NXT pregled – Završetak povijesne vladavine

Ovotjedna NXT epizoda bila je dobra, s nekoliko prilično zanimljivih stvari i uglavnom je nastavila onaj fokus koji je stvoren prošlotjednom epizodom koja je pak bila čak i bolja od ove. No, sve skupa, zabavnih sat vremena, iako možda malo previše natrpanih i prenapučenih.

Za vijest da je Asuka predala titulu znali smo već dva tjedna, no sada se to službeno dogodilo. I zbog toga što se ovaj segment prikazao tek dva tjedna nakon što se održao na tapingu i nakon što je WWE objavio vijest da Asuka predaje titulu, njena vladavina je službeno završila na ovaj dan kada se taj segment prikazao, a to znači da da je završila na 523. danu.

Segment je bio kao i svaki farewell segment. Asuka je imala svoj govor hvale za NXT i oproštaja od njihove publike. Ovdje je govorila malo više nego što inače govori u svojim segmentima i mogu reći kako je prilično dobro i podosta prirodno zvučalo. Cijela ta ceremonija gdje je cijeli roster izašao na stage kako bi joj zapljeskali i kako je Triple H došao i uručio joj buket cvijeća je učinilo ovaj odlazak Asuke još posebnijim jer su pokazali kako ovo zaista je nešto posebno i nešto povijesno. Asuka je neporažena i kao takva će sada otići na glavni roster. Vjerojatno ćemo još pričekati koji tjedan zbog ozljede, no sada ostaje vidjeti kako će njen ovaj ogroman uspjeh prenijeti na glavni roster te kako će je ondje bookirati. Nadajmo se da će biti dobro, to je u ovom trenutku sve što može biti rečeno.

S druge strane, Women’s titula sada nema svoga vlasnika. Sljedeći tjedan je finale Mae Young Classica, hoće li to imati kakvog utjecaja, hoće li se održati neki turnir među trenutnim curama na NXT rosteru, ostaje vidjeti.

Kassius Ohno i Hideo Itami imali su jako dobar No DQ meč. Možda nije bilo tako brutalno kako sam zamišljao jer se meč nije bazirao na korištenje oružja, štoviše, u meču su koristili samo jednu stolicu od toga, ali mislim da je struktura bila jako dobra i da su tu svoju mržnju i borbu za poštovanje odlično prikazali tijekom ovog meča. Od poteza bih istaknuo Hesitation Dropkick sa stolicom i onaj Fisherman Suplex Itamija na stageu, to je bilo jako lijepo.

Završetak odlično odrađen, Ohno, iako nije takav, odlučio je samo vratiti Itamiju ono što mu je ovaj dao prije nekoliko tjedana u prvom njihovom meču. Udario ga je u međunožje i onda još laktom dokrajčio Itamija te pobijedio. Mislim kako je to sjajno odrađeno te kako je to zapravo odličan pay-off na njihov feud. Ohno je face, ali volim kada netko poput njega izađe van strukture i van nekih booking ograničenja i napravi ono što je on napravio ovdje, što je zapravo potez negativca. To uopće nije problem jer pristaje priči i Ohno je samo pokazao kako nije htio biti milosrdan prema Itamiju nego mu je vratio ono što je i dobio. Odlično odrađeno.

Pričaju jako dobru priču sa Almasom i Zelinom Vegom. Drago mi je da Almas dobiva nekog spotlighta u zadnje vrijeme jer mu je ona pobjeda protiv Gargana užasno puno pomogla. Meč protiv Cezara je bio solidan i pobjeda Almasa je bila očekivana, s obzirom da ga je Bononi pobijedio prije par tjedana. Kao što rekoh, jako mi se sviđa duo Zeline i Almasa, Almasu je možda i bio potreban netko poput nje da kliknu zajedno.

Od ostalih stvari, Deville i Zeda su imale kratak meč koji nije bio ništa posebno, ali je služio svojoj svrsi, a to je dati Devilli još malo momentuma. Nadam se da ćemo ju vidjeti u nekom dužem meču uskoro.

Bilo je i zabavno gledati kako Sullivan razbija onu trojicu i baca ih po ringu. Odlično ga bookiraju za sada. Feud sa Joeseom bi mogao biti zanimljiv također.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Završetak povijesne vladavine"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*