NXT pregled – Turnir za Almasovog izazivača

Napokon smo dobili pravu post-Takeover epizodu i lagano smo se okrenuli ka Philadelphiji u prvom mjesecu. Ovotjedna epizoda bila je veoma dobra sa izvrsnim main eventom o kojem nešto više u nastavku. No, saznali smo otprilike što možemo očekivati u idućih nekoliko tjedana oko NXT titule, a Ruby i Sonya su imale svoj oproštajni meč.

William Regal je najavio kako ćemo u idućim tjednima vidjeti 4 singles meča, a pobjednici tih mečeva će se boriti u 4-way meču te pobjednik toga će ići na Almasa na Takeoveru. Jedan zanimljiv koncept kojim ćemo dobiti jednog jako izgrađenog novog izazivača. Jako mi se sviđa to sve skupa, a i dobit ćemo dosta dobrih mečeva, a upravo je to i ovaj meč ispod pokazao.

U main eventu su se borili Johnny Gargano i Kassius Ohno i meč je bio stvarno odličan. Ohno se od svojeg povratka nije možda povezao s publikom na onaj jedan način koji su mnogi očekivali i nije imao baš onaj meč o kojem će svi pričati idućih nekoliko tjedana, ali mislim da je upravo ovaj meč je bio to i da je ovo baš zbog toga najbolji Ohnov meč otkako se vratio. On je stvarno reputaciju kao netko tko udara puno i jako, tako da je upravo to pokazao ovdje. Gargano je bio standardno odličan babyface ovdje, publika je izrazito navijala za njega, ali mogu reći kako su isto tako se potpuno udubili u ono što je Ohno radio i publika je bila totalno podijeljena ovdje, ali je atmosfera bila vruća. Udarci su bili fantastični, pogotovo od Ohna koji ima izvrsne serije istih, kontre su izgledale predivno, a bilo je odličnih near fallova, pogotovo jedan onaj kada je Gargano napravio kickout nakon što ga je Ohno pri kraju udario laktom. Nešto fantastično.

Pobjednik je možda čak i očekivan, iako pri kraju meča stvarno nisam znao tko će pobijediti. No, obojica su izašli kao pobjednici iz meča ovdje jer su pružili stvarno divnu borbu o kojoj, kako sam rekao, će se pričati u idućih nekoliko tjedana. Gargano je uspio dobiti jednu vrlo bitnu pobjedu nakon nekoliko uzastopnih poraza. Baš me zanima što će dalje s njime.

Ruby Riott i Sonya Deville su imale vjerojatno i oproštajni meč, a ovaj puta je njihov meč bio pod No Holds Barred pravilima. Nemojte ovo ići gledati i očekivati da će se bacati kroz stolove i koristiti oružje jer to nisu radili, ali mislim da su na neki drugi način odlično iskoristili stipulaciju. Bilo je dosta brutalnosti, agresivnosti i zahvata koji nisu dopušteni u običnom meču, dosta korištenja užadi kao oružje koje im pomaže u egzekuciji zahvata i tako dalje. Bilo je lijepo i ostao sam malo iznenađen pobjednikom, mislio sam da će Riott opet uzeti pobjedu, ali možda nije čak niti loše da odu s 1-1 omjerom na main roster iz NXT-a. Riott nije puno izgubila ovim porazom.

U drugom kvalifikacijskom meču su s borili Trent Seven i Killian Dain. Ovo je već bio značajno kraći meč od onoga prvoga, ali su zato ispunili svih tih nekoliko minuta s neprestanom akcijom i pokojim stiff udarcem. Pobjednik je za mene bio očekivan, nisam niti mislio da će staviti Sevena u lov na NXT titulu. Dain je stvarno impresionirao u War Games meču te mi je drago da su izgleda prepoznali njegove kvalitete i odlučili ga malo više gurnuti prema naprijed.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Turnir za Almasovog izazivača"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*