NXT pregled – Zaslužio si to, Johnny

NXT nastavlja sa serijom vrlo dobrih epizoda. Iako ovdje nije bilo nekog ultra dobrog meča, svaki je otprilike imao svoju poantu, a uz to smo dobili i odličan segment na kraju showa. Veći dio Takeover carda trenutno poznat i meni izgleda jako dobro. A main event ćemo tek saznati, iako je otprilike jasno u kojem pravcu idu.

Tommaso Ciampa imao je svoj slavljenički govor i bilo je baš onako kako sam i zamišljao – fantastično. Publika je cijelo vrijeme davala negativne reakcije a on se samo naslađivao, hvalio se svojim uspjehom i provocirao sve one koji ga ne podržavaju. A tu je onda izašao i Black, no prije nego je on uspio doći do ringa utrčao je Gargano. I taj detalj mi se jako svidio, Gargano je napravio opet nešto vrlo nepromišljeno, opet je srljao pred rudo i opet ništa nije napravio. A onda je za to dobio i kaznu – Black Mass. Fantastičan nastavak priče, sama činjenica da je publika vikala kako je Gargano zaslužio taj udarac je vrlo fascinantna jer tko bi pomislio da će se oni ovako okrenuti protiv njega. Ali to je sve jasno planirano, naravno da uprava očekuje od publike da reagiraju na taj način i da se sada Gargano vadi iz problema koje je sam stvorio. A neće mu biti lako jer sada nema ni publiku uz sebe, a oni su mu bili glavna potpora.

Otprilike je vidljivo da idu na Triple Threat ovdje, premda najnovije glasine kažu kako je Black ozlijeđen i treba operaciju pa nisam siguran hoće li biti spreman za taj meč, ali ja se nadam da hoće. Sve skupa, priča ide izvrsno dalje, sviđa mi se kako su zakomplicirali stvari, kako je Gargano u samo par tjedana došao do samoga dna, a kako Black zbog njega ispašta i interakcije između njih dvojice u ovih idućih nekoliko tjedana bi trebale biti fantastične.

Candice LeRae je uspjela izvući vrlo dobar meč iz Candice. Često se Baszler kritizira zbog svojih sposobnosti u ringu i to je naravno opravdano jer njeni mečevi koji nemaju storytellinga nego se baziraju čisto na ispucavanje poteza su uglavnom loši. Ali ovakvi mečevi poput ovog ili poput onog protiv Toni Storm u Royal Albert Hallu su meni stvarno čista uživancija za gledati. Jer naglasak je na storytellingu i prikazivanju dinamike i polarnosti između ova dva karaktera. Shayna je sjajna u takvim mečevima jer može odlično odigrati tu ulogu nasilnika koji si s pravom umišlja da je netko i nešto te pokušava s vrlo malo uloženog truda postići jedan efektivan rad i osramotiti svoju protivnicu. S druge strane imate Candice koja je jednostavno odličan pozitivac, ima publiku iza sebe i onda je sve ostalo lako. Akcija je bila zanimljiva, Candice je imala odlične trenutke ovdje i povratke u meč te sve skupa, vrlo sam zadovoljan. Čak i s porazom, mislim da je ovo dosta pomoglo Candice.

No, baš me interesira na koji će način odraditi taj meč protiv Kairi Sane u Brooklynu. Njihovi mečevi do sada nisu bili pretjerano dobri, ali ako ga budu odradili na ovaj način, bit će to puno bolja solucija. Jedino nisam siguran koliko će taj meč u Brooklynu imati publiku kao što je imao ovaj ovdje, ali nadam se da to neće biti toliki problem. Trebaju samo pokriti Shaynine nedostatke, a fokusiranje na storytelling umjesto na hrvanje je odlično rješenje toga problema.

EC3 je pobijedio Konu Reevesa u poprilično bezveznom meču. Kona i dalje ne pali kod publike, a bome ni kod mene. Previše je običan, prosječan, pa čak i loš u nekim segmentima da bi od njega nešto bilo. EC3 je uzeo pobjedu usprkos pojavi Velveteena Dreama na rampi koji je izazvao EC3-a na meč. Solidno odrađuju taj program koji je počeo u Royal Albert Hallu prije par tjedana i mislim da bi mogli imati dobar meč na Takeoveru. Definitivno neće dotaknuti Dreamove mečeve protiv Ricocheta ili Blacka, ali ovo je prilika za EC3-a da ima taj jedan vrlo dobar meč jer treba mu to definitivno.

Prvi dio showa bio je fokusiran na timove. Heavy Machinery uzeli su osvetničku pobjedu nad Thorneom i Millerom nakon što su se u publici pojavili Street Profitsi koji također imaju svojih dugova prema spomenutom dvojcu. Solidna dešavanja, drago mi je da postoji priča oko timova koji nisu direktno u lovu na titulu, ali od kojih će jedan vjerojatno ići u tom pravcu nakon što se ovo završi. Za sada dobro grade Mighty tako da mislim da će oni uskoro krenuti tim putem što bi bila sasvim dobra odluka.

Seven i Bate pobijedili su Knoxa i Taylora u kratkom meču kako bi vratili malo momentuma nakon gubljenja titula. A nakon meča su imali vrlo dobar promo gdje su najavili da idu na prvake na Takeoveru. Jako se radujem tom revanšu, imali su odličan meč na prošlom Takeoveru i ako to ponove, bit ću jako zadovoljan.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Zaslužio si to, Johnny"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*