NXT pregled – Ulje na vatru

Show je otvorio jedan kratki meč između Matta Riddlea i jednog novog NXT hrvača, ali itekako poznatog onima koji prate ROH, Punishmenta Martineza. Možda malo atipičan debi za jedno ime o kojem se poprilično pisalo i pričalo i dok je bio u ROH-u i kada su se pojavile glasine da će doći u NXT. No, ne mislim da je nužno bio loš, dapače. Meč je trajao svega 3 minute, a bio je užasno zabavan i Martinez je uspio izvesti neke svoje glavne poteze kojima je odmah usput i dao do znanja da on nije novi Baron Corbin jer sam vidio mnoge ljude kako povlače paralele između njih dvojice, što je donekle razumljivo ako pogledamo njihov fizički izgled, no ovdje je Punishment pokazao kako je itekako atletičan i pokretan. A Riddleu je ovo pak ogromna pobjeda također. Riddle je nakon meča popio Ohnov lakat što bi značilo da se njihov program nastavlja i to mi je jako drago jer se nadam dužem meču sada između njih dvojice.

Cutler i Blake iz Forgotten Sonsa pobijedili su Mendozu i Carrilla u još jednom kratkom, ali opet izuzetno zabavnom meču. Mislim da svakako treba istaknuti ovaj drugi tim. Mendozu smo već vidjeli u par navrata kako zna napraviti s kvalitetnim hrvačima izvrsne kratke sprint mečeve. A ovdje su on i Carrillo baš na taj način zasjali, a pogotovo Carrillo koji je kao relativno nepoznato ime ovdje uletio, izveo par apsolutno impresivnih poteza, a koliko je zadivio publiku vidjelo se po njihovoj reakciji.

Najduži meč na showu, iako je trajao 6 minuta, bio je onaj između Shayne i Dakote Kai. Obožavam njihovo rivalstvo iz dva razloga – prvo što je to uvijek u poziciji sporednog programa za Shaynu, što znači da ona ima glavni program s nekim drugim i pritom odrađuje ovo s Dakotom, ali je to svejedno tako dobro odrađeno. A drugo, ono se sastoji uglavnom od mečeva koji nisu predugi, ali opet u tih nekoliko minuta uspiju reći tako puno i tako dobro odrađuju taj storytelling da je to za poludjeti. Pogledajte njihove prethodne mečeve i vidjet ćete evoluciju koja se postupno dešava kod obje u međusobnim mečevima. Na početku je Shayna bila apsolutno neustrašiva, Dakota baš suprotno, užasno se bojala, nije mogla pružiti otpor Shayni. Sada je već druga priča, Dakota je par puta dovela Shaynu do samog ruba i imala ju je u šaci, ali ipak nije mogla pobijediti i dalje. Volio bih da se to nastavi sve do onog trenutka kada Dakota ostvari tako važnu i tako veliku pobjedu protiv Shayne, ali neka i dalje nastave to ovako lagano i izvrsno graditi kako su do sada.

A za kraj smo ipak dobili segment. I to kakav segment. Imamo najprije Ciampu koji nastavlja hvaliti samoga sebe i stavljati se na vrh hijerarhije NXT-a. A onda imamo Blacka koji svoju pobjedu nad Garganom iskorištava kao svojevrsni razlog zašto je on sljedeći u redu za titulu i zašto treba dobiti revanš. A onda imamo Gargana koji kaže kako se to neće dogoditi, kako pak njih dvojica i dalje nisu gotovi, iako ga je Black pobijedio, no taj rat zasigurno nije gotov. I tu onda nastaje prava pomutnja, Ciampa se stavlja između njih dvojice i dolijeva ulje na vatru jer zna kako su mu to dva glavna rivala u zadnje vrijeme te bi mogli konkurirati za titulu i kako bi definitivno bilo dobro da se njih dvojica ipak još malo međusobno potuku, a njega ostave na miru neko vrijeme još. I tako je predložio Steel Cage meč, a Gargano i Black, u afektu, prihvatili su iako je to bila Ciampina podmukla ideja da pokušaju jedan drugoga dokrajčiti, no u tom trenutka nije razum bio glavni nego intuicija. Black je promašio Gargana Black Massom, se zato Ciampi od tog poteza zacrnilo pred očima kada ga je Black zakačio. Sve skupa, fantastičan segment, ova trojica nastavljaju biti apsolutne zvijezde u NXT-u i svakako je situacija u main eventu vrlo zanimljiva. Vidjet ćemo što će se od ovoga izroditi, tko će kome stati na put, a tko će kome pomoći.

Izvanredna epizoda NXT-a s tri kratka, zabavna meča i fantastičnim segmentom za kraj.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Ulje na vatru"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*