prilagodbe kao što je Hideo Itami imao, ali nije. Prvi njegov meč u WWEu je odmah ujedno bio i klasik te ozbiljan kandidat za meč godine. Bio sam na rubu stolice kada sam pratio ovaj meč uživo, iz sekunde u sekundu meč je postajao sve bolji i bolji, uzbudljiviji i napetiji. Bio sam presretan što se ovaj meč dogodio. Na kraju je Nakamura ostvario pobjedu s dvije Kinshase. Ne mogu opisati koliko sam bio oduševljen ovim mečom na kraju. Jedini problem koji me sprječava da ovome dadne 5 zvjezdica je nedostatak priče iza ovoga meča. No sve ostalo je bilo savršeno i podsjetilo me zašto obožavam pro wrestling. Segment nakon meča je bio jednako fantastičan, Zaynu će ovo vjerojatno biti posljednji NXT meč i ako mene pitate, otišao je u stilu. Hvala, Sami!

Emir Ahmethodžić: Hype iza ovog matcha je bio velik, i atmosfera koju je proizvela publika je pridodala tom big fight osjećaju. Očekivao sam Nakamurinu brutalnost, ali je i Zayn vratio jednakom dozom, raskrvarivši Nakamuru laktom. Nakamurini udarci nogom u glavu su sjajno služili kao mala doza onog Strong Stylea o kojem se priča i dobro dočaravaju to publici koja ne zna. Zayn mu je vratio istom mjerom, i to je ono što mi se posebno sviđa u ovom matchu, što je Zayn išao korak u korak s njim. Nije bilo false finisha, ali je idalje bilo dosta uzbudljivo i prilično rijedak način da WWE kreira svoje matcheve. Zayn je u završnici išao po Helluva kick, ali je Nakamura kontrirao u Kinsasha kick za pobjedu. Očekivan rezultat, ali sjajan match. Za mene match večeri. Zaynu idu zaslužene ovacije u oproštaju od NXTa.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

20160401_nxttakeover_dallas_video_bayleyasuka--4bc941b3a04e72097fff16829a9077d4

Asuka (c) vs Bayley – NXT Women’s Championship

Alen Butumović: Nakon fantastičnog meča između Nakamure i Zayna, pobojao sam se da će publika biti tiha za vrijeme ovoga meča, no Asuka i Bayley su se potrudile napraviti kvalitetan meč i u tome su uspjele. Možda ovo nije bio najbolji meč koji ove dvije mogu imati, no definitivno je bio jako dobar. Vidjelo se odmah na početku s nekoliko kontri kako funkcioniraju odlično i to su pokazale i u ostatku meča. Nekoliko izvrsnih poteza, dobra akcija tokom cijelog meča i napeta završnica. Asuka je izvodila odlične zahvate i time pridodala na dramatičnosti. Bayley je kao i uvijek bila odlična pozitivka koja se borila do zadnje kapi krvi. No, na kraju se ispostavilo da je Asuka jednostavno bila bolja i zato je uzela pobjedu i ujedno titulu. Neki će možda reći kako je kraj bio antiklimatičan i kako se moglo bolje odraditi, no meni je bio super. Bayley nije tapkala, nije odustala, usprkos tome što ju je Asuka mučila tim zahvatima, ona ipak nije htjela odustati. Sad kada je Asuka uzela titulu, siguran sam kako ćemo dobiti još barem jedan meč ove dvije cure i nadam se da će idući puta dobiti više vremena i bolje mjesto na showu.

Emir Ahmethodžić: Možda sam očekivao previše, ali me nekako nije zasitio ovaj match. Bio je dobar, ali ne baš na onom nivou koji je mogao biti. Publiak je iznenađujuće bila dosta uključena u ovaj match, i Bayley i Asuka su se potrudile da budu. Ono što mi je najviše smetalo jeste da je Asuka često telegrafirala poteze. Bilo je preočito da je neke stvari mogla izbjeći ili bi uranila sa nekim potezima, kao što je bio onaj double drop kick. Uglavnom, mislim da njih dvije mogu i puno bolje do ovoga. Bayley na kraju nije tapkala na Asuka Lock, i to je isto bio odličan booking, jer je Bayley izgledala dosta jaka, tačnije, jača nego ijedna Asukina protivnica do sada. Dosta dobro. Asuka na kraju nije pružila ruku Bayley, već ju je samo gledala sa smiješkom, što mi je pomalo čudno. Možda neki Asuak heel turn slijedi? Ili je ovo samo dio njenog lika kojeg nije briga za Bayley. Vidjet ćemo.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

20160401_nxttakeover_dallas_video_finnbalorsamoajoe--574a42a5b248ff3f46c1912880904fae

