NXT pregled – Tko zaslužuje meč za NXT titulu?

Nakon nekoliko tjedana pauze, odnosno prikazivanja najboljih trenutaka za NXT u 2015. godini, vraćamo se regularnim epizodama. Najavljen je ženski Battle Royal čiji će pobjednik dobiti priliku za Women’s titulu. Također, saznat ćemo pobjednike za prve ikada NXT ‘Year-End’ nagrade.

 

William Regal otvorio je show. Govorio je o tome kako je NXT u velikom porastu te kako je 2015. godina bila odlična. Najavio je taj Battle Royal kao Main Event, a onda predstavio Sami Zayna i otišao. Zayn je došao u ring popraćen velikim reakcijama. Govorio je kako je dobro vratiti se u ring, ali onda najavio da želi još jednom osvojiti NXT titulu. Ovo je izvelo van Samou Joea koji je rekao kako još nije gotov s Balorom te kako je on spasio Zaynov život zadnji puta kada je Sami dobio priliku za NXT titulu protiv Owensa. Corbin se priključio dvojcu i rekao kako je pobijedio svoj meč na Takeoveru, dok je Joe izgubio. Joe ga je podsjetio da ga je pobijedio u Brooklynu i rekao mu kako nema ništa ovdje raditi. Joe je zatim krenuo prema backstageu, no Zayn ga je pozvao na borbu. Ipak, Corbin je napao Zayna s leđa, no Zayn ga je uspio udariti Helluva Kickom. Joe je pokušao doći u ring, ali je odustao. NXT rijetko kada radi ovako dugačke segmente, ali zato svaki puta budu izvrsni kada se dogodi. Jako mi se svidjelo ovo, lijepo je postavilo podlogu za daljnje priče. Sva trojica imaju validne razloge zašto bi baš oni trebali ići na Balora. Kasnije je William Regal najavio kako ćemo imati Triple Threat meč ove trojice na epizodi NXTa za dva tjedna i pobjednik će ići na Balora. Jako, jako dobro.

 

Bayley je govorila o nadolazećem Battle Royalu protiv čijeg će se pobjednika morati boriti u budućnosti. Bayley je rekla da će zagrliti onoga tko pobijedi. Solidan promo.

 

Vrijeme je za dodjelu nagrada. NXT je ovo napravio u obliku promo videa, što mi se sviđa jer je onaj WWE Slammy Awards koncept nekad gubljenje vremena. Glasovalo je više od milijun ljudi. Idemo vidjeti pobjednike:

Tag Team godine: Enzo Amore & Colin Cassady – Sviđa mi se ovaj odabir, ponajviše jer su ova dvojica jako popularni s publikom i to je vjerojatno presudilo ovdje. Gable i Jordan nisu bili mogući odabiri, možda zato što nisu cijelu godinu bili Tag Team. Vjerujem kako će 2016. biti njihova godina.


Hrvač godine: Finn Balor – Iako bih možda ovdje stavio Owensa, Balor je druga opcija. Ništa loše u ovoj odluci. Balor je bio u NXTu cijelu ovu godinu i osvojio je NXT titulu.


Hrvačica godine: Bayley – Iako bi Sasha Banks bila moja opcija, u redu sam s Bayley. Odličan pozitivac, stvarno se pokazala u protekloj godini. Zasluženo.


Meč godine: Bayley vs Sasha Banks (Brooklyn) – Apsolutno. Ove dvije cure su pokazale što mogu i jedan od boljih mečeva općenito u wrestlingu u 2015. godini.


Natjecatelj/ica godine (ukupno; neovisno je li muško ili žensko): Finn Balor – O ovome bi se dalo već raspravljati jer bih ja dao nekome od cura, ali u redu. Pošto je osvojio nagradu za hrvača godine, ok je da osvoji i ovo.

 

Meni se osobno sviđaju pobjednici. Dobro odrađena dodjela nagrada, sviđa mi se kako su je odradili u par minuta.

 

Tommaso Ciampa vs Danny Burch – **

Ovo je bilo jako dobro za ove 3-4 minute, šteta što nisu dobili malo više vremena. Ciampa je bio u svom standardno dobrom izdanju, a Burch me je čak impresionirao ovdje jer do sada nisam vidio puno njegovog rada, ali ovdje je bio prilično dobar. Dosta stiff udaraca je bilo. Ciampa s improviziranim armbarom uzeo pobjedu. Drago mi je za njega, inače gubi u NXTu, tako da je ovo dobra odluka dati mu pobjedu.

 

Enzo Amore i Colin Cassady nas obavještavaju kako nisu gotovi s Dashom i Dawsonom. Vjerojatno će ubaciti Gable i Jordana u ovu priču i ova dva tima će imati meč čiji će pobjednik ići na prvake. Volio bih da meč između Dawsona & Wildera protiv Gablea i Jordana ostave za Dallas.

 

Dash & Dawson vs The Ascension – **

Primijetio sam kako Ascensioni pružaju dosta bolje mečeve u NXTu nego u WWEu. Publika ih je još jednom lijepo dočekala. Meč je bio prilično dobar, iako kratak. Kao i u prethodnom meču, bilo je dosta stiff udaraca i svidio mi se način na koji su odradili meč. Tag Team prvaci su očekivano ostvarili pobjedu. Nastavljaju ih dobro bookirati, sviđa mi se.

 

Elias Samson vs Corey Hollis – 1/2*

Ne znam što bih rekao ovdje. U neku ruku, Samson mi se čini solidnim, barem što se tiče gimmicka i svega toga, no nekako ne pokazuje pretjerano veliku karizmu. Promjene izraza lica tijekom meča mi se sviđaju, no ne čini mi se previše dobrim wrestlerom. Vidjet ćemo dalje.

 

Finn Balor je imao promo nakon što je najavljeno kako će uskoro dobiti novog izazivača. Rekao je kako poštuje svakog hrvača, no titula će ostati s njim. Solidan promo Balora.

 

#1 Contender’s Women’s Battle Royal – *3/4

Svaka od cura imala je po kratak promo tijekom showa kako će baš jedna od njih osvojiti ovaj meč. Nia Jax je obaviještena kako neće smjeti sudjelovati u meču zbog zdravstvenih problema. Evi Marie, njenoj prijateljici, se izgleda jako svidjela odluka jer je iza leđa Nie Jax veselila se ovoj odluci, iako joj je govorila da će sve biti dobro i da se ne brine. To mi se svidjelo.  Meč kao meč nije bio previše dobar, bilo je par pogrešaka i sve to, no booking mi se svidio. Eva Marie izašla je iz ringa ispod donjeg užeta i tako nije bila izbačena. Prespavala je cijeli meč pokraj ringa, da bi na kraju ušla i izbacila Asuku koja je jedina ostala u ringu. Mislilo se da je Eva osvojila ovo, no Carmella također nije bila izbačena, ušla je u ring, izbacila Evu i dobila meč. Bayley je došla u ring i zagrlila Carmellu kako je i obećala. Njih dvije su dobre prijateljice. Sviđa mi se pobjednik, iako ne mislim da će njihov susret biti jako dobar, ali u redu. Asuku vjerojatno čuvaju za Dallas što mi je drago.

 

Dobra epizoda NXTa. Nismo imali neke dobre mečeve, no sveukupno je bilo zabavno, dobili smo nove izazivače ili ćemo ih uskoro dobiti te pojedine priče se razvijaju.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Tko zaslužuje meč za NXT titulu?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*