NXT pregled – Takeover: London revanš

Samo nas desetak dana dijeli od možda i najvećeg NXT događaja do sada, a to je Takeover: Dallas! Prošli tjedan smo saznali većinu mečeva koji će se dogoditi na Takeoveru i svi se možemo složiti da card izgleda i više nego odlično. Ova epizoda ima sada samo jedan cilj sada kada su mečevi najavljeni, a to je izgraditi i dati momentuma onim wrestlerima koji će nastupiti u Dallasu.

 

Johnny Gargano vs Elias Samson – * 

Previše kratko da bi bio nekakav meč, no jedna bitna stvar se dogodila, a to je da je Johnny uspio nanijeti Samsonu prvi poraz u NXTu. Ova odluka je barem po meni došla kao grom iz vedra neba, no mislim da su shvatili kako Samson baš i neće uspjeti s onakvim bookingom nego trebaju malo promijeniti neke stvari. Drago mi je da je Gargano bio taj koji ga je prvi pobijedio. Nakon meča, Samson naravno nije bio zadovoljan porazom pa je napao Gargana i onda ga brutalno pretukao u i okolo ringa. Ipak, Apollo Crews odlučio je spasiti svoga prijatelja i zato je zaustavio Samsona od daljnjeg napada te ovaj nije imao izbora nego otići u backstage. Veoma dobar segment nakon meča koji postavlja potencijalni meč između Crewsa i Samsona, vjerojatno na Takeoveru. To bi trebao biti squash za Crewsa s čim sam potpuno u redu. Samo se nadam da Samson neće pobijediti.

 

Finn Balor vs Rich Swann – **1/2

Ovo je bio vrlo zabavan, iako prilično kratak meč. Rich Swann je bio super zabavan tokom meča, izvodio je svakakve poteze koji su se svidjeli publici i vidi se da ga oni obožavaju. Finn je pak pokazao svoju ozbiljniju i čak agresivniju stranu što je bila dosta dobra odluka zbog njegovog nadolazećeg meča protiv Joea. Ovo je trajalo nekih pet minuta, no ugurali su dosta akcije, bilo je vrlo zabavnih trenutaka te bih volio vidjeti jedan malo duži meč njih dvojice u budućnosti. Finn Balor je na kraju ostvario pobjedu s Bloody Sunday. Odlična odluka staviti taj potez za njegov finisher. Manje je opasan od Foot Stompa (što se tiče ozljeda), no nekako izgleda efektivnije i Balor ga odlično izvodi. Odlična pobjeda za Balora, dobio je dovoljno momentuma prije Takeovera.

Prikazan je video o Nakamuri i njegovom dolasku u WWE te smo se malo podsjetili na reakciju publike kada su saznali da će Zayn i Nakamura imati meč u Dallasu. Još uvijek ne mogu vjerovati da ćemo vidjeti taj meč, no jedva čekam vidjeti Nakamuru u NXT ringu. YEAOH!

Alexa Bliss vs Sarah Dobson – 1/4* 

Ovo nažalost nije bilo previše dobro. Najgora stvar na showu definitivno. Alexa je odrađivala svoj karakter odlično kao i uvijek, no sam wrestling nije bio baš za pohvalu bilo je tu dosta traljavosti i pogrešaka. Alexa Bliss je pobijedila sa Sparkle Splashom. Mogla je večer proći i bez ovoga meča, mogli su jednostavno ovo vrijeme dati Baloru i Swannu.

Joe je imao intervju….ili je barem trebao imati intervju, ali mu se nije dalo pa nije rekao niti riječi nego je samo otišao. Bull Dempsey je ulazio u ring za svoj meč protiv Burcha, no na rampi ga je sustigao Samoa Joe koji ga je odmah stavio u Coquina Clutch. Isto to je napravio i s Burchom koji je bio u ringu. Joe je zatim poslao Baloru poruku za njihov meč u Dallasu. Nastavljaju s izvanrednim bookingom Joea. Ovdje su ga prikazali kao apsolutnog monstruma koji uništava sve pred sobom i to je ono što mu treba prije Dallasa. Jedva čekam taj meč. Njihov London meč je bio prilično predvidljiv i nisam baš vjerovao da će Joe uzeti titulu, no ovdje itekako mislim da bi se to moglo dogoditi. Možda da im dadnu stipulaciju ne bi bilo loše.

Prikazan je izvanredan video o Gableu i Jordanu. Obojica su govorili o svojoj karijeri amaterskog hrvanja prije dolaska u WWE i kako u Dallasu neće propustiti priliku te će uzeti Tag Team titule. Ako je NXT u nečemu odličan, onda su te videa. Zaista fantastičan video koji me dodatno nahypao za ovaj meč na Takeoveru. Oba tima su izvanredna i mislim kako će proizvesti dosta kvalitetan meč. Jedva čekam.

Asuka vs Emma – ***

Ovo je bio još jedan veoma dobar meč Asuke i Emme. Ne tako dobar kao njihov meč iz Londona, no sam wrestling je bio solidan, ali je ispričana odlična priča. Emma je nakon meča u Londonu shvatila tko je zapravo Asuka i zato se cijelo ovo vrijeme pripremala za taj meč, za ovih 10 minuta kako bi bila prva koja će skinuti Asuku s trona. I išlo joj je prilično dobro, dominirala je većim dijelom meča, bila je veoma agresivna i nije dopustila Asuki da preuzme kontrolu nad mečom. No, ipak na kraju, zbog nedostatka fokusa, Asuka je ipak bila bolja te je s Asuka Lockom uspjela uzeti važnu pobjedu prije svog meča protiv Bayley u Dallasu. Super pobjeda za Asuku koja joj daje još dodatnog momentuma za Dallas iako ga ona već i ima. Odlično ispričana priča, Emma je bila izvanredna i ja se još uvijek pitam što ona radi u NXTu a ne na glavnom rosteru? Kolega Vedran nas je obavijestio kako je Emma napravila povratak na glavni roster i ja se zaista nadam da će tamo dobiti tretman kakav zaslužuje.

Vrlo dobar epizoda NXTa. Svi mečeve za Takeover: Dallas su odlično izgrađeni, wrestleri su dobili dodatnog momentuma i sve je manje više spremno za taj event. Jedina loša točka večeri bio je meč Alexe Bliss, no to je prilično zanemarivo ako imate tonu dobrih stvari.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Takeover: London revanš"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*