NXT pregled – Uspon SAnitYa

Nakon prošlotjednog mediokriteta od epizode, što i nače dobijemo nakon nekog Takeovera, NXT je ovaj tjedan napravio odličan posao i po prvi puta u dosta dugo vremena sam imao osjećaj da je epizoda imala svoju glavu i rep, odnosno da je bila povezana.

SAnitY je prevladao na ovom showu i tijekom njega su si uzeli mnogo momentuma. Najprije su Killian Dain (nekadašnji Big Damo) i Wolfe pobijedili Bollywood Boyze u veoma kratkom, ali zanimljivom squashu. Bio je odličan jer je Dain cijelo vrijeme bio u meču, uopće nije dao tag Wolfu nego je protivnički tim razorio uz pomoć Sentona i Powerbomba. Bilo je genijalno za gledati, nadam se da će Damo pokazati svoj puni potencijal u NXT-u. Nakon meča je Young prozvao Dillingera u kratkom promou.

Dillinger je kasnije imao intervju u kojem je dao odgovor Youngu, ali ga je onda dotična grupa napala i izvela u ring gdje su ga nastavili tući No, u pomoć su došli Roderick Strong i No Way Jose kako bi uravnotežili snage. Jako mi se svidio ovaj segment, ulet Josea i Stronga je bio jako dobro odrađen, a izgleda da će se ova priča između Dillingera i SAnitY nastaviti, što je u redu.

No, ono na početku nije bila jedina pobjedu koje su SAnitY ostvarili na showu jer su u main eventu u six man tag meču pobijedili upravo Stronga, Josea i Dillingera. Već sam rekao kako mi se jako svidio način na koji su postavili meč, a i sam meč onda nije bio nimalo loš. Ne viđamo često ovakve mečeve u NXT-u zadnje vrijeme, tako da je ovo bilo pravo osvježenje, a SAnitY je svejedno uzela pobjedu što je fantastično za njih. Ne viđa se često da netko ostvari dvije pobjede u jednom showu koji traje sat vremena, a oni su napravili upravo to. Odlična prezentacija, odlično odrađivanje gimmicka od svih četvero, ponajprije Nikki Cross te fantastičan booking.

Bobby Roode je imao fantastičan promo tijekom svoje proslave povodom osvajanja titule. Čovjek je jednostavno genijalan na mikrofonu, mnogo bolji nego što je u ringu, sviđa mi se njegova arogantnost i umišljenost prilikom pričanja.

Liv Morgan i Billie Kay su imale meč kojeg je Morgan uzela jer, iako je Royce pokušala pomoći Billie, više joj je odmogla nego pomogla. Nakon meča je u backstageu najavljeno da ćemo sljedeći tjedan vidjeti tag meč između Kay i Peyton protiv Morgan i partnera kojeg ona odabere. Zanimljiva postava meča za sljedeći tjedan, iako ovaj meč i nije bio nešto posebno. Morgan treba još malo rada u ringu.

Dash i Dawson pobijedili su Knighta i Dozovića u kratkom, ali jako dobrom meču. Izrazito mi se svidjelo što su nam Knight i Dozović ovdje pružili, definitivno se čini kao zanimljiv tim i kada bi dobili više prilike, možda bi moglo biti nešto više od njih. No, Revival je ovdje uzeo pobjedu, što je bilo očekivano, a nakon meča su imali jako dobar promo o tome kako su nosili ovu diviziju cijelo vrijeme i kako zaslužuju još jedan meč za titulu. Na to su izašli prvaci Authors of Pain i ova dvojica su pobjegli iz ringa, no kada su se AoP vraćali u backstage. Revival ih je napao s leđa i zadao pokoji udarac, a onda su pobjegli prije nego su ovi mogli kontrirati. Genijalan segment i još jedan dokaz zašto su Dash i Dawson najjači tim danas, ali i jedni od najboljih i najpametnijih heelova.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Uspon SAnitYa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*