NXT Takeover: Chicago recenzija

Sinoćnji Takeover je iza nas. Mnogo se o njemu pričalo danas jer se zaista imalo o čemu pričati. Mnogo toga smo dobili, mnogo toga smo vidjeli, a koja su naša mišljenja na sve to – nastavite čitati.

Ne zaboravite posjetiti naš forum kako biste pričali o ovome showu.

 

Roderick Strong vs Eric Young

Filip Stanković: Zadovoljan sam sa ovim mečom. Krenuli su agresivno i tempo je bio jako brz. Bilo je dosta dobrih stiff udaraca i poteza, posebno od strane Stronga. Jako sam sretan što je Strong ovdje dobio. Napokon je dobio svoj trenutak. Vratio je Youngu za sve one batine što je pretrpio od njega i od njegove grupe. Prilično je jako izašao iz meča Strong. Nadam se da će ga sad ubaciti u neku novu priču.

Alen Butumović: Dobio sam još i više nego što sam očekivao od ovoga meča, za jedan opener ovo je ispunilo svoj posao. Publika je totalno bila za Stronga i reagirala je na svaki Strongov potez i svaku borbu protiv ostatka Sanitya. Sama priča mi se svidjela, naravno vidjeli smo dosta uplitanja Daina i Wolfea, no došli su u prave trenutke i nisu ih učinili previše puta. Strong je morao paziti na svu trojicu i to je uspio te na kraju izvukao pobjedu. Mislim da je zbog toga upravo ovo sjajno odrađeno. Strongu je trebala ovakva pobjeda u kojoj je pokazao kako može prijeći preko mnogo zamki i doći do pobjede. Younga ova pobjeda neće uništiti, već sam rekao kako su ga izgradili kao čovjeka koji nije specijaliziran za singles mečeve nego pobjeđuje kada je sa Sanity.

Emir Ahmethodžić: Ovo je bio dosta dobar match. Trebalo je malo da se stvarno zakuha, ali se isplatilo. Strong je ovdje ispao odličan underdog babyface, koji se bori sa cijelim Sanityem za pobjedu. Komentatori su pridodali tome sa odličnim callom “Roddy Strong against the world”, i zaista se tako činilo. Ono što razlikuje ovakvo bookiranje od onog Romana Reignsa kao underdoga jeste što je Reigns milion puta u prošlosti dokazao da se može nositi i sa četvoricom, i to istovremeno, i kada se to pokuša replicirati sa dvojicom, telegrafira se rezultat. Usput Reigns ima drugačiji look. Ali to nije tema – match je bio dramatičan sve do same završnice, gdje je Roddy uspio odnijeti pobjedu, i potreban momentum koji će mu možda zatrebati već na Takeover Brooklynu. – ***1/2

Tyler Bate (c) vs Pete Dunne – WWE United Kingdom titula

Filip Stanković: Mnogi su pre pre oduševljeni sa ovim mečom. Daju mu maksimalne ocjene. Meni je meč bio vrlo dobar, ali nije mi bio jedan od najboljih u povijesti u WWE-a kako neki kažu. Dao bi mu ocjenu ****. Jako mi se svidjela završnica u meču. Odlično su je napravili. Publika je također jako puno doprinjela kvaliteti meča. 2-3 puta se je ustala kada su izveli neki dobar potez. Dunnea po meni na kraju uzima titulu očekivano. Sad ostaje pitanje što će biti sa ovom divizijom u budućnosti. Nadam se da će Dunne imati dobar reign.