Finn Balor (c) vs Samoa Joe – NXT Championship

Alen Butumović: Balor i Joe su imali još teži zadatak. Nakon jednog fantastičnog i jedno veoma dobrog meča, oni su se morali pobrinuti da publika ne bude tiha i da ovaj main event bude dostojan. I bome su uspjeli. Kako je ovo samo krenulo! Ovo je bila BORBA! Joe je krvario u desetoj sekundi meča što govori mnogo. Kako je samo bacio Balora preko ograde u onog zaštitara. Nakon toga trenutka sam shvatio kako će ovo zapravo biti izvanredno. I bilo je. Ovo nije bila obična borba kakvu smo vidjeli u Londonu, ovo je bio brawl gdje su nas obojica uvjerili da mrze jedan drugoga. Ovaj meč je sasvim sigurno bio najbolja izvedba za Joea do ovoga trenutka u NXTu, ali i jedan od boljih mečeva za Balora također. I ovdje smo vidjeli veliku dozu stiff udaraca, hoćete nogom, rukom ili dlanom. Kao što rekoh, imali su ultra težak zadatak napraviti ovaj meč zanimljivim, no oni su to itekako uspjeli. Doktori su mi malo išli na živce, ali čak je i to na neki način doprinijelo meču jer Joe nije htio nikakvu pomoć od doktora nego ih je odbijao. Reakcije publike su bila izvanredne. Kickout Balora iz Muscle Bustera mi također nije smetao, pokazao je koliko se Balor pripremio za ovaj meč jer je shvatio da Samoa Joe nije običan protivnik. Što se tiče završetka, bilo je i boljih solucija, ali barem je zaštitio Joe koji ovim porazom nije ispao ništa slabiji od Balora, nego samo u tom jednom trenutku ga je Balor uhvatio skroz nespremnog i to je bilo dovoljno za pobjedu. Joe bi sada mogao na glavni roster. S druge strane, veselim se vidjeti tko će biti sljedeći izazivač za NXT titulu. Nakamura? Aries? Bit će zanimljivo.

Emir Ahmethodžić: Ovo je moglo biti sjajno zapravo. Početak je bio odličan i brutalan sa Balorove i Joeove strane. Balor je brzo na početku matcha glavom raskrvario Joea i kada je već krenuo nekontrolirano krvariti, od tada je match opadao u kvaliteti. Konstantno prekidanje matcha je uništio tempo i meni lično pokvario užitak. Kada god bi Joe skupio momentum, bio je prekinut kako bi se obrisala krv. Bio sam u redu s tim prvih par puta, ali zaista je išlo na žive kada se to radi više od pet-šest puta. Razumijem zašto je to WWE morao uraditi, ali previše je to bilo. Razumio bih čak i da je krv obstruisala vid Joeu, ali mu niej smetala, i Joeu je vidno bilo krivo što prekidaju match. PG era je, i to je ok, ali u nekim trenutcima, kada je očito da krv neće nestati, trebaju pustiti da završe borbu. Žao mi je stvarno, jer je match imao potencijala da bude zaista odličan. Balor je na kraju izvukao pobjedu i retainao titulu, na opće iznenađenje Joea, koji je imao pogled na licu kao da više ne želi da ima veze sa Balorom. Njih dvojica us odradili dobar posao i njima ipak svaka čast.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

Ukupni dojam:

Alen Butumović: Iznenađenje, NXT je imao još jedan fantastičan show. Neću biti dug, ovo je vjerojatno najbolji Takeover ikada, gore u rangu s Revolutionom. Imali smo jedan apsolutno fantastičan meč, jedan odličan, dva veoma dobra meča i najgori meč je zapravio bio dobar. Vidio sam sliku gdje je Vince pratio ovaj show ispred malih ekrana. Pitam se kakva li je situacija na glavnom rosteru i hoće li sada biti još nervozniji jer bi NXT mogao biti bolji od WrestleManije.

Emir Ahmethodžić: Jedan od najboljih Takeovera do sada. Ponovno niti jedan match nije bio loš. Bilo je dosta akcije i zabavnih razmjena i drame. Skoro svaka titula je promijenila vlasnika. Očekujem sada da Bayley pređe na main roster na Rawu nakon Wrestlemanije, dok će Revival još malo pričekati. Joeov debi očekujem već na Wrestlemaniji, koja sada nakon ovog Takeovera jednostavno mora biti fantastična kako bi opravdala epitet najvećeg wrestling showa. Radujem se i pojavi Bobbya Roodea u publici! Moj najdraži bivši TNA kečer bi mogao doći na Takeover, što će biti epski!

Kojom ocjenom biste ocijenili NXT Takeover: Dallas

View Results

Loading ... Loading ...

Be the first to comment on "NXT Takeover: Dallas recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*