NXT pregled – Završetak rivalstva unutar kaveza

Rivalstvo između Joea i Nakamure napokon je došlo kraju i to na ovotjednoj epizodi NXT-a kada su se njih dvojica sukobili u Steel Cage meču. Taj je meč, doduše, bio sniman još prošli tjedan u Australiji, tako da smo osobno znao za rezultat, ali bilo je ono što sam očekivao – Nakamura je zadržao pojas.

Meč je bio solidan iako vjerojatno najgori u njihovom rivalstvu. Nije čak ni toliko dugo trajao koliko sam mislio da hoće, trajao je oko 10 minuta i nisu se nešto pretrgli što se tiče same akcije i kvalitete meča. Neki potezi su bili zabavni, ali većinom je to bilo isprazno udaranje, nelogični načini pokušaja pobjeđivanja (umjesto da se penješ zašto jednostavno ne ići na vrata) i sve ostale nedostatke koje jedan Steel Cage meč ima. Ali, zbog same stipulacije, bio je ovo solidan način da se završi njihov feud koji već traje dosta mjeseci. Zadovoljan sam onim što su nam pružili, dva jako, jako dobra meča, ali slažem se da je rivalstvu trebao doći kraj.

Sada kada Joe više neće biti izazivač za NXT titulu, morali su pronaći novoga, a s time su započeli već ovaj tjedan kada smo vidjeli čak 4 singles meča. Pobjednici tih mečevi borit će se u 4-Way meču, vjerojatno sljedeći tjedan, i tek pobjednik toga meča ići će na Nakamuru.

Skoro svi mečevi su bili jako kratki iz nekog razloga. Mislio sam da će dobiti neku solidnu minutažu, ali većina njih je trajala jako kratko.

U prvom meču je Tye Dillinger pobijedio Erica Younga diskvalifikacijom nakon što se uplela Nikki Cross. Razumijem da su htjeli dati Dillingeru pobjedu i zaštiti Younga, ali ovakav kraj nije imao smisla – zašto bi Cross koštala Younga prilike za pojas ako je u njegovu timu? Poprilično nelogična odluka. No, nakon meča se još jednom pojavio Big Damo i pretukao Dillingera. Drugi tjedan zaredom, Damo pomaže SAnitY-u što vjerojatno znači kako će biti dio grupe u bližoj budućnosti. Kao što rekoh nemam problema s time, Damo baš izgleda tako kako je SAnitY predstavljen, velik i zastrašujuć.

Andrade ‘Cien’ Almas i No Way Jose bili su dio drugog kvalifikacijskog meča. Niti ovaj nije trajao posebno dugo, nešto više od tri minute. Bilo je solidno i sviđa mi se što Almas radi u ovom trenutku tako da mi je drago što je ovdje ostvario pobjedu. No, meč je trebao biti duži.

Roderick Strong napokon se pojavio ponovno u NXT-u i ovaj puta pobijedio Eliasa Samsona te se kvalificirao u 4-Way meč. S ovim nemam problema što je bio kratak jer je i trebao biti, čak je Samson imao malo previše ofenzive nad Strongom tako da meč u suštini nije bio ništa posebno.

U main eventu….GLORIOUS main eventu, Bobby Roode je pobijedio Oneya Lorcana. Hajde, ovaj meč je trajao nešto duže i bio je nešto bolji od prethodnih mečeva. Pobjednik nikada nije doveden u pitanje, svi smo znali kako Roode prolazi dalje, a upravo je on jedan od kandidata za sljedećeg NXT prvaka. Tako da predviđam njegovu pobjedu u tom 4-Way meču.

Sve u svemu, iako se epizoda na papiru čini odličnom, dosta svari je izgledalo požureno, posebno ova četiri singles meča. Mogli su jednostavno razdvojiti to na dva tjedna kako bi mečevi dobili više vremena. Joe/Nakamura su dobili iznenađujuće malo vremena tako da je sam završetak njihova feuda mogao biti i bolji.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Završetak rivalstva unutar kaveza"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*