Alen Butumović: Ušao sam u ovaj meč s prilično velikim očekivanjima jer sam obožavao njihov meč u finalu United Kingdom turnira i očekivao sam da će nešto slično napraviti i ovdje zato što to jednostavno mogu, no ovo je prešlo sva moja očekivanja i nade. Ovaj meč možemo odmah postaviti na vrh ljestvica za najbolji WWE meč godine i neće ga nitko uspjeti prestići jer mislim kako je gotovo nemoguće. Ali ne samo za ovu godinu, usudio bih se reći za nekoliko prethodnih. Jer ovo je prvi WWE meč kojem dajem 5 zvjezdica nakon Punk/Cena iz 2011. jer je bio toliko dobar. Vrijedan je svake hvale i sve najbolje što se može reći za jedan wrestling meč može se primijeniti i za ovaj. Bilo je jednostavno fantastično. Meč je trajao 15 minuta i doslovno svih 15 minuta su ispunili sjajnom akcijom. Predivni i fluidni potezi, izmjene udaraca, jednostavne, ali efektivne kontre i near fallovi koji su bili najbolji koje ćete ikada vidjeti. Jer to nije klasičan WWE meč u kojem ćete vidjeti tisuću near fallova u zadnje tri minute, a niti jedan od tih near fallova te nije podigao sa stolice zato što si pomislio da je meč gotov. Ovo su bili izgrađeni near fallovi, odrađeni do same savršenosti. Kontre su bile najjače. Jer Pete Dunne nije čovjek koji će se truditi napraviti što impresivniji potez kako bi zadivio publiku. On je jednostavan čovjek. Kada Bate ide napraviti dive preko užadi, Dunne ga neće probati uhvatiti u ruke i napraviti mu Suplex – on će se jednostavno izmaknuti i još ga udariti laktom. I to je bila tako fantastična kontra. No, bilo je još hrpa fantastičnih stvari, kao što je onaj X-Plex na apron, kontra Tornado DDT-em na Bitter End, kontra Powerbomba na Triangle i još mnogo toga. Dunneova pobjeda je bila odličan trenutak i tako mi je drago što je prvak. Neću više pričati, pogledajte ovaj meč samo, nećete požaliti.

Emir Ahmethodžić: Pa sad, match je bio jako dobar, i ja sam fan technical wrestlinga i uživam u sličnim početcima u matchu, ali ipak se ne mogu složiti sa većinom kada kažu da je ovo možda najbolji WWE match u zadnjih nekoliko godina. Iskreno, smetalo mi je manjak sellanja tokom matcha, kao i jedan jako spor count, što je telegrafiraalo match. Bate je dobio jedan jak kick koji se čuo do zadnjih redova u areni, i ustao je odmah nakon njega kao da mu ništa nije bilo. To se dešavalo nekoliko puta. Takođe bih volio da je Dunne bio malo brutalniji. Odlično je kako su prikazali da je spreman tjerati do samog limita što se pravila tiče, ali neko takav bi trebao biti još žešći. U svakom slučaju, match mi se svidio, i s obzirom da Bate ima tek 20 godina, strašno je pomisliti kakva ga karijera čeka ako ga ne spriječe ozlijede. – ****1/4

Asuka (c) vs Ruby Riot vs Nikki Cross – NXT Women’s titula

Filip Stanković: Ovo je bilo bolje nego što sam očekivao. Očekivao sam luđačkim meč jer sve tri cure imaju luđački karakter, ali kvaliteta wrestlinga je bila odlična. Ruby i Nikki su ispucavale dosta lijepih poteza što nisam očekivao od njih. Asuka je bila kao i uvijek odlična. Vukla je ovaj meč. Hoću da se ona jednoga dana umirovini ne poražena. Zaslužuje to. Ember je bila u publici i gledala, ako bude spremna za sljedeći Takeover očekuje nas spektakl.

Alen Butumović: Naravno, ovaj meč je imao težak posao – pratiti prethodni klasik u kojem se publika istrošila. Reći ću da su djelomično uspjeli jer su imale dobar i zabavan meč, no naravno, ovo je daleko od odličnog. Meč je bio uvijek tu, nisu radili ništa loše, ali nikada nije postao fantastičan. Malo su previše koristile formulu da se jedna cura odmara, a dvije udaraju. No, bilo je nekoliko izvrsnih poteza, kao recimo Asukino hvatanje Ruby Riot u Asuka Lock nakon promašaja Sentona. Kraj mi je bio malo antiklimatičan i čini se da je bilo nepotrebno da to naprave na takav način, no u redu. Zadovoljan sam.

Emir Ahmethodžić: Moram reći samo kako bi Asuka trebala malo bolje poraditi na engleskom. Ili to ili neka ga ne priča uopće, jer je prilično slab. Ako ga je Itami mogao onako dobro naučiti, koji je proveo možda tek godinu više od nje, onda bi ona trebala barem biti pristojnog nivoa. Čak je i Nakamura poboljšao svoj engleski, a on je stigao posliej nje. Što se matcha tiče, bio je solidan. Cross je bila dosta dobra, kao i Asuka, ali Riot mi se nije isticala među ove tri. Genijalno je bilo kad je Cross zakačila Asuku u apron i udarala je do nesvijesti. Kraj je bio pomalo bezveze, mislim da niej trebalo da Asuka tek tako pina obje odjednom, ali u redu, ne zamjerim previše. Buildaju Asuku za gubitak titule na Brooklyn, gdje bi Ember trebala pokupiti dosta momentuma. – ***

Bobby Roode (c) vs Hideo Itami – NXT titula

Filip Stanković: Ostao sam iznenađen kada sam vidio da ovo nije main event. To čak i nije bilo loše ako imate na cardu meč koji nije za najvažniju titulu, a potencijalno može biti duplo bolji. Meč je bio ono što je trebao biti. Nije bio predugačak, a vidjeli smo lijepih stvari u njemu. Obožavam Roodeove mečeve jer imaju savršenu psihologiju, tako je bilo i u ovome meču. Završni odlična, odlična konta iz GTS-a. Onaj drugi, odnosno treći  Glorious DDT je bio fantastičan. Booby je zadržao titulu i sad je pitanje tko je sljedeći. Ja mislim Drew McIntrye.

Alen Butumović: Generalno sam zadovoljan ovim mečom, rekao sam da bi ovo moglo biti svakako jer Roode nekada zna imati baš dobar meč, a nekada razočarati. Ovo nije bilo odlično, ali je bilo jako dobro. Itami je morao imati ovdje dobru izvedbu kako bi pokazao što može i mislim da je to uspio. Vjerojatno bi mi meč bio još bolji da nisu malo usporili u sredini, no većinu toga su nadoknadili u završnici. Bilo je finisher kickouta, no bili su zaštićeni i to mi se svidjelo. Kraj je također bi izvrstan, trebala su još dva Implant DDT-a da Itami bude pobijeđen. Roode je uzeo čistu pobjedu, a Itami je takvim završetkom ostao zaštićen što je više mogao. Nisam niti očekivao novog prvaka ovdje, jednostavno vidim Itamija na glavnom rosteru uskoro.

Emir Ahmethodžić: Solidan match. Mislim da je moglo malo bolje, ali nisam nezadovoljan. Roode je bio dobar heel, dok se uglavnom priča fokusirala na Itamija, koji je dosta pokazao. Teasanje GTSa je isto bilo dosta genijalno, pogtovo s obzirom na lokaciju. Nadam se da ga više neće spriječavati ozlijede, jer će biti koristan main rosteru, na koji će preći nadam se prije SummerSlama. Ako ništa, može biti ključna figura u CW diviziji. Roode retaina, što je očekivano i sasvim ok razvoj stvari.

Authors of Pain (c) vs #DIY – NXT Tag Team titule

Filip Stanković: Meč večeri za mene. Kao što sam rekao u predviđanjima, ladder stipulacija nikad ne razočara. Ova dva tima su i po treći put napravili fantastičan meč. Pregršt highlights poteza. Izdvojio bi onaj German suplex na ljestve i Meeting in the middle dok je Akam imao ljestve na glavi. Bilo je jako napetih situacija poput one kad je Gargano ostao sam na ljestvama(pohvaljujem tu izvrsnu reakciju publike) pa je Ellering došao i omeo ga. Drago mi je da su ga iskoristili. Ne koriste ga u svakome meču, pomogne im u svakom desetom meču. Bila je i jedna situacija gdje su Gargano i Cimapa imali gotovo u rukama titule, ali se Akam i Rezar u zadnji tren stigli. Sve u svemu fantastično, ali to nije sve, ono najbolje je uslijedilo na kraju. Ciampa je izveo heel turn nad Garganom. Ovo je bilo awesome. Prelijepo je vidjeti ovako nešto, a da o tome nisu procurile glasine. Da mi je neko pričao da će se odlučiti na takav potez ne bi mu vjerovao. Rastavili su jedan od vjerovatno većini fanova najbolji tim u WWE i krenuli su u novu priču. Ja mislim da bi to moglo biti odlično. Jedva čekam što je sljedeće. Jedva čekam da se Gargano osveti Ciampi.

Alen Butumović: Drago mi je da smo dobili Ladder meč koji nije bio totalni spotfest. Naravno, bilo je tih riskantnih, brutalnih poteza koji se inače očekuju od ovakvih mečeva, no nije ih bilo na pretek nego su radije htjeli ispričati priču. Najprije su nam ispričali to da Gargano i Ciampa zapravo imaju prednost u ovome meču iako bi čovjek očekivao da dva monstruma u meču u kojem nemaš pravila imaju prednost, no kazali su nam kako je težina Akama i Razara bila ključan faktor u ovome meču. Ona dva Splash s vrha ljestava na još jedne ljestve #DIY-a vizualno je izgledao prelijepo, pogotovo na ponovljenim snimkama koje su prikazali. Zaista sjajan potez. No, meni najbolji dio meča je došao kad su Akam i Razar išli udariti Ciampu ljestvama, no Gargano ga je odgurnuo samo da bi njega udarili. I to možda ne bi bio tako efektivan moment da se nije ono poslije meča dogodilo kada je Ciampa napao Gargana, vjerojatno frustriran gubitkom. Gargano se nekoliko puta žrtvovao za njega tijekom meča, samo da bi mu ovaj nakon toga zabio nož u leđa. Zbog toga mi je cijeli taj heel turn bio izvanredan, publika je iste sekunde zamrzila Ciampu jer je prekinuo usko prijateljstvo s Garganom. Sad sam zainteresiran za nastavak ovoga i jedva čekam njihov meč.

Emir Ahmethodžić: Ovo je bio jako dobar match. AoP su pratili tempo DIYa sasvim dobro, i nije bio klasičan carry job, što je super, jer ovakav AoP uz još koju godinu klesanja u NXTu mogu biti odlična akvizicija za main roster, zajedno sa Elleringom. Bilo je dobrih spotova, pogotovo dive Gargana i Ciampe na ljestve van ringa. Kada je Gargano ostao sam na ljestvama, pomislio sam da DIY sigurno uzimaju, ali se Ellering umiješao. Isto moram istači momenat kada je Gargano sebe žrtvovao za Ciampu. Ovo je bilo super u pogledu razvoja priče i kao momenat gdje se pokazalo kakav je prijatelj bio Gargano, ali je izgledalo tako smiješno dok se dešavalo. AoP su krenuli udariti Ciampu ljestvama, Gargano ga je spasio odgurnuvši ga, i onda je imao barem 5 sekundi vremena da se izmakne i on, ali su se svi jako dugo i neugodno gledali, nakon čega je popio ljestve. Previše je fejk izgledalo, ali cijenim namjeru. AoP na kraju retainaju, i Ciampa je zadao brutalan beatdown Garganu. Htio sam da DIY zajedno pređu na main roster, tako da mi se ne sviđa njihovo razdvajanje ovako rano, ali i dalje postoji mogućnost da se pomire odmah po završetku rivaliteta. – ****1/2

Ukupni dojam:

Filip Stanković: Najbolji Takeover ove godine. Sve je bilo odlično, booking fanastičan. Show je bio vrlo dobar do main event, a main event ga je učinio perfektnim. Ocjene mečeva mi se kreću od ***3/4 do ****1/4. Nijedan meč nije bio ispod toga. To sve govori. Plus dobili smo podlogu za neku nove priče. Itami vs Ohno i Gargano vs Cimpa. Neću više ništa govoriti jer za sve moram reći odlično ili fantastično. Malo mi je dosadilo, ne znam nijednu drugu riječ.

Alen Butumović: Možda i najbolje Takeover do sada za mene. Dva odlična meča od kojih je jedan bio apsolutno izvanredan, a naravno, sve na cardu je bilo u najmanju ruku dobra. Atmosfera je također bila sjajna. Backlash, imamo problem.

Emir Ahmethodžić: Dosta dobar Takeover. Nije mi baš najbolji ikada, ali je definitivno najbolji od Toronta. Main event i UK match su bili glavom i bradom iznad svih ostalih, ali nisu ni ostali bili loši. Ne mogu se puno žaliti niti na jednu stvar na showu zapravo.

U kojem meču ste najviše uživali?

View Results

Loading ... Loading ...

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT Takeover: Chicago recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